Parterapeuten: Sådan undgår du skilsmisse

Mette Hinnerskov giver gode råd til, hvordan ægteskabets holdes i live

Det handler om ikke at være ligeglad, hvis ægteskabet skal overleve. (Foto: Wavebreak Media)
Det handler om ikke at være ligeglad, hvis ægteskabet skal overleve. (Foto: Wavebreak Media)
Følg Sex & Samliv

Man kan have taget nok så mange forholdsregler i forbindelse med en skilsmisse, men den bedste løsning er i mange tilfælde naturligvis at holde liv i kærligheden.

- Det vigtigste råd er, at man skal passe på med ikke at blive ligeglad. Man må ikke blive ligeglad med at tage dialog og med at gøre en forskel, siger parterapeut Mette Hinnerskov, der driver hjemmesiden skilsmisseraad.dk.

Christiane fester videre efter skilsmissen

- Og råd nummer to er, at man skal fokusere på, om man selv bidrager med noget til ægteskabet i stedet for at lave den klassiske fejl med at se på, hvad man synes partneren gør forkert eller ikke gør godt nok, siger hun og fortæller, at hendes klienter ofte kan skrive lange lister over ting, som ægtefællen gør forkert.

- Men de glemmer at se på, om de er en udgave af sig selv, som de egentligt selv gad være gift med.

Homer og Marge Simpson skal skilles

Det handler ifølge parterapeuten om at sørge for, at begge parter forsøger at bidrage til glæden i forholdet, til et godt sexliv, og til at der ikke kun går børn, madpakker og arbejde i dagligdagen.

- Der er mange, der beklager sig over, at de aldrig er ude at spise eller i Paris. Men det behøver ikke nødvendigvis være så store eller dyre ting. Man kan også bare tage initiativ til at skænke et glas vin, når den anden kommer hjem fra arbejde eller invitere ud på en gåtur. Det gør, at i dag ikke altid ligner i går, og at man gør noget for at glæde den anden, siger Mette Hinnerskov.

Pamela bryder tavsheden om skilsmisse

Hun oplever, at utroskab er en skyld i mange skilsmisser.

- Jeg hører så tit folk sige, at den nye flamme 'kan give mig noget, som jeg ikke har oplevet i mange, mange år'. Men det er da klart, for hvilken udgave af dig selv er du, når du sidder over for den nye søde pige eller fyr, som du gerne vil charmere? Og hvilken type er du derhjemme? spørger Mette Hinnderskov retorisk og fortsætter:

- Hvis man nu bidrog med lige så meget i ægteskabet, som man gør over for den der søde kollegaer, eller hvem det nu er, man er faldet for, så kunne det jo være, at der også ville opstå glæde, samhørighed og sommerfugle i maven derhjemme.

Ægtepagten afslører: Sådan deler de millionerne

Samtidig opfordrer hun begge parter i et ægteskab til at sige til, hvis der er noget i forholdet, der kører skævt.

- Man skal ikke tage hinanden som en selvfølgelig. Hver dag skal ikke være lykken. Det er jo ikke en reel mulighed. Selvom der opstår en krise, så må man komme igennem den og tale om, hvad der foregår, og hvad man føler. Man skal være ærlig om, hvordan man har det. Også selvom det gør ondt. Men hvis man kører den helt derud, hvor man en dag siger, at man vil skilles, så gør det endnu mere ondt på modparten.

I EKSTRA-temaet herunder kan du læse mere om, hvordan du sikrer dig økonomisk i tilfælde af skilsmisse:

Skilsmisse-boom: Undgå at eks'en flår dig

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+