Par der konstant lægger perfekte selfies på Facebook ’går snart fra hinanden’

De ser lykkelige ud på de mange billeder. Men er alt nu også så lyserødt for de storsmilende par i dit Facebook-feed?

Parrene, som har mest travlt med at fylde din Facebook med perfekte billeder, har formentlig de mest ulykkelige forhold, siger ekspert. Foto: Colourbox
Parrene, som har mest travlt med at fylde din Facebook med perfekte billeder, har formentlig de mest ulykkelige forhold, siger ekspert. Foto: Colourbox

Har du en profil på Facebook, så har du helt sikkert også et par i din virtuelle bekendtskabskreds, overfodrer dit feed med perfekte billeder af deres lykkelige parforhold med store tandpastasmil og romantiske billedfiltre.

Ifølge sexolog Nikki Goldstein, der har talt om fænomenet med Daily Mail Australia, er der stor sandsynlighed for, at lykken langt fra er så lyserød for de perfekte Facebook-par, som det kunne se ud som.

Faktisk er det ofte tilfældet, at de par, som har mest travlt med at vise forholdet frem på Facebook, er de, som er mest på kanten til at gå fra hinanden.

- Det er ofte de, som poster mest, der søger bekræftelse for deres forhold fra andre mennesker på sociale medier, siger psykologen, og forklarer, at ’likes’ og kommentar faktisk kan fungere som eneste bekræftelse hos folk, som kæmper med personlige ting. Det vigtigste bliver således ikke det, den anden person gør, men det, andre mennesker mener om det.

Jagten på bekræftelse i forholdet via de sociale medier kan desuden også være en indikator for, at vedkommendes partner er kontrollerende og besidderisk, advarer Nikki Goldstein.

- I mit arbejde får jeg at se, hvad folk lægger op, men jeg får også at høre, hvad der foregår bag scenerne i de selvsamme forhold, siger hun.