Annonce:
Annonce:

Primalsex er det nye sort

Slå hjernen fra og kast dig ud i fri leg, lyder det fra sexnørden Naomi Hagelberg

Lær mere om de farlige fantasier her
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Primal er åbenbart det nye sort i den kinky ende af seksualiteten.

Det fortæller den danske sexnørd Naomi Hagelberg, som underviser nysgerrige danskere i åbne forhold, BDSM og altså primal.

Hvad går primal ud på? Er det noget med at rulle os i mudderet som lykkelige svin?

- Svin er så negativt ladet. Jeg plejer at sige, at primal ikke betyder, at vi løber rundt i skoven og hyler mod månen... omend nogen af os gør, siger den 36-årige cand. scient med speciale i adfærdsbiologi. Primal handler om at slippe den bevidste tankekontrol af vores handlinger.

På sin blog sexnoerd.dk beskriver Hagellberg indgående filosofien bag primal. Og til ekstrabladet.dk forklarer hun, hvordan hun selv bruger primal i sin seksualitet:

Annonce:

- Min type primal er en blanding af den humane og animalske slags. I min dagligdag er jeg human primal. Jeg sætter vægt på at respektere mine sanser og instinkter og gøre, hvad de fortæller mig er bedst for mig og mine.

- Det betyder, at hvis noget virker farligt, så undgår jeg det eller er i alarmberedskab, og placerer mig selv imellem den potentielle fare og mine børn og er parat til at reagere. Jeg er meget fysisk og taktil orienteret. Jeg skal helst røre alting, og lader ofte mine fingre glide hen over bladene i buske eller barken på et træ, når jeg går forbi det, og jeg holder af at lege fysiske brydekampe med mine børn.

- Hvis jeg træner, så skal det helst være træning, der har et her og nu formål, såsom at løbe fra hjem til arbejde eller bære tunge ting i kælderen. Når jeg krammer folk, så kan deres lugt være afgørende for om jeg har lyst til at lære dem at kende på et mere fysisk intimt plan. Jeg træffer typisk hurtige beslutninger baseret på en mavefornemmelse, som selvfølgelig er baseret på livserfaringer.

Annonce:

Få dit livs bedste sex

Seksuelt
Seksuelt er Hagelberg animalsk primal:
- Ikke hver gang, da jeg har en del andre seksualiteter også, men når vi vælger, at nu dyrker vi primal sex, så er det den animalske type, jeg typisk tapper ind på. Det betyder, at jeg agerer med dyriske bevægelser og slukker for al bevidst tankevirksomhed. Jeg planlægger dermed ikke, hvad jeg vil gøre, men handler bare ud fra, hvad min krop har lyst til i nuet.

- Det, jeg har opdaget, at jeg gør, er at bevæge mig med glidende bevægelser og bruge hele min krop til at kæle for min partner. Jeg indsnuser hans duft og smånapper ham her og der, hvor jeg spontant får lyst til. Da jeg typisk tester min partners evne til at modstå min dominans, når jeg er primal, så kan jeg læne mig mod ham og på den måde prøve at flytte ham.

Annonce:

- Når han gør modstand, vil jeg øge presset, indtil jeg er tilfreds med beviset for hans styrke og modstand. Ofte udvikler det sig til en brydekamp, hvor det gælder om at være øverst. Hvis min partner ikke er stærk nok, er det mig, der ender med magten og dominansen.

- I den situation kan jeg blive ret hårdhændet, rider ham voldsomt, mens jeg bider i hans strube og rive lange spor på hans krop med mine negle. Hvis min partner vinder kampen, så vil han enten tvinge mine ben fra hinanden og tage mig, eller han bider i min nakke, mens jeg overgiver mig og selv spreder benene for ham.

- Når den ene part har magten og den anden måske har overgivet sig, så betyder det ikke, at der ikke er mere kamp. Den, der ikke har magten, kan på et hvilket som helst tidspunkt gøre oprør igen og så starter kampen igen. Den, der har magten, kan dermed aldrig slappe af.

Annonce:

Du bringer minder om 80'er-filmen 'Cat People' med Natassja Kinski og Malcolm McDowelll, hvor de forvandles til pantere, når de er liderlige. Den der overgivelse til sanserne, som du beskriver som centralt element i primal, man vel også tolkes lidt mere psykoanalytisk som en tilstand, hvor man lader det indre polymorft perverse barn lege frit i en sanserus?

- Nærværende og sansende er helt klart en del af primal. Normalt er man bare også tænkende, og det er det, som primaler ofte slukker for, når de dyrker primal sex. Primal er ikke en del af BDSM. BDSM kræver tankevirksomhed og benytter ofte redskaber. Det gør primaler ikke. Primaler har heller ikke en prædefineret eller aftalt dom og sub, hvor rollerne aldrig skifter, forklarer Hangelberg.

Således kan man sige, primal er en tilbagevenden til det beskidte, dyriske knald - væk fra kontrollen i BDSM og spirituelle tantrasex, som også i nogen grad handler om kontrol.

Her er din nye kinky sextrend

Naomi Hagelberg har en primal seksuel side.
Naomi Hagelberg har en primal seksuel side.

Find din indre primal
Hvordan finder man sin primale side?

Annonce:

- Tænk tilbage til din barndom. Var der ting, der virkede primale, som du fik at vide, at du ikke måtte? Blev du fortalt, at du skulle bruge dine ord? At du skulle sidde ordentlig i sofaen? At du skulle tage mere tøj på? Prøv at gentage de ting, som du fandt naturligt som barn. Smid tøjet i hjemmet og lig i sofaen med benene på ryglænet, når du ser tv. Spis din mad med fingrene i stedet for kniv og gaffel. Drik af en skål i stedet for et glas.

- Kom ud i naturen og lig på græsset under et træ og kig op i bladene. Mærk vinden og solen på din hud. Læg mærke til dufte, når du går ned af gaden og føl på de ting, som du går forbi. Hvis du har børn, så leg tag fat med dem og snig dig ind på dem, som om de var et bytte og du var et rovdyr. Når du har sex, så aftal med din partner, at alt er ok, og lad være med at planlægge noget som helst. Bare gør hvad du har lyst til.

Annonce:

- Du og din partner har selvfølgelig lov til at sige stop, hvis der sker noget, der ikke er rart. Der er en del mennesker, der bliver feral, når de lige er startet med at lære, at have kontakt til deres primale indre. Feral betyder utæmmet. Det lyder sexet for mange, men men reelt betyder det, at du skader din partner og evt. andre på en måde, som de måske ikke kan lide, fordi du bliver for voldsom og for egoistisk.

- Primal handler om at stole på sine sanser/instinkter, hvilket også inkluderer at sanse, hvor andre mennesker er henne, og hvad de er ok med. Og husk, at du jo sikkert gerne vil have, at de bliver i dit liv. Så snak med din partner om, at feral er noget, der kan ske, og vælg, at du vil tage kontrol over dig selv, hvis din partner siger stop. Det kan være rigtig svært at gøre i situationen, så gå evt. lidt væk, indtil du får styr på dig selv igen. Frisk luft er altid en god idé. Om ikke andet så bare fra at stå foran et åbent vindue.

- At lære at favne sin primale side kan være en langvarig process. For nogen er den meget kort, da de nemt tapper ind på den del af dem selv. Prøv og find ud af, hvad du er, lyder det fra Naomi Hagelberg.

Annonce:

Hvis du vil vide mere om primal, så du læse med på sexnørd.dk, hvor det bliver nævnt i forskellige blogindlæg. Du kan deltage i sextalk fredag 25. marts. Du kan deltage i de workshops, som sexnørd vil arrangere løbende, eller du kan søge efter ordet på nettet og finde fora for primaler.

BDSM er det moderne ord for s/m. Det står for Bondage og Disciplin (BD), Dominans og Submission (DS) og Sadisme og Masochisme (SM).

Så fræk er Danmarks vildeste sexfest

Så kinky er de unge kvinder

Er du normofil? Hver anden er pervers

Herunder relateret Sexpert-tv: Bliv liderlig helt ud i fingerspidserne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: