Potent vækst i salg af sexlegetøj

Markedet spås stor fremgang i de kommende år

6,91 procent.

Så meget regner analytikere markedet for sexlegetøj vil vokse hvert år frem til 2020.

I rapporten Global Sex Toys Market 2016-2020 ser forfatterne på hele spektret af seksuelle hjælpemidler fra glidecreme, frækt undertøj, kondomer, afrodisiaka og dildoer og vibratorer.

Den store årlige vækst tilskrives en større accept i samfundene.. Især vibratorer og penisringe er populære. Og ser regner de med, at wearables vil drive markedet frem, altså fjernstyret sexlegetøj, som typisk er kombineret med en app til mobilen.

Især lande i Asien vil mærke den aftabuisering og store vækst - en proces vi har været i gang med en del år i Danmark. Sinful.dk er om nogen herhjemme eksponent for det stigende salg af seksuelle hjælpemidler: Ejeren Mathilde Mackowski og hendes daværende kæreste åbnede sinful i 2008. I dag er de 40 medarbejdere.

- Vores vækst skyldes en kombination af flere ting. Internt i virksomheden brænder vi inderligt for at inspirere vores kunder til at opnå et mere legende og lystfyldt sexliv. Vi elsker at arbejde med sexlegetøj og de muligheder legetøjet skaber, og så arbejder vi hele tide på at tilbyde en ekstraordinær kundeservice og de produkter, som kunderne søger og efterspørger, siger Mackowski.

- Derudover har vi bland andet set, hvordan erotiske bestseller bøger og film som Fifty Shades of Grey har været med til at skabe en større nysgerrighed og mere åbenhed omkring skandinavernes lyster, fantasier og sexvaner.

- Jeg tror 100 procent på, der er basis for mere vækst på markedet, også i Skandinavien, siger Mathilde. (Foto: annekring.dk)
- Jeg tror 100 procent på, der er basis for mere vækst på markedet, også i Skandinavien, siger Mathilde. (Foto: annekring.dk)

- Vi må bestemt ikke glemme at fremhæve, hvor meget de forskellige brands arbejde med sexlegetøjets udvikling, design og brugervenlighed er med til at skabe en helt nye kundegrupper, forklarer Mathilde.

- Flere store brands i branchen oplever lige nu, hvordan åbenheden og nysgerrigheden for sexlegetøj også er stigende på forholdsvis nye markeder som i f.eks. Asien og Afrika. Den generelle åbenhed omkring sex, samliv og sexlegetøj er i en rivende udvikling i øjeblikket, siger stifteren af sinful.dk, der også er aktiv i andre nordiske lande:

- Jeg tror 100 procent på, der er basis for mere vækst på markedet, også i Skandinavien, hvor vi har vores shops. Jo mere åbenhed vi møder, jo mere åbner det op for legen og nysgerrigheden. Vores verden og hverdag kan godt virke meget alvorlig. og dybest set tror jeg at de fleste af os voksne ønsker at lege endnu mere i vores sexliv.

Sex & samliv - 22. feb. 2016 - kl. 23:10 Fremtidens onani er lige her

Se også: Farlig sexleg i bilen

Se også: Test af frække påskeæg

0 kommentarer
Vis kommentarer