Sådan er den gode orgasmecirkel

Disse tanker og følelser har størst betydning for kvindens sexliv

Sexpert-tv: Sådan bliver du superelsker

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv fra arkivet: Dette er superelskerens vigtigste evner --

Du kan komme med alle dine sextalenter og toptunede spiffe teknikker - men lige lidt hjælper det, hvis hun ikke er følelsesmæssigt og mentalt er med i legen.

Det fremgår et nyt studie, hvor næsten 1000 portugisiske kvinder deltog. Kvinderne, i alderen 18 til 57, udfyldte spørgeskemaer om sex- og orgasmefrekvens samt om deres følelser og tanker om sex og under sex.

Via sindrige analyser kom forskerne frem til, at negative tankemønstre - som for eksempel om mulig sexfiasko - hænger tæt sammen med manglende liderlighed og orgasme. Det er med andre ord en form for præstationsangst. Også følelsen af at være langt fra sin partner, og at han ikke elsker og respekterer hende - samt manglende erotiske tanker under sex - påvirker i allerhøjeste grad kvindens sandsynlighed for at opnå orgasme.

Derfor er sex godt for dit forhold

Jubii - kvinder har også præstationsangst

Det fremgår godt nok, at klitorisonani er den mest orgasme-sikre aktivitet - men negative tanker og følelser påvirker orgasmefrekvensen.
Det fremgår godt nok, at klitorisonani er den mest orgasme-sikre aktivitet - men negative tanker og følelser påvirker orgasmefrekvensen.
 

Forskerne konkluderer:

'Fraværet af erotiske tanker under sex og det faktum, at kvinderne har negative tanker om fiasko og manglende nærvær (fokus på ideen om, at deres sexpræstation på en eller anden måde er utilstrækkelig samt mangel på motivation til at dyrke sex) og ikke de seksuelle stimuli, er det, der ser ud til gøre det svært for dem at få orgasme.'

De portugisiske forfattere uddyber om forholdet tilbagevendende negative tankemønstre og orgasme:

'Kvinder, der oplever kognitiv distraktion, har lavere orgasmefrekvens. Og samtidig fremgår det også, at positive følelser øger orgasme-sandsynligheden, uanset karakteren af den seksuelle aktivitet.'

Det beviser, 'that women, when experiencing positive emotions in a sexual context, tend to orgasm more frequently and show a greater predisposition to future sexual involvement.,This also fits with incentive motivation theory, such that the occurrence of an orgasm would create a positive reinforcement of these associations, making it more probable for women who have positive previous sexual experiences to associate this context with positive emotions and thus to engage in future sexual encounters.'

Så det betyder altså, at man kan tale om en ond og en god cirkel, hvor en orgasme, fremelsket i kærligt samvær, skaber en positiv oplevelse, så hun associerer sex med gode følelser, hvilket i sin tur så giver hende lyst til dyrke sex fremadrettet.

Forfatterne bag studiet peger på, at mindfulness kan være en måde at få denne gode cirkel igang.

Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

HERUNDER SEXPERTENS Tre sikre sextricks:

Sexpert-tv: Den gode elsker - sexteknikker