Så er det sæson for fri sex i det fri

Men husk at vise hensyn...

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Her skal I (ikke) dyrke sex i det fri --

En tur i skoven hånd i hånd med din kæreste bliver lidt sjovere, hvis I lader instinkterne råde og giver efter for lysten til hinanden: En lysning i den tætte skov, væk fra alfarvej, frem med tæppet og så intens elskov under åben himmel.

Eller måske bliver I inspirerede af at ligge på stranden og mærke solen og vandet og hinanden. Eller i parken. Eller til festivalen. Eller i haven.

Dog skal I huske at vise hensyn, for man må ikke krænke andre med sin opførsel. Til jp.dk forklarer lektor i strafferet ved Københavns Universitet Trine Baumbach, at retsvæsnet tager stilling til to ting: Er den handling, der bliver udført, noget, der kan krænke andre - og er der nogen at krænke?

- Hvis man har seksuelle akter uden for alfarvej, så er det ikke strafbart, forklarer Trine Baumbach.

Alfarvej er veje, hvor der typisk færdes mennesker. Holder man sig væk fra dem, så vil det ikke være strafbart at have sex, selv om man risikerer, at der kommer en hundelufter forbi. Dog er man så nødt til at indstille sine aktiviteter, hvis det sker.

I PLUS kan du lade din inspirere af læsernes frimodige beretninger om sex i det fri:

Når du i skoven møder en letpåklædt pige, der tilsyneladende blot skyder paintball, skal du holde øje med farven på hendes armbånd. Rødt signalerer nemlig, hun er ude på noget uartigt. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Rødt armbånd signalerer sex i det fri

På trods af risiko for sand i maskinhuset er sex i det fri meget populært. (Foto: All Over) Sex og samliv Sådan knalder vi i det fri

Sommerens frækkeste hug. Læserne har forlystet sig skoven, i campingvognen, i sengen. (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Sommerens frækkeste sexoplevelser

Se også: Sjællandsk par: Vi dyrker grydesex

- Det, jeg tænder på, er tanken om at blive opdaget og endda at blive opdaget, men når først man er opdaget, så skal folk gå væk igen. Ellers forsvinder kicket ved at blive opdaget, fortæller Sofie. (Foto: Arkivfoto: All Over) Sex & samliv Sofie, 34: Tænder på at blive opdaget

Jette (tv) knalder tit i skoven med sin mand Heinrich, og Pia og Søren gør det ofte på rastepladser. Sex og samliv Risikoen for at blive opdaget tænder os

Bolette blotter sig gerne for togpassagerer. (Foto fra den svenske femipornofilm 'Dirty Diaries') Plus Blotterpar: Vi holder vagt for hinanden

Offentlige toiletter er de bedste steder, hvis man vil knalde sig gennem København. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Sexturist i København: Her er de bedste knaldesteder

Ekstra Bladets sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har tidligere forklaret, hvorfor sex i det fri er sjovt:

- Jeg tror, at for mange er det noget, der sker spontant. Altså at man ligger i solen og bliver lidt små-liderlig, fordi solen bager direkte ned på ens kønsdel. Partneren ligger der ved siden af og dufter af sol, der varmer hendes, hud og så må man lige smage lidt på de arme der, og så kysses der lidt, og så er kroppen bare parat... Og hvor gør man det så, når der er langt hjem.

Der er jo også dem, der tager ud i naturen med det formål at have sex?

- Ja, det er da også lidt frækt, at man leder efter et sted, hvor man forhåbentligt ikke bliver opdaget. Man leder efter et sted, hvor man måske godt kan høre og se andre, men de kan ikke se, alt det frække der sker bag busken. Det er super-pirrende.

Så det en leg med at blive opdaget?

- Den ene type naturelskere vælger sex i det fri, fordi det handler om legen med ’måske at blive opdaget’ eller endda helst blive taget lidt på fersk gerning af en uskyldig forbipasserende. Hvis vi skal sætte en sexologisk term på, så leger disse mennesker med ekshibitionismen - de tænder forestillingen om at blive betragtet, mens de har sex.

For andre handler det nok mere om, at man gør noget, man ikke må eller bør, og så gælder det om IKKE at blive opdaget - og altså slippe afsted med det.

Se også: Unge vil knalde i det fri: Sådan er reglerne

Modig
Der er kønsforskelle i, hvor ’modige’ vi er, forklarer Bentzen:

- Mange mænd er nok mere risikovillige i forhold til at blive taget med buskerme nede, hvis de bare liiige kan få lov til at stikke den ind her på standen, hvor ingen jo kan se noget. Der er kvinder generelt mere forsigtige. Kvinder føler sig hurtigere sårbare ved tanken om at blive taget med trusserne nede om hælene og bar røv.

Og det vel i grunden ikke så underligt, for mænd kan jo bare lige stoppe den tilbage i bukserne, det er ofte lidt sværere at dække over det for kvinden. Desuden er her også klassiske forestillinger på spil her: at mænd ’laver damer’ eller erobrer som noget positivt, mens kvinder lader sig overtale til at blive taget som noget negativt.

For par
Sex i det fri er en genre, som er indlysende og sjov for et veletableret par at lege med. Det kan fx begynde med lidt pilleri og kys efter morgenbordet på solterassen, hvor naboen ikke kan se så meget. Eller det kan være at aftale, at de begge drager afsted uden undertøj på og i tøj, der let kan løsnes eller glide på plads.

Og så kan planen måske være at finde lejligheder til at få lov til at pille lidt, uden nogen opdager det, og være på udkig efter et egnet sted til at mærke hinanden fx bag supermarkedets flaskecontainer, i elevatoren eller bag busken på rastepladsen. Det er vigtigt, at parret har talt om, hvor ’risky’ legen må være, så man passer på hinanden undervejs, forklarer Bentzen.

Se også: Sol og sex hører sammen

Se også: Få det bedste (sex) ud af sommeren

Se også: Derfor er sommersex dejligt

Se også: Derfor skal du undgå sommersex

Se også: Sådan knalder vi på rastepladsen
 

18 kommentarer
Vis kommentarer