Sådan er den onde kondom-cirkel

Ny forskning peger på en sammenhæng mellem erektionsbesvær og kondombrug

Kondomer er sikker sex - på mere end en måde... (Foto: shutterstock.com)
Kondomer er sikker sex - på mere end en måde... (Foto: shutterstock.com)

Har du problemer med at holde rejsningen, når kondomet skal på eller i brug, har du du sandsynligvis også erektionsbevær uden kondom.

Det er en af konklusionerne på en ny amerikansk undersøgelse, udarbejdet af forskere fra det berømmede Kinsey Institute.

Næsten 500 unge kondombrugende mænd deltog i studiet, hvor de udfyldte spørgeskemaet International Index of Erectile Function, samt oplyste om deres oplevelser med sex med og uden kondom de seneste 90 dage.

Det viste sig, at i denne gruppe havde næsten 40 procent aldrig erektionsproblemer i forbindelse med kondombrug. 13,8 procent oplevede potensvanskeligheder, når kondomet skulle påføres, 15,7 procent under samleje og 32,2 procent både ved påføring og samleje.

Det mest interessante ved undersøgelsen, ifølge forskerne bag, er, at det fremgår, at mænd, der havde erektile problemer med kondomerne, også havde meget større sandsynlighed for at rapportere om milde former for impotens uden kondom.

Forskerne mener, det kan skyldes flere ting. Før det første er det ikke overraskende, at mænd, som har problemer med at holde en tilfredsstillende rejsning generelt, også har det ved brug af kondom.

For det andet er det muligt, at mænd, der først har oplevet besvær med potensen ved brug af kondom, begynder at bekymre sig om potensproblemer sådan generel tog derfor bliver mere sårbare overfor impotens over hele linjen - anden forskning peger nemlig på, at kognitive og følelsesmæssige faktorer, som bekymringer og frygt, er bærende elementer i megen erektil dysfunktion.

Med andre ord: Negative erfaringer med kondomer kan lede til impotens.

Seks grunde til, at din slappe penis ikke er tegn på impotens

Kondomangste skal have mere gas

Kondomer giver falsk tryghed