Sådan er kvinders voldtægtsfantasier

Videnskaben ser på, hvorfor mange kvinder har fantasier om at blive taget mod deres vilje

I stedet for at være drevet af undertrykt seksualitet, stammer  fantasien fra en åben, tolerant og skyldfri holdning til sex. (Foto: All Over)
I stedet for at være drevet af undertrykt seksualitet, stammer fantasien fra en åben, tolerant og skyldfri holdning til sex. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Hvorfor dog fantasere om noget, som man i det virkelige liv ville afsky?

Det er et af sexologiens store mysterier, som tre psykologer fra University of North Texas har søgt at løse.

For fire år siden undersøgte de kvinders voldtægtsfantasier teoretisk (læs hele det studie her), og denne gang er de gået empirisk til værks, skriver huffingtonpost.com.

Derfor vil kvinderne tages hårdt

Overmander
I studiet i 'Archives of Sexual Behavior' deltog 355 unge kvinder. De skulle blandt andet lytte til en beskrivelse af en voldtægtsfantasi. De skulle lukke øjnene og forestille dig, at de var kvinden i den fiktive fortælling.

Den handler om en mand, der er stærkt tiltrukket af en kvindelig bekendt. Det giver han udtryk for, men hun er ikke modtagelig. Han prøver uden succes, men da hun bliver ved med at afvise ham, overmander han hende og voldtager hende.

Manden i historien er attraktiv, og hun oplever nydelse af den påtvungne sex - omend der er mere fokus på magtanvendelsen end på den seksuelle nydelse.

Danske piger: Vi vil tages med magt!

Tvunget
Endvidere viste det amerikanske studie, at hele 62 procent har haft fantasier om en eller anden form for seksuelt overgreb. 52 procent af deltagerne har haft fantasier om at blive tvunget til sex af en mand. 32 procent havde fantaseret om decideret voldtægt. Tvungen oral: 28 procent: Tvungen anal: 24 procent.

På baggrund af undersøgelsen konkluderer forskerne, at voldtægtsfantasier spiller en stor rolle i mange kvinders fantasiliv.

Så frække er pigernes sexfantasier

Teorier
Ifølge psykologerne har en af de gængse teorier om, hvorfor kvinder har disse voldtægtsfantasier, været konceptet 'sexual blame avoidance', som handler om, at kvinder undgår at tage ansvar for deres begær: I vores kultur arbejder kvinder hårdt på at ikke blive set som promiskuøse. Følgelig giver fantasier om samtykkende samleje dårlig samvittighed, ifølge teorien - ved at lade manden tvinge hende til sex, slipper kvinden for den skyld over sine seksuelle lyster.

Våd, men ikke villig

Men den nye undersøgelse støtter ikke denne teori, i hvert fald ikke i vores moderne samfund, hvor kvinders sexlyst ikke tabuiseres. Den nye teori, der forklarer disse voldtægtsfantasier, kaldes 'openness to sexual experience - åbenhed overfor seksuelle oplevelser.

Tolerance
I stedet for at være drevet af undertrykt seksualitet, stammer den fra en åben, tolerant og skyldfri holdning til sex:

Jeg tænder på iscenesat voldtægt

En stor del af deltagerne, der tændte på voldtægtsfantasier, var generelt mindre hæmmede seksuelt, ligesom de også var åbne overfor andre sexfantasier.

Det var også mere sandsynligt, at disse kvinder selv fantaserede om at tvinge en mand til sex mod hans vilje. At fantasere om at være stripper var ligeledes markør for at også have voldtægtsfantasier. Kvinder med voldtægtsfantasier havde også bedre selvværd.

Forskerne mener, at de beviser, at det at have fantasier om noget, vi aldrig ville have i virkeligheden, ikke er et tegn på psykologisk uligevægt - snarere tværtimod.

Læs: Gør din frække fantasi til virkelighed Gør din frække fantasi til virkelighed

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+