Producent af sexlegetøj sagsøges af kvinde: Hold nallerne fra mine orgasmer

Feature i sexgadget giver producent adgang til personfølsomme brugerdata - uden tilladelse

Amerikansk kvinde vil have sine orgasmer i fred. (Foto: shutterstock og sexhop.dk)
Amerikansk kvinde vil have sine orgasmer i fred. (Foto: shutterstock og sexhop.dk)

En af den helt store trends i sexlegetøj er vibrerende gadgets, der er koblet på en app, som giver brugeren mulighed for fjernbetjene legetøjet, styre vibrationerne og samtidig at tracke sit brug og sine orgasmer.

Det giver også udbyderen mulighed for at følge med i brugen af sexlegetøjet. Og det er en anonym amerikansk kvinde ganske utilfreds med. Hun er ved at lægge sag an mod producenten af We-Wibe 4 Plus, som netop har den omtalte feature.

We-Viben er velegnet til parleg, idet den kan side inde i skeden samtidig med, at mandens penis også er der. Den er formet som en klemme og stimulerer både g-punkt og klitoris.

Kvinden hævder i søgsmålet, at hun ikke har givet firmaet Standard Innnovations tilladelse til, at de indsamler og eventuelt bruger hendes data, der fx er hendes mailadresse og vibratorindstillinger.

Kvinden, NP, købte We-Vibe 4 Plus i maj. Efter et stykke tids fornøjelse gik det op for hende, at appen We-Connect sender data tilbage til Standard Innovations servere. Og den tilladelse er aldrig blevet givet.

Med søgsmålet vil kvinde forsøge at få det forbudt for firmaet at indsamle data, når det ikke har fået tilladelse først.

We-Connect appen giver også brugeren mulighed for at koble We-Vibe til andres smartphones (typisk partnerens), så vedkommende kan styre vibrationerne. Hvilket er en feature i mange lignende app-styrede sexgadgets.

Tidligere i år har computerkyndige påvist, at de sikkerheden i We-Vibe-appen er fejlbehæftet, så i teorien kan man hacke andres sexlegetøj.

Standard Innovation har udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at de endnu ikke har modtaget søgsmålet, så de vil ikke kommentere på det specifikt. Men de oplyser også, at intet tyder på, at brugerdata er blevet hacket. Desuden har de strammet på data-sikkerheden. Og i næste opdatering bliver det muligt for brugerne at angive, om firmaet må få adgang til data.

Sexforsker Lynn Comella mener, at sexlegetøjsfimaer selvfølgelig skal lade deres kunder vide, hvad de bruger data til:

- Som alt andet når det handler om sex, så skal der være samtykke.

Sex & samliv Sexlegetøj er barnligt

Sex & samliv TV: Få bedre orgasme med ny træningsapp

Sex & samliv Her er det frækkeste legetøj til parret

5 kommentarer
Vis kommentarer