Polyamorøse er sikre i sengen

Folk, der er i non-monogame forhold, husker kondomet

Og så husker de endda kondomet. (Foto: shutterstock.com)
Og så husker de endda kondomet. (Foto: shutterstock.com)

Når man har en kæreste, men må gerne knalde andre, lever man i noget så fint som et konsensuelt non-monogamt forhold. Og da man følgelig har flere sexpartnere, lever man så nok også livet farligt i forhold til kønssygdomme.

Næ, det sidste er faktisk ikke sandt, viser ny videnskabelig undersøgelse blandt 556 amerikanere, hvoraf cirka en tredjedel var i åbne forhold.

Deltagerne udfyldte spørgeskema om sexadfærd, kondombrug i og uden for det faste forhold, kønsygdomshistorik samt test for kønssygdomme.

Ikke overraskende rapporterede de non-monogame, at de haft flere sexpartnere end personer i traditionelle, lukkede forhold.

Desuden var det mere sandsynligt, at de ikke-monogame bruger kondom med kæresten og husker det kondom med andre end kæresten, liegsom de oftere lader sig teste for kønssygdomme.

Cirka en fjerdedel af de monogame har været partneren utro, uden at denne ved noget om det

Der var ikke forskel på antal konstaterede kønssygdomme i de to grupper. Det får forskeren bag studiet til at konkludere, at de non-monogame er mere påpasselige med hensyn til sikker sex end de monogame - ikke mindst set i lyset af af de har lige så mange/få tilfælde af kønssygdomme på trods af de flere sexpartnere.

Se også: Sådan er de åbne forhold - også

Det var det seksuelle, der førte dem sammen, og det er langt hen ad vejen da også det seksuelle, der er årsagen til, at de nu er fast par, men fortsat har frihed til at knalde med andre. (Foto: Pelican Pictures) Sex og samliv Kærestepar: Så vildt er vores åbne forhold

Se også: Jan lader andre mænd ordne konen

 

9 kommentarer
Vis kommentarer