Piger er mere biseksuelle

Vores seksualitet er flydende - især kvinders

SEXPERT-TV: Kvindesex er det nye sort

-- Over artiklen her fortæller sexologen Signe V. Bentzen om, hvorfor pigesex er så populært --

Hetero. Homo. Biseksuel.

Sådan kategoriserer vi os selv og hinanden i overskuelige kasser.

Men vi er meget mere komplicerede end som så: For både vores seksualitet (hvad vi tænder på) og vores seksuelle orientering (hvem vi bliver forelskede i OG tænder på) er flydende.

Det er en af konklusionerne, som førende sexforskere denne sommer kom frem til på en konference med den sigende titel The Puzzle of Sexual Orientation Conference.

En kvinde kan sagtens tænde på en anden kvinde, og endda have sex med vedkommende, uden at være biseksuel. Og en mand kan sagtens være forelsket i en mand som ung og i en kvinde som ældre - og altså gå fra et være homoseksuel til heteroseksuel.

Kulturelle og psykologiske faktorer påvirker den enkeltes seksualitet og orientering, som gennem hele livet kan være flydende og under stadig udvikling.

Ny amerikansk statistik, lige fremlagt på årskonferencen for American Sociological Association, understøtter yderligere den påstand: Flere end 9000 unge amerikanere blev fulgt genne en årrække, hvor forskerne spurgte ind til deres seksuelle adfærd.

Og her fremgik det blandt andet, at det var tre gange så sandsynligt, at en kvinde ændrede sin seksuelle identitet end en mand. Som således har en mindre fleksibel seksuel orintering.

Fra analysebureauet yougov kommer flere tal, som viser, at det hele flyder, og at kultur i nogen grad har indflydelse på vores seksualitet og orientering, om ikke andet i forhold til, hvad vi tør erkende: 23 procent af de adspurgte briter definerer sig selv som andet end 100 procent heteroseksuelle - og blandt de unge mellem 18 og 24 er hele 43 procent ikke entydigt heteroseksuelle.

SEXPERT-TV: Er bisex utroskab?

Hetero dag - homo i morgen
To heteromænd: Tænder på anonym mandesex
Derfor tænder kvinder på pigesex
Hvis hun vidste det! Paw elsker sin kone, men ...