Annonce:
Annonce:

Prøv denne vilde form for parforhold

47-årig dansk kvinde fortæller om at være i et autoritetsbaseret forhold med klare rammer og roller - og kinky sex

- Jeg tror, at de bedste D/s-forhold (dominant/submissiv) indledes og grundlægges ved, at man meget firkantet får lagt rammerne fra start. Så er det nemmere hen ad vejen at give plads til en vis fleksibilitet, siger Fanny. Arkivfoto: Shutterstock.com
- Jeg tror, at de bedste D/s-forhold (dominant/submissiv) indledes og grundlægges ved, at man meget firkantet får lagt rammerne fra start. Så er det nemmere hen ad vejen at give plads til en vis fleksibilitet, siger Fanny. Arkivfoto: Shutterstock.com
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Man kan godt blive forvirret, vred og ulysten af sådan et moderne parforhold med dets flydende roller og uklare magtfordeling.

Så kan man savne enkle og entydige rammer og regler, hvor de to roller er klart og markeret fordelt.

Visse BDSM’ere gør en dyd af det ved at bekende sig til autoritetsbaserede parforhold. Men man kan have den slags uden at være til kinky sex og s/m.

Det fortæller blogger og aktiv s/m'er Eric Pride.

- Jeg definerer et autoritetsbaserede forhold som et, hvor 'lederen' under samtykke er blevet tildelt autoriteten af 'følgeren', så magthaveren har kontrol over sin følger.

Klassiske eksempler på dette fra BDSM-universet er master/slave, dominant/submissiv (D/s), træner/elev.

33-årig kvinde: Føler mig fri når min kæreste dominerer mig

Tiltrukket
Ifølge Pride er der flere grunde til at være tiltrukket af forhold med den type struktur:

Annonce:

- De fleste af os ønsker at føle os komplette, hele. Vi bruger meget tid på at søge oplevelser, der kan opfylde det. En af måderne, man kan gøre dette på, er ved tydeligt definere og forstå vores identiteter for at undgå forvirring. Et autoritetsbaseret forhold kan hjælpe med det, siger Eric Pride, der påpeger, disse forhold ofte er meget klare med hensyn til regler.

Værdier, holdninger, regler og forventninger til opførsel er klart defineret for både leder og følger.

- Mange personer i autoritetsbaserede forhold beskriver ofte deres oplevelser, som at de føler sig hele, som helt sig selv, ved at indarbejde kink, sex og magt - vigtige elementer i deres hverdag.

Ikke BDSM
For Pride er det ikke nødvendigt, at man er kinky og inde i BDSM for at være en del af et autoritetsbaseret forhold. Det kan det være, men det rækker ud over  de rammer, for alle slags relationer kan være autoritetsbaseret.

Annonce:

- På sin vis er de ikke anderledes end andre samtykkende sociale konstruktioner. Det mest fundamentale ved det er, at begge parter er enige om, at den ene er leder og den anden er følger. Og at alle kender rammerne og reglerne. De fylder gerne flere områder af livet, og ikke kun i sengen. Ritualer og symboler er ofte brugt. Måske et halsbånd til at symbolisere ejerskab og samhørighed, ligesom også servicering i en eller anden form er gennemgående. Og de bunder i ærlig og åben kommunikation, siger Pride.

Kinky sex er ikke spor sygt

Danske Fanny
Ekstra Bladet tog kontakt til en 47-årig dansk kvinde, der er en relation, som kan karakteriseres som et autoritetsbaseret BDSM-forhold. Fannys fortæller her, hvordan det kommer til udtryk i hverdagen;

- I starten af vores forhold havde vi, måske især jeg, behov for meget sikkert at fastslå vores D/s relation (dominant og submissiv, red.), og det var vigtigt for os, at forholdet skulle funderes i det at være Herre og underkastet/slavinde, frem for primært at være kærester. Jeg tror, at de bedste D/s forhold indledes og grundlægges ved, at man meget firkantet får lagt rammerne fra start. Så er det nemmere hen af vejen at give plads til en vis fleksibilitet.

Annonce:

- Dengang sad jeg stort set altid på gulvet, når Herren var på besøg, der var stort fokus på altid at sørge for, at Han havde, hvad han havde brug for, af såvel kaffe, vin, ro, sutten pik. Ligeledes var der stort fokus på hele tiden at være opmærksom på fra min side i at finde glæden i, at Han var tilfreds mere end at jagte min egen tilfredsstillelse. Som regel var og er han yderst opmærksom på min nydelse også, siger Fanny til Ekstra Bladet.

Sådan gør bindelege og tabusex dig fri

Tankevirksomhed
Hun har aldrig været underkastet på dén vis før:

- For en selvstændig kvinde som jeg krævede det trods mit ønske om at indtræde i præcis den underkastedes rolle en del tankevirksomhed for at finde min plads. Dertil hørte mange telefonsamtaler især med vejledning, overvejelser og tanker omkring rollerne, og hvad det vil sige at lade sig underkaste på den måde, min Herre ønskede og ønsker, at jeg skal.

- Efterhånden sidder jeg lige så meget i sofaen, som jeg sidder på gulvet, med den bemærkning dog, at et blik fra Ham eller et knips, og så er jeg nede på gulvet igen.

Annonce:

- Hvad angår roller, så går det selvfølgelig på det seksuelle, at jeg følger hans ønsker, og gør, som han siger, men også de mere generelle, uden at jeg dog føler, jeg er en forklædeklædt 24/7 hausfrau, hvis plads udelukkende er i køkkenet. Men hvor meget jeg præcis er i køkkenet, og hvad jeg laver der, bestemmer selvfølgelig min Herre. Man kan også lave andet i et køkken end mad.

Sorte selskab
For Fanny hjælper et besøg i Det Sorte Selskab hende med at holde fokus. Det Sorte Selskab er en lukket BDSM-klub med sæde i København, hvor S/M-eliten samles:

- Det er som sådan både en måde at træde lidt væk fra hverdagen, et sted hvor fokus samles fuldstændig på vores roller, men også en måde at huske på, at rollerne ikke bare er roller, men sådan som vi er. I Det Sorte Selskab er rollerne fordelt så knivskarpt at bare det at træde ind ad dørene giver ro og fokus, plus en god portion liderlighed.

Fanny har aldrig oplevet, at kæresten er i tvivl om, hvad han vil:

Annonce:

- Det er som regel mit eget hoved, der laver rod i tingene og har brug for at blive sat på plads. Det giver D/s en formidabel mulighed for, fordi der ikke er så meget tvivl om, hvem der i sidste ende bestemmer, hvis der opstår et spændingsfelt. Vel at mærke på den måde at jeg ikke bliver slået på plads, skældt ud eller hevet rundt med, men fuldstændig roligt holdt fast og forklaret, at det ikke kan være anderledes, og at det er, hvad mit hoved og min krop har brug for.

- Hvilket ved tanken alene gør mig liderlig, magten han har, ved at kende mig, og tage ansvaret for os og vores forhold. At jeg så også kan lide at blive slået lidt på plads, er en helt anden sag.

46-årig kvindelig chef: Derfor er jeg masochist

Ritualer
Parret har en del hverdagsritualer, som række udover hvem der henter børn og vasker op:

Annonce:

- Jeg skal altid spørge om lov til at tisse. Også når jeg er på arbejde, når jeg er sammen med veninder, med mine børn osv. Der kan gøres undtagelser, men det er ikke altid, når det er belejligt for mig. Jeg binder Herrens snørebånd, når han har snøresko på, tager hans jakke, når han kommer på besøg, og giver ham den på igen, når han skal af sted. Og frem for alt: sutter pik, når han vil have suttet pik, og lægger altid fisse og røven til, hvis det ønskes af mig. Ingen af tingene er dog just noget, jeg har svært ved at overtale mig selv til at gøre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: