Så langsomt skal du røre hende

Måske skal du frem med stop-uret og tage tid

Sexperterne Anbefaler: Langsom sex

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sæt tempoet heeelt ned --

Kvinder er mere følsomme overfor langsomme erotiske berøringer end mænd.

Det er en af konklusionerne på et tysk studie publiceret i 'Journal of Sexual Medicine.'

38 mænd og 42 kvinder deltog. Hver deltager blev udsat for kærtegn i forskellige hastigheder med en blid børste på indersiden af underarmen. Fra 0,1 centimer i sekundet til 30 centimeter i sekundet.

Desuden udfyldte deltagerne spørgeskemaer om deres sexliv.

Helt overordnet viste det sig, at kvinder anser berøringer som mere behagelige og mere erotiske end mænd. Og det viste sig også, at det perfekte erotiske kærtegn sker med en hastighed af en centimeter i sekundet, hvilket gælder for både mænd og kvinder

 

Det understøtter dermed resultaterne af et tidligere studie, og bekræfter dermed forskerne tanker om nogle særlige nervefibre, kaldet C-tactile afferents, der findes i menneskers hud med hår:

Disse nervetråde sender signaler om berøring til hjernen. Og de sender det kraftigste signal, når berøringer har hastigheder, der føles behagelige.

For kvinder var der en sammenhæng mellem at tolke berøringer som erotiske og lysten til at have sex. Hvilket får forskerne til at konkludere, at kvinder ser berøringer som sexkoder - altså som en slags forspil, mens mænd mere har fokus på berøringerne under sex.

Forskerne mener, at denne viden om det perfekte kærtegn kan bruges sammen med mindfulness-terapi for kvinder med ondt i sexlysten. Også mænd ville med fordel kunne få noget ud af at optræne deres sans for at modtage disse kærtegn.

Sex & samliv Otte sexzoner du bør kende på din mand

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

HERUNDER Sexpert-tv fra arkivet: Få liderligheden helt ud i fingerspidserne:

23 kommentarer
Vis kommentarer