Annonce:
Annonce:

Orgasmeorganisation beskyldt for kultvirksomhed

Orgasmisk Meditation handler åbenbart om mere end 15 minutters daglig klitoris-stimulation

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- I videoen herover fortæller kultlederen om Orgasmic Meditation --

OneTaste, det globale firma bag Orgasmic Meditation, anklages i respekteret medie for at være en kult, der presser sine følgere for sex og penge.

bloomberg.com fortæller en række frafaldne følgere af Nicole Daedone, skaberen af OneTaste og Orgasmic Meditation, om kultlignende forhold i organisationen.

Nicole Daedone stiftede i 2001 OneTaste, men det var først, da hun i 2011 udgav bogen 'Slow Sex' om Orgasmic Meditation, OM, det virkelig tog fart. OM handler grundliggende om, at kvinder hver dag skal stimulere klitoris blidt i 15 minutter (ikke 13, ikke 17) som vej til fred i sindet og seksualiteten.

Mænd kan også gøre det på kvinder.

Fra baser, der også fungerer som kollektiver og kursuscentre i San Francisco, Los Angeles, New York og London, havde OneTaste i 2017 en omsætning på cirka 12 millioner dollars.

Annonce:

Bloomberg.com har talt med 16 frafaldne medlemmer og ansatte, hvoraf nogle ikke kan stå frem, fordi de har underskrevet hemmeligholdelsesaftaler, mens andre frygter repressalier eller at blive forbundet med Orgasmic Meditation.

OneTaste anklages af flere af disse kilder for at minde om en prostitutionsring, som udnytter ofre med traumer og andre, der søger healing. Ansatte bliver angiveligt opfordret til at arbejde gratis eller til lav løn, og højtstående managers beordrer ansatte til at have sex eller OM’e med hinanden eller med kunder.

Denne finger har givet mange hundrede kvinder orgasme

Penge
Og det er nemlig kunderne og pengene, det hele handler om: For pengene kommer ind via de kurser, som OneTaste udbyder. Kurser og forløb, der i lighed med andre lignende organisationer lover en større spirituel indsigt, jo flere du tager.

Annonce:

Kvinden Michal fortæller sin historie, der på mange måder afspejler omverdenens frygtbårne sexfixering og OneTastes kultiske karakter. Michal blev i sin tid draget af OneTaste, fordi hun følte sig utilfredsstillet både seksuelt og i resten af livets området. OneTaste var fuld af vibrerende, attraktive mennesker, som virkede, som om de fik dyb seksuel tilfredsstillelse, når de ville. Michal troede, at hende nye liv ville bringe hende tættere på OM-eksperterne, især lederen Nicole Daedone, der på Michal virkede, som om hun havde nøglen til seksuel og spirituel indsigt.

Snart var Michal konstant omgivet af kolleger, samboer, sexpartnere, venner, der alle var OM'ere. Hun skyldte også 20.000 dollars på grund de mange kurser, retreats og coaching-forløb hun havde taget. Og hun blev gift med et andet medlem på et 36.000 dollars dyrt to-ugers kursus kaldet Nicole Daedone Intensive:

- Jo dybere jeg gik, jo flere kurser jeg tog, jo mere jeg arbejdede for dem, desto tættere kom jeg på Nicole. Jeg vidste, at jeg havde gang i noget, som senere ville være svært at forstå. Jeg vidste, at jeg var ved at miste kontrollen. I OneTaste mistede jeg kontrollen igen og igen.

Annonce:

Mikrobevægelser
Et begynder-kursus er typisk en demonstration, hvor to medlemmer demonstrerer teknikken foran publikum. Så følger en workshop, typisk 20-30 mennesker, gerne par, hvor manden påklædt sidder ved siden af sin partner, der er nøgen fra maven og ned, og stimulerer hendes klitoris i mikrobevægelser. Det kan også være OneTaste-ansatte, der stimulerer kvinderne. Derudover tilbydes diverse retreats og uddannelser som OM-coach.

OneTaste sælger sig selv som et firma, der handler om samhørighed og wellness.

- OneTaste is the Whole Foods of sexuality - the organic, good-for-you version, siger en af OneTaste-lederne Joanna Van Vleck.

Men kritikerne kalder det altså en kult, og mange journalister, herunder undertegnede, har gennem tiden småironisk også kaldt det en kult. Da jeg talte med en af Nicole Daedones nære medarbejdere i 2013, Justine Dawson, mens hun var i landet for at sælge budskabet, lå det hende meget på sinde at afvise alle kulttermer.

Sexguru: Sådan bliver du en super elsker

I sin TedX-talk fra 2011, som små 1,5 millioner har set, fremfører Daedone sit budskab om den grundsult, som plager mange kvinder i den vestlige verden. De spiser for meget, arbejder for meget, shopper for meget, men føler sig alligevel helt tomme. Daedone har selvfølgelig midlet, der kan fylde den tomhed. Og det er Orgasmic Meditation.

Annonce:

Som altså ikke er sex, heller ikke forspil: Men 15 minutters meditativ fokus på egen nydelse og sansning uden nogen forpligtelser om at gøre gengæld, hvis det er en partner, der giver selve klitorisstimulationen. Orgasmen er i OneTastes terminologi snarere at ligne med seksuel energi end decideret orgasme.

Mænd lærer at være mere sensitive overfor kvinders behov.

På bloomberg.com beskrives OneTastes tilgang til at rekruttere medlemmer og sælger kurser på måder, der minder aggressive timeharesælgere og pushere af diverse pyramidespil.

Andre kilder i artiklen fortæller om gruppepres til sex, om højstemte sexritualer, hvor Daedone er ypperstepræstinden og Orgasmen Gud, og om diverse grænseoverskridende former for gruppeterapi.

OneTaste sammenlignes også med Bhagwan 'Osho' Shree Rajneeshi-kulten Raejneeshpuram, som du kan se dokumentar på Netflix i serien 'Wild, Wild Country').

Sådan får du hende til at sige JA til sex

Annonce:

Sexguruer
Herhjemme har OneTaste og Orgasmic Meditation ikke rigtigt fået fodfæste, hvilket kan skyldes, at sex og orgasmer er omgærdet af knap så mange tabuer og mystik, og at vi længe har haft andre sexguer, tantraskoler og sexologer, der har prædiket, at sex er sundt og vejen til et bedre liv.

I 2013 lavede TV2 med Bubber som vært en række programmer, der sammenlignede Natha Yogacenter, hvor tantra er på programmet, med en sexkult.

Vi spurgte den danske sexdebattør Lucy Vittrup, der selv netop ser seksualiteten som nøglen til et bedre liv, hvad der kan være på spil i denne slags sexsekt:

- Hvad handler sekter om? At skabe fællesskab, at dyrke en tro på noget eller en persons visdom, som føles større end os selv, at give os en følelse af mening, og at vi ikke er alene.

- De sekter, jeg kender til, er primært religiøse. Og desværre er seksuelt misbrug ind i mellem også en del af pakken. F.eks. hørte jeg om en religiøs sekt, hvor voksne misbrugte børn i Guds navn. De voksne sagde, at vejen til Gud gik gennem at give de voksne sex. Det er hård kost.

Sexgudinde skal fire et halvt år i brummen

Annonce:

Gode ting
Men langt fra alle sekter har så grim en historie, mener Vittrup:

- Mennesker i sekter har utvivlsomt længsler og behov, som de ikke har fået opfyldt andre steder - og disse længsler og behov kan være meget dybdegående.

Orgasmic Meditation er i min optik interessant, fordi selve den seksuelle akt er ret teknisk og ikke-krænkende. Man har taget orgasmen ud af en større erotisk og relationel kontekst og går 'direkte til orgasmen.' En form for orgasme-effektivisering, så optimeret, at den kan sælges for tusinder af dollars til både private og virksomheder.

- Der er jo principielt ikke noget galt i, at man tjener penge på, hverken seksuelle teknikker eller fællesskaber. Det problematiske opstår, når der er noget, der tyder på bevidst udnyttelse af mennesker i en eller anden form for nød enten følelsesmæssigt eller økonomisk.

Du prøver selv at formidle et budskab om sex som vejen til indsigt og selverkendelse?

Annonce:

- Jeg kan godt følge tanken om, at der ligger en stor kilde til indsigt og selverkendelse i seksuel udfoldelse. Og princippet om at takle sex på samme måde som man håndterer anden personlig selvudvikling, dvs. går ind i mere psykologiske aspekter på længere kursusforløb, giver mening. Sex er i centeret af vores eksistens, uanset om vi har lyst eller ej, er aktive eller ej mv. Men udnyttelse af mennesker i psykologisk nød for økonomisk vinding er jo bare ubetinget uacceptabelt, siger sexdebattør, cuddlingdronning, erogi-pusher og klummeskribent Lucy Vittrup.

Danske erfaringer
Den danske sexolog Katrine Berling har taget en del af OneTastes kurser og således været en del af organisationen i cirka to år. Forelagt artiklen fra bloomberg.com melder hun, at hun kender mange af personerne, den omtaler:

- Og som jeg ser det, er det, der står, rigtigt. Jeg lærte meget hos OneTaste, men betalte også prisen for det. De dyreste kurser, jeg har taget. Og jeg kan sagtens genkende de der strategier om at sælge kurser og så videre. Men jeg lærte meget om mig selv, den vildeste rejse jeg var ude på, som jeg til hver en tid ville gøre om igen. Men jeg fik også nok og gik ud, siger Berling, der ikke ønsker at gå yderligere ind i sagen.

Hun er rejsende i orgasmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: