Orgasmeekspert punkterer mandemyte: Ikke kun ude efter udløsning

Det er en udbredt forestilling, at det eneste manden er interesseret i er sin udløsning under sex. Men Jakob Kærgaard, mandeterapeut, mener, det er langt mere nuanceret

Mandens seksualitet er en simpel størrelse - han knalder alt med en puls og er primært ude efter en hurtig udløsning.

Så enkelt er det ikke, mener den danske mandeterapeut og orgasmeekspert Jakob Kærgaard. Han vil gerne nuancere billedet af manden og hans seksualitet.

Hvad er problemet ved den forestilling?

- Problemet med den er, at manden nogle gange selv kommer til at tro på den. Og dermed går glip af alle de andre dejlige elementer, der er til stede under sex. Den bliver med andre ord en selvopfyldende profeti, som både mænd og kvinder kommer til at ligge under for, og det gør, at sex for rigtig mange mennesker bliver en hurtig tur hen til mandens udløsning, og så er det slut, siger Kærgaard,

Og det er derfor, det kan være så givende, hvis manden giver afkald på udløsningen og går efter de udløsningsløse multiorgasmer i stedet for, mener mandeterapeuten:

- Fordi det bryder den fiksering, de begge har på hans udløsning. Og det åbner op for et helt anden rum under sex.

Men der gemmer sig vel en sandhed i den myte?

- Ja, som mange myter og klichéer rummer den noget rigtigt, men sandheden er jo også, at sex er meget mere for manden end hans udløsning. Der er jo for eksempel også den kæmpe psykologiske tilfredsstillelse, når hans kvinde - eller en kvinde - åbner sig for ham seksuelt. Og der er - potentielt - kontakten og nærheden, og naturligvis glæden ved at give hende nydelse.

- Men sandheden er også, at nogle ting ofte fylder lidt mindre, end de kunne, fordi hjernen og kroppen er vant til, at den får sit fix ved udløsningen - og dermed ægger manden til at skynde sig derhen. Myten har et vist hold i virkeligheden, kunne du sige. Men det er en virkelighed, som du kan ændre.

Måske er det mest kvinder, der tror på den myte?

- Det er det jo sådan, som den er formuleret, men som sagt kommer mænd også selv til at tro på den. Her hjælper det heller ikke, at pornoen, som jo i alt væsentlig opdrager mennesker seksuelt i dag, har et så entydigt fokus på mandens udløsning. Det er utrolig forfladiget.

- Der er med andre ord mange mænd, for hvem udløsning er det vigtigste, det er de 'stakler,' som er blevet ofre for myten. Og som dermed går glip af oplevelsen af, hvor dybt man kan åbne sin kvinde, hvis man i stedet lærer at mestre den seksuelle energi.

Hvad er dine klienters erfaringer med at ligge under for den myte?

- Mange af mine klienter har helt klart oplevet at blive mødt med den af kvinder, hvor de egentlig selv følte noget andet. Hvor de egentlig gerne ville noget dybere og mere intimt under sex, men hvor kvinden lå under for myten så at sige, og dermed forventede en hurtig udløsning.

- Det er derfor, at der på tide, at begge siger 'hey, nu prøver vi noget nyt, nu prøver vi at tage udløsningen ud af ligningen.' For så det bliver der pludselig så meget mere fokus på den fælles seksuelle rejse - og ikke på målet.

Se også: Også mænd kan få multi-orgasmer

Og hvordan gør man det?

- Manden skal lære at mestre sin seksuelle energi. Det betyder, at du lærer at kontrollere din udløsning, og at du gradvist lærer at få orgasmen uden at få den fysiske sædudløsning.

- Det smadrer myten én gang for alle. Fordi både du og din kvinde så vil få en fuldstændig umiskendelig oplevelse af, at sex ER meget mere end mandens udløsning.

Kærgaard laver kurser, analoge og digitale, hvor deltagerne via blandt andet knibeøvelser og yoga, lærer at holde længere. Knibeøvelserne kan du øve dig på allerede nu:

Du kan starte med at træne bækkenbunden på to måder: Med nogle korte rytmiske klem, hvor du spænder op i cirka to sekunder og slapper af i to sekunder. Du spænder både de muskler, som får pikken til at løfte sig, når du har jern på, og de muskler som ligger lidt længere bagude, oppe under anus. Det gør du 50 gange og sørger for at spænde godt af derefter.

Dernæst kan du lave et længere opspænd, hvor du øver dig i at holde spændingen i et minut ad gangen. Prøv at spænde af i maven undervejs, så det kun er bækkenbunden, der arbejder. Igen, husk at slappe af bagefter. Ved kontinuerlig træning vil du opleve markante effekter.

Du kan også øve dig i at skille de forskellige muskler i bækkenbunden ad, og dernæst bruge disse under sex. Dette er vejen til at skille udløsning og orgasme ad og opnå multiorgasmerne.

Mænd vil også have intimitet under sex


Både mænd og kvinder ligger under for myten om, at manden først og fremmest er ude efter sex og udløsning, at han altid er liderlig, og at han ikke behøver at have følelser med i sengen.

Det er selvfølgelig noget sludder, for virkeligheden er langt mere nuanceret. Det viser amerikansk forskning, publiceret i Journal of Sex Research.

Her lavede forskerne dybdeinterviews med 30 mænd i alderen 30 til 65 år, alle i parforhold. Formålet var at identificere, hvilke ting der fremmer mænds begær, og hvilke der hæmmer det.

Seks temaer blev fundet.

Disse tre fremmer lysten:

1. At blive begæret
Dette var den mest afgørende faktor for de fleste mænd. Og den ultimative måde en kvinde kan vise det er ved at tage sexinitiativ.

2. Ophidsende og uventede seksuelle møder
Mange mænd angav også, at de bliver tændte af spontansex, i modsætning til planlagt sex. Også nye sexformer/sexstillinger booster sexlysten.

3. Intim kommunikation
Tætte samtaler hitter også – ikke kun fordi de ofte leder til sex, men også fordi de intime samtaler gør sexen meningsfuld og mindeværdig.

Og disse tre hæmmer begæret:

1. Afvisninger
Det modsatte af at blive begæret. Og når manden for ofte oplever at blive afvist af partneren, mindskes sexlystes, ligesom hans selvværd og selvtillid eroderer bort. Han tvivler på sig selv og begynder at tænke på, hvad han gør forkert.

2. Sygdom og fysiske begrænsninger

3. Mangel på følelsesmæssig samhørighed
Når mændene mangler intime samtaler og en følelse af samhørighed, for eksempel i skænderier, mister de lysten.

Forskerne konkluderer, at den mandlige seksualitet er langt mere kompleks og relationel end klichéen foreskriver.

Det fremgår af mændenes svar i studiet, at de ikke konstant er liderlige, men at begæret i høj grad hænger sammen med, hvordan de har det i forholdet, hvordan deres samvær og kommunikation med partneren er.

Og på den måde minder det jo en hel del om, hvad man ellers antager om kvinders seksualitet.

Se også: 6 tegn på du er en mand - måske

Se også: Mandens seksualitet bliver også skammet ud

Se også: Sæt dig selv først, mand!

Sex & samliv - 10. nov. 2016 - kl. 21:53 Kommer du også for hurtigt? Så er denne app måske noget for dig

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen