Annonce:
Annonce:

Sådan er de åbne forhold: Det ene styrker det andet

Ny forskning i non-monogame forhold peger på, at de forskellige relationer befrugter hinanden

Sexpert-tv: Hvor går din grænse for monogamien?
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Find din grænser for utroskab --

Mens tv-serier som 'You Me Her,' Swingtown og 'House of Cards' viser, at vi efterhånden er blevet mere åbne omkring åbne forhold, er også sexforskningen begyndt at interessere sig for non-monogame relationer.

Seneste bud er et større amerikansk studie, hvor mere end 3500 selverklærede polyamorøse mænd og kvinder deltog.

Forskerne definerer polyamori således i undersøgelsen: 'At man har flere samtidige romantiske relationer, hvor alle involverede samtykker.'

Deltagerne udfyldte et massivt spørgeskema om deres erfaringer med åbne forhold.

Brian, 55: Jeg knalder min svigerdatter

Annonce:

De fleste deltagere havde en primær partner, som familie og omgangskreds kendte til, mens deres nyere, sekundære andre partnere oftere var skjult for omverdenen. Så selvom de fleste som sådan var sprunget ud som polygame, var andre partnere alligevel mere skjult.

Og så fremgår det også, at der er mange måder at indrette sig som non-monogamist: Nogle former en såkaldt triade, hvor alle er sammen med alle, men de fleste former et V, hvor en person er involveret med to personer, der ikke har noget sammen. Og samtidig er en af disse den primære partner, som man typisk deler mere af sit liv med, fx bor sammen og deler økonomi.

Nu kan du komme på kursus i åbne forhold

Her er flere af resultaterne af studiet, der selvfølgelig ikke uden videre kan overføres til danske forhold:

- Personer, der havde stærkere kommunikation med deres primære partner, rapporterede også, at de brugte med tid på sex sammen med den eller de sekundære partnere, Det peger på, at de non-monogame måske aktivt finder partnere, der kan opfylde forskellige behov, hvor nogle relationer har mere fokus op intimitet og andre på sex.

Annonce:

- Jo mere tilfreds med var med den eller de sekundere partner, jo mere stærkere samhørighed følte man med sin primære partner - hvilket peger på, at de sekundære relationer har potentiale til at styrke den primære. At de polygame ikke lægger pres på en enkelt partner om at skulle opfylde alle behov, gør dem mere lykkelige i sidste ende.

27-årig indvandrer-kvinde: Jeg vil bare knaldes hårdt

Forskerne spurgte også deltagerne om, hvor stor del af tiden de brugte på sex med deres forskellige partnere: Og her var svaret umiddelbart, at man procentuelt brugte mere tid på sex med sekundære partnere. Altså bruger de en større del af den samlede tid med den sekundære på sex

Her skal man dog være varsom med konklusionerne. For dels er det måske oplagt, man bruger relativet mere tid på sex med en person, man ikke bor sammen med og som man måske mest ser for at kanlde. Så det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at man knalder mere med sine sekundære end med den primære.

Annonce:

Desuden kan der være andre indirekte fordele ved sekundære partnere. Det kan give ny benzin til det primæres lystbål, og det kan tjene som aflastning for den ene eller begge parter i det primære forhold, hvis den ene har sexlyster, som kun den sekundære er med på.

48-årig kvinde: Åbent forhold gør mig til en bedre mor

Får du 'klaus' i dit forhold? Måske du skal åbne det lidt med tantra og swingerklub

Dansk forfatter: - Sex med mange kan gavne dine sociale evner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: