Prut - en kærlighedserklæring

Tør du fise foran din kæreste? Kvinde mener, at det er godt for parforholdet

Hyggeligt eller ulækkert? (Foto: shutterstock.com)
Hyggeligt eller ulækkert? (Foto: shutterstock.com)

Som bekendt går kvinder hverken på toilettet eller prutter. Den slags naturlige kropslige funktioner anses for ganske ufeminine.

Selv i mange langvarige forhold er det forbundet med en vis skam for især kvinden, hvis hun kommer til at slippe en vinde, når partneren er inden for lyd- og lugtafstand.

Men en amerikansk kvinde slår et slag for den frie og skamløse prut. 30-årige Jessica fra New Jersey fortæller på cosmopolitan.com, at prutning har givet hende et mere ærligt og åbent parforhold:

'Ingen burde undertrykke dele af sig selv. Det er en essentiel del af livet at anerkende en naturlig kropsfunktion,' skriver den nygifte Jessica, der oplevede og overkom skammen på den hårde - men også frigørende måde:

På den tredje date med sin kommende mand spiste de mexicansk mad og endte hjemme hos ham, hvor hun gik på toilettet - og tilstoppede det.

Sex & samliv TV: Dette MÅ bare ikke ske på et engangsknald

I ti minutter prøvede hun at ordne det, men måtte til sidst gå til bekendelse. Og manden tog det pænt, grinede og gav hende et kram.

'Selv om vi endnu ikke havde haft sex skabte dette øjeblik en intimitet, som var endnu større. Jeg oplevede et niveau af afslappethed og lettelse, som jeg ikke har prøvet før i et forhold.'

Nu - syv år senere - prutter de lystigt i hinanden nærvær.

'Det er på tide, at vi nedbryder stereotyper, stigmatisering og skam, som er forbundet med fordøjelsessystemet, så vi kan normalisere kroppe.'

Jessica og hendes mand prutter nu lystigt sammen.
Jessica og hendes mand prutter nu lystigt sammen.

HVAD MENER DU? Er det et tegn på intimitet og kærlighed at prutte, mens kæresten er i nærheden?

Den 22-årige, som bliver kaldt Brad i undersøgelsen, fik første gang færten af sin lyst, da han hørte, at en pige, han var forelsket i, kom til at prutte i klasselokalet. (Arkivfoto: All Over) Sex & samliv Tænder på prutter

'Man æder hinanden med hud og hår' og 'du er så lækker, jeg kunne tage en bid af dig' og andre lignende udtryk viser, at vi er klar over sammenhængen mellem mad og sex, men der findes få videnskabelige studier om emnet. Og det er få personer, der tager det så bogstaveligt. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Mand vil spises af kvinde - og skides ud

1 af 2 
2 af 2 Hyggeligt eller ulækkert? (Foto: shutterstock.com)
10 kommentarer
Vis kommentarer