Overraskende forskning: Så vigtig er onani for dit helbred

Mænd, der har udløsning mindst 21 gange om måneden har langt mindre risiko for at få prostatakræft, viser ny forskning

Forskere har før været inde på, at onani har en hel del betydning for mænds helbred. Men nu har et nyt grundigt studie, publiceret hos European Urology, for alvor understreget, at der er en sammenhæng mellem regelmæssig udløsning og en markant reduceret risiko for prostatakræft. Det skriver britiske Metro.

I undersøgelsen har forskerne fulgt 30.000 mænd i omkring 20 år, og resultaterne taler deres eget tydelige sprog. Det viste sig, at mænd i 20’erne, som har udløsning mindst 21 gange om måneden har hele 19 procent lavere risiko for at udvikle prostatakræft end de mænd, som har sex eller onanerer syv gange eller sjældnere på månedlig basis.

For mænd i 40’erne er tallet helt oppe på 22 procent lavere risiko for at få den uhyggelige diagnose, hvis de har regelmæssige udløsninger.

- Udløsnings-frekvensen er i et vist omfang en målestok for den generelle helbredsstatus, eftersom mænd i den meget lave ende af skalaen – med nul til tre gange om måneden – havde større tilbøjelighed til at have andre medicinske udfordringer og dø tidligt af andre årsager end prostatakræft, siger jennifer Reid, som er hovedforfatteren bag den nyudgivede europæiske forskning.

En dansk undersøgelse viser da også, at overraskende mange mænd bruger arbejdstiden på at onanere. Se de nye choktal her.

6 kommentarer
Vis kommentarer