Annonce:
Annonce:

På lur i swingerklubben

Amerikansk fotograf har fulgt swingere i otte måneder, og det kommer der en bog ud af

Der swinges på tværs af race og sociale skel. Foto: David Haslam/Swing Strong.
Der swinges på tværs af race og sociale skel. Foto: David Haslam/Swing Strong.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Swingerverdenen er - på trods af deltagernes meget udadvendte seksualitet - et lidt lukket univers, hvor man hæger om sit privatliv, og hvor der er klare regler for opførsel.

Det fremgår af den britiske fotograf David Haslams nye fotobogsprojekt ’Swing Strong: The Naked Truth.’

I otte måneder har han fulgt en række swingere i den amerikanske delstat Michigan, og nu crowdfunder han til produktionen af værket på kickstarter.com.

Selv om alle swingerne i bogen bor omkring storbyen Detroit, er de ifølge Haslam ekstremt forskellige i forhold til uddannelse, job, social baggrund og så videre:

Annonce:

- Diversiteten er fantastisk! Swingere er ikke bare en stor gruppe mennesker, der bor i nedslidte trailer parks, hvor de har sex med alle og enhver. Det er regler og rammer. En særlig social orden skal holdes. Men nøgenhed og fri udfoldelse af seksualitet, lyster og begær er accepteret i disse grupper, skriver den 52-årige fotograf, der anfører, at swingere danner stærke venskaber, og at man passer på hinanden – hvilket blandt andet betyder, at ballademagere ekskluderes.

80 gæster

David Haslam, der ikke selv er swinger, kom med til store og små swingerfester og interviewede deltagerne. Til nogle af arrangementerne var der omkring 80 sexglade gæster, der ifølge fotografen er helt almindelige mennesker med almindelige jobs.

Og ja, der er flere mænd end kvinder, hvilket betyder, at kvinderne kan vælge og vrage:

- Som jeg så det, har kvinderne magten. Et nej er et nej, og fok er meget beskyttende overfor kvinderne i miljøet, fortæller David Haslam, der erkender, at mange af swingerne nok ikke ses som sexede ud fra almindelige standarder, men:

- De udstråler selvtillid og sensualitet over hele linjen. Det har været en uventet fornøjelse at hjælpe disse personer med at udtrykke deres seksualitet.

Annonce:

Bogen er tænkt som først i en serie, der skal vise det ægte swingerliv, som det tager sig ud i Amerika i det 21. århundrede. Går indsamlingen til og salg af den færdige bog efter planen skal de næste i rækken blandt andet være en mere guideorienteret bog samt et reality-tv- og radioprogram med nogle af de samme personer, som optræder i bøgerne.

Foreløbig er der dog kun indsamlet 11 dollars ud af de ønskede 1100.

Danske swingere

I 2012 vandt den danske fotograf Sofie Amalie Klougart en pris ved Årets Pressefoto for en fotoserie i en swingerklub. I den anledning fortalte den 25-årge Klougart til Ekstra Bladet, at hun blev mest overrasket over, at ellers så frisindede Danmark måske i virkeligheden ikke er så frisindet endda.

Det er Sofie Amalie Klougarts klare opfattelse, at vi danskere er meget private og hemmelighedsfulde omkring vores seksuelle lyster og præferencer:

- Det slog mig også, at langt de fleste af de, jeg undervejs i processen talte med og/eller lavede billeder af, når alt kommer til alt søger tosomheden, higer efter at finde sig en fast partner.

- Men samtidig har denne her seksuelle nysgerrighed og drive og lysten til at udleve mere eksperimenterende typer af sex, der blandt andet så dyrkes rundt om i landets swinger-klubber.

Annonce:

Charlotte, 50: Swinger gerne med sorte mænd og indvandrerfyre

Dansk sexpar laver swinger-tv

Camilla åbner swinger-villa i Allerød

Fem tegn på du IKKE er swinger

Swinger-Jonna: Nu prøver jeg det hele

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: