Pas på hende i rødt

Kvinder vælger de sexede signalfarver, når de er mest fertile...

Rød siger: Se mig. Rød siger: Jeg er ude på noget. Rød siger: Jeg er fertil. (Foto: colourbox.com)
Rød siger: Se mig. Rød siger: Jeg er ude på noget. Rød siger: Jeg er fertil. (Foto: colourbox.com)

Der er noget med farven rød og sex.

Studier har peget på, at mænd finder kvinder i rødt sexede, ligesom andre undersøgelser viser, at kvinder også vælger mænd klædt i rødt - og nu har endnu et studie set nærmere på parringsstrategier og tøjfarver.

I 'Women more likely to wear red or pink at peak fertility' i 'Psychological Science' fremgår det, at kvinder, der er omkring ægløsning og derfor har størst sandsynlighed for at blive gravide, i højere grad vælger at have rødt og eller pink tøj på.

Forskerne bag studiet mener, at kvinderne ubevidst vælger disse farver for at gøre sig attraktive for potentielle hanner.

Der spekuleres i flere mulige forklaringer på, hvorfor netop de farver er så sexede. Nogle mener, at mænd har udviklet en tendes til at tænde på rød/pink, fordi kvindens krop naturligt bliver rødlig, når hun bliver ophidset. Samtidig er vi også kulturelt påvirket til at associere rød med sex, idet kvinder - for at være attraktive - bruger rød læbestift og rouge. Og så er der farveassociationen til kvindens kønsdele...

Se også: Klæd dig i rødt og få mere sex

1 kommentar
Vis kommentarer