Så ofte har danske singler sex

Selv om der ikke er en kæreste i dobbeltsengen, har danske singler relativt ofte sex

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Gør engangsknald til supersex --

Singler går ikke sexsultne i seng.

Det er en af konklusionerne, man kan drage af legetøjsshoppen belugi.dk’s store undersøgelse af danskernes sexliv.

2000 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i den omfattende afdækning, som vi har skrevet om tidligere:

Hver anden dansker dyrker næsten aldrig oralsex

Dette par har 150.000 stykker sexlegetøj på hylderne

Danske kvinder sexfantaserer om …

Der indgår 658 singler i undersøgelsen, som viser, at 28 procent af dem dyrker sex mindst en gang om ugen, og 42 procent gør det minimum en gang om måneden.

Det er mindre end folk i faste forhold, især i gruppen, som gør det mere end en gang om ugen: Den største del af danskerne dyrker sex 1-2 gange om ugen. Det svarer til 25 procent. Det er kun 5,3 procent, der dyrker sex dagligt eller næsten dagligt og 9,4 procent, der går til makronerne tre-fire gange ugentligt. En anden stor gruppe, 20 procent, har sex 1-3 gange pr. måned og 22 procent dyrker sex mindre end én gang om måneden. Hver syvende dyrker aldrig sex.

De danske singler er mindre tilfredse med deres sexliv end de danskere, der er i fast forhold. Der er kun 38 procent af singlerne, der er tilfredse med deres sexliv mod 56 procent af de danskere, der lever i et fast parforhold.

Hvilket betyder, at sandsynligheden for et tilfredsstillende sexliv øges signifikant ved at være i et fast parforhold.

 

Meget sex
Sexologen Marie Oddershede, der er tilknyttet belugi.dk, kommer med denne udlægning af undersøgelsen:

- At singlerne ikke har så meget sex som dem, der lever i et fast parforhold, er som udgangspunkt ikke mærkeligt. Med en fast partner, som man i mange tilfælde også bor sammen med og deler soveværelse med, er der jo altid en sexpartner ved hånden. En single skal først ud og finde partneren, hvilket tager lidt mere tid. Selvom vores undersøgelse underbygger den forventning, er jeg alligevel lidt overrasket over, dels hvor meget sex singlerne har, og også at de er rimeligt tilfredse med deres sexliv.

Blandt singlerne er der en større opdeling af de, som har et aktivt sexliv, og de som ikke har, fortæller Oddershede.

- I et parforhold er der også en partner, som måske har nogle behov og ønsker. Så alene derfor kan det være svært helt at vælge sexlivet fra, siger sexologen, der mener, at der er en generel opfattelse af, at man skal have et godt sexliv for at være lykkelig, og at de, som ikke har det, må være frustrerede.

- Men sådan er det ikke nødvendigvis. Der er rent faktisk en del mennesker, som ikke har så stort sexdrive, og egentlig er helt tilfredse med, at det ikke fylder ret meget i deres liv. En overvejende del af disse, kan findes blandt singlerne. Derfor ser jeg, at den resterende del af singlerne faktisk har et meget aktivt sexliv.

Ifølge Oddershede er det accepteret, at man aktivt vælger at være single og har sex med så mange, man har lyst til:

- De seneste års boom af datingsites og sex-dating sites på nettet har gjort sex til en meget let tilgængelig 'forbrugsvare'. Så det er nok efterhånden næsten lige så let, at skaffe et hurtigt, spontant knald, for en single, som for en, der har en fast partner.

Psykolog: Singler er lykkelige

Onani
Det fremgår også af tallene belugi.dk, at singler onanerer mere end personer i fast forhold

- Det er især mændene, der tilfredsstiller sig selv, når der ikke er udsigt til sex med en partner. Og det ER en rigtig god idé at holde gang i seksualiteten på egen hånd, både for kvinder og mænd, siger Oddershede.

- Når mænd og kvinder får orgasme, er der aktivitet i mere end 30 forskellige områder af hjernen. Hjernen udskiller stofferne dopamin og oxytocin, som får os til at føle os lykkelige og opstemte og fremmer evnen til at knytte bånd til andre mennesker. Den høje puls får blodet til at strømme hurtigt rundt i hele kroppen, hvilket er meget gavnligt for kroppens generelle velbefindende, både fysisk og mentalt.

- Ved en orgasme får mænd tømt prostatakirtlen, hvilket har vist sig meget gavnligt som forebyggelse af prostatakræft. Herudover giver orgasmer, og seksuel opstemthed generelt, også bedre søvn, godt humør og et styrket immunforsvar, fortæller Marie Odderhede, der har skrevet om emnet på sin blog.

Onani er super vigtigt, også som single:

- Når vi stimulerer os selv og giver os selv en kropslig kontakt, styrker vi vores egen-kærlighed og selvværd. Der udskilles på samme måde stoffer, som får os til at føle kærlighed til os selv. Og det er jo hele grundstenen i at have det godt med sig selv og med andre.

Derfor onanerer kvinder

Det vil singlerne have
Mange tror, at udseendet betyder alt, når danske singler skal vælge en partner. Men det er slet ikke tilfældet. Derimod er humor det absolut vigtigste kriterie, når vi skal vælge en partner, siger undersøgelsen fra belugi.dk.

I hvert fald angiver hele 41 procent af de danske singler, at de lægger vægt på, at en potentiel partner har humor. Derefter kommer 'hviler i sig selv' (38%), betænksom (31%), intelligent (24%) og 'samme interesser' (22%).

Langt nede på listen finder vi, at 15% af danskerne lægger vægt på udseendet, når vi skal vælge vores partner og det gælder både mænd og kvinder.

Der er visse, men ikke afgørende kønsforskelle, idet 20 procent af mændene og cirka 10 procent af kvinderne vægter udseendet. Og så går kvinder endnu mere op i humor, betænksomhed og intelligens - som dog også prioriteres af herrerne.

Når man ser på, hvad der tænder de danske singler af, lærer man dels, at kvinder generelt er lidt mere kritiske, og at man ikke kommer langt med dårlig hygiejne, stoffer, alkoholmisbrug, egoisme og rygning.

 

5 grunde til at elske uforpligtende sex

Derfor er det fedt at være single

Vores klummeskribent Tomas Roar har tidligere forfattet disse ord om singlelivet glæder;

Undgå at rådne op i Tilværelsens Uendelige ulidelighed - gør singlelivet til selve billedet på Tilværelsens uendelige lethed. Her er det fedeste ved at være single:

Svedig sex
Intet over, intet ved siden af sex med den, man elsker. Punktum. Men du kan have saftspændt og sindsoprivende svedig sex med en, du holder af. Og det kan være et tilfældigt engangsknald, og det kan være en fast bolleven.

Eller det kan være en liflig blanding, for rustet med lige dele åbenhed, tålmod og fremme i skoene gå-på-mod kan du nemlig dyrke sex med mere end en uden at skulle døje med dårlig samvittighed.

Samvittighed
Og den manglende dårlige samvittighed er også en af de fede ting ved singlelivet:

Har du pludselig lyst til at arbejde igennem om mandagen, gå til tango om tirsdagen, på spontandruk om onsdagen, når kollegerne lokker, stene tv hele torsdagen, invitere din gamle klasse på psykostærke grillpølser og store fadbamser om fredagen, lade være med at slå græs om lørdagen og spille World of Warcraft/pik den ganske søndag, så gør du bare det.

Og det aller bedste: Du kan også lade være. Du skal nemlig ikke stå til ansvar for nogen eller noget - altså bortset fra hvis du har unger. Så er det kun hver anden uge, du selv kan bestemme.

Valgpanik
Det bringer os til det tredje punkt på denne klummeskribent 'derfor er det fedt at være single'-liste.

Som single er alt et valg. Og valget er dit. Al den frihed og følgende ansvar for egen lykke kan jo være angstprovokerende i en sådan grad, at du lammes af tvivl og ender i en katatonisk tilstand af slumrende valgpanik.

Med andre ord: Du kan ikke beslutte dig til noget som helst: Skal du sende sms til Linda, der godt nok gnaver en helt rimelig gren, men som også er en smule irriterende, eller vil du egentlig hellere bare masturbere?

Her kommer så det positive spin på valghelvedet: Gør begge dele! På dødslejet fortryder du jo kun det, du ikke gjorde.

Dating
En klumme om singlelivet kan ikke være komplet uden noget om dating.

Fra de første famlende profiltekster og kiksede mails og ditto dates på dating.dk til de mere målrettede på elitedaters.dk og siden Tinder har jeg lært to ting om kunsten at date på nettet:

Tre mail og så på date-reglen: De første mange måneder endte jeg ofte i den største datingfælde, som er at komme til at skrive frem og tilbage med en kandidat i ugevis.

Enten bliver man forelsket i en digital fantasi, som den anden person reelt er, indtil man møder vedkommende IRL. Eller også ender man med at skrive håbløse ligegyldigheder, man ville skamme sig over som facebookopdateringer.

Det gode liv
Og så til det sidste punkt: En single, der ikke lægger alle sine håb, drømme og forventninger om det Gode liv i kurven med Den eneste ene, har en sjovere hverdag og følgelig en federe udstråling - hvilket i sin tur giver bedre chancer for at finde en kæreste, når den tid kommer.

Der er dog altid en pris at betale:

Det kan være, du vil finde dig selv i en parfumeramt tøjbutik med alt for høj og insisterende elektronika i et forsøg på at få lidt streetsmart ung edge.

Det kan være, at du, nu tinitusmærket og med desperat onkel-look, vil finde dig selv fordrukken på en bar med insisterende høj og irriterende elektronika, mens du forgæves forsøger at få en fornuftig samtale med et eller flere alt for unge ekspemplarer af det foretrukne køn.

Det kan være, at du igen og igen vil vågne op alene og med uforrettet sag, filtret ind i tømmermænd og søndagsblues.

Og så kan det være, du er klar til en kæreste igen...

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+