Parforhold er gift for sexlivet

Videnskaben beviser gammel sandhed...

SEXPERT-TV: Sådan fornyer I jeres sexliv

-- Over artiklen her fortæller sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, hvad man kan gøre for at forny sit sexliv --

Tilfredsheden med sexlivet i et parforhold er omvendt proportionel med længden af relationen.

Med andre ord: Man bliver mindre og mindre glad for sit sexliv, jo længere tid man har været sammen.

Det er næppe en nyhed, som får aviser til at rydde forsider og eller trykke på breaking news-knappen, for en stor del af artiklerne her på fx sex&samliv og spørgsmål i Signes Brevkasse drejer sig i et eller andet omfang om, hvad man kan gøre for at holde liv i det hensygnende sexliv i det faste forhold.

Ikke desto mindre er det jo rart, når videnskaben bekræfter det, vi alle går rundt og fornemmer.

I det nye tyske studie blev næsten 3000 mænd og kvinder i faste forhold fulgt gennem en årrække.

Gennem det første år blev personerne i tiltagende grad gladere for sexlivet, hvilket forskerne tilskriver nyhedens interesse, samt at par lærer hinandens knapper at kende.

Men derefter faldt den glæden over sexlivet langsomt, men sikkert. Og dette skyldtes ikke kun en lavere sexfrekvens, selv om det også havde negativ indflydelse på den aftagende glæde.

Udviklingen med den jævnt aftagende lidenskab hang markant sammen med dårligt helbred, manglende intimitet i kommunikationen samt uhensigtmæssige måder at løse konflikter.

Men er der så slet ikke noget, man kan gøre? Jo, det forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen herunder:

SEXPERT-TV: Sådan holder i liv i lidenskaben

Jeg sidder ofte med par, der ikke har børn, men hvor ’hverdagen’ har udslukt al gnist og suget al saftig vitalitet ud af forholdet. Men det er ikke hverdagen, der får det til at ske, siger Sexologen. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 26. mar. 2015 - kl. 22:24 I medgang og modgang: Er du gæst i dit eget parforhold?

Se også: Nyd dit kedelige sexliv

Først når der er problemer få udstyret til at fungere, begynder han at reagere og søge hjælp - og han kan ikke altid forbinde det, som sker i hans liv, med det, som sker med hans pik. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 1. jun. 2015 - kl. 18:41 Her er dine tre største sexproblemer

Man må være åben overfor det spontane, og klar til at planlægge. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 9. jun. 2015 - kl. 18:42 Sådan får I sex på skemaet - uden at det ender som en sur sexpligt

 

27 kommentarer
Vis kommentarer