Sådan er den gode swinger

To forskere har set nærmere på, hvad der kendetegner den ideelle 'orgieanist'. Læs også om hierarkiet i danske swingerklubber

Det kræver visse færdigheder at begå sig i swingermiljøet. Foto: shutterstock.com.
Det kræver visse færdigheder at begå sig i swingermiljøet. Foto: shutterstock.com.

Husker du de lange eftermiddagen tilbragt i barndommens nu tabte land, hvor spændende, indviklede lege med sagte og usagte regler lege ophævede både tid og sted?

En slags fri leg - men underlagt regler og rammer, hvor nogle lå fast og andre blev forhandlet og fundet på undervejs.

Lidt sådan kan man også se på swingersex.

Nyt finsk-amerikansk studie af spil-forskere ser på, hvordan swingere agerer i diverse situationer og set ups.

Baseret på interviews med aktive swingere og årelange personlige interaktioner med swingermiljøet i USA og Finland forsøger de to universitetsforskere at finde frem til, hvilke implicitte og eksplicitte regler, der påvirker gruppesex-forløb.

Inden for rammerne kan deltagerne være frie og spontane. Og på den måde befinder swingersex sig et sted mellem et spil og en leg. Men hvad kræver det så at blive god til det leg? For at blive den ideelle swinger eller det, som forskerne kalder den 'ideelle orgieanist:'

'Meget mere end de fysiske krav - at være attraktiv, have stamina, teknik og evnen til at mærke, hvor ens partner er - skal den gode spiller skal også hurtigt og effektivt vurdere deltagernes non-verbale reaktioner i forhold til egne handlinger, og samtidig også kommunikere sin egen seksuelle interesse med både respekt og en grad af følelsesmæssig distance - uden at vække jalousi eller bekymringer hos de andre deltagere.'

Et godt swingerpar skal fremstå som en enig enhed med følelsesmæssig forbindindelse. Det sikrer andre par, at en seksuel interaktion med fremmede par ikke betyder kærlighed og ikke udgør en trussel mod det primære forhold.

Og selvom swingere og klubber sjældent eksplicit lister disse evner kan de alligevel godt identificeres: Empati, diskretion, betænksomhed, fleksibilitet legesyg, attraktiv, og gerne en del af et par og med gode seksuelle evner:

'Selv i grænseoverskridende lege kan de gode spillere nyde det overraskende, men de forventes at sørge for, at det, der forstyrrer ligevægten, forbliver uden for legen.'

Hverken J. Tuomas Harviaine eller hans medforfatter Katherine Frank har ikke været i swingerklub i Danmark.
Hverken J. Tuomas Harviaine eller hans medforfatter Katherine Frank har ikke været i swingerklub i Danmark.

Forløb
J. Tuomas Harviainen, der er den finske forsker bag undersøgelsen, oplyser til cupido.no, at nye swingere typisk går gennem tre faser. Først er han/hun modvillig, dernæst bekymret og til sidste ivrig.

- At swinge er en grænseoverskridende leg, hvor man skal træde varsomt, hvis man ikke vil ødelægge sit forhold. Det vigtigste kriterie er, at det skal være noget, som begge parter har lyst til at prøve. Det er vigtigt, at begge parter føler sig trygge ved sig selv og hinanden. Jo mere tryg man er, desto mere tør man afprøve græsner. Man kan aldrig helt vide, hvordan man reagerer, når fantasien skal leves ud i virkeligheden. og det kan være en god ide at diskutere forskellige scenarier på forhånd.

- Åbenhed er også en nøgle. Man bør have gjort sig nogle tanker og muligvis tale om, hvorvidt det nye, der introduceres, er en styrke eller en trussel i forholdet.

Hverken J. Tuomas Harviaine eller hans medforfatter Katherine Frank har været i swingerklub i Danmark.

Lille Sky, der styrer swingergaarden.dk ved Slagelse, mener ikke, at der er helt let at sætte ord på, hvad der kendetegner en god swinger:

- Svarene er nok lige så forskellige, som vi er mennesker, og der er meget stor forskel på swingere. Om de er par, singler, mand eller kvinde. Dem, der ikke kender verdenen, tror, det handler om stor pik og stamina. Men egentlig handler det mest om at være et behageligt menneske, der med respekt og høflighed er interesseret i et eller flere andre mennesker. Det handler om udpræget situationsfornemmelse samt en god balance inden i sig selv. Eller som par - imellem hinanden. Er der balance, opnår man klarhed om, hvad man gerne vil, og kan lettere søge den oplevelse, man har lyst til. Og så er velsoigneret samt renlighed selvfølgelig et absolut must.

Swinger-Roberts eventyr: Sådan scorer jeg

Sexklub kårer landets bedste knaldetyr

Her kan du designe dit eget festknald