Sådan er pigernes orgasmer

Fire danske kvinder fortæller, hvordan deres orgasmer føles. Plus: Så stor er orgasmeforskellen på mænd og kvinder

Den Hellige Gral, Det store O, Den lille død - kvindens orgasme er et altid interessant og evigt aktuelt emne. Måske fordi den ikke ligger lige til højrehånden eller penis - langt flere kvinder har langt sværere ved at opnå seksuel forløsning end mænd.

Det viser mange videnskabelige undersøgelser, der også peger på, at mange kvinder faker orgasmer, og at de færreste får orgasmer ved penis-i-skede-sex.

Lignende orgasmefakta fremgår af det data, som damemagasinet cosmopolitan har fået ud af deres mange læsere.

Bladets sigende ikonografi udstiller den store orgasmeforskel på mænd og kvinder:

57 procent af kvinderne får orgasme hver gang eller næsten hver gang de har sex med en partner. Mens det ifølge kvinderne forholder sig sådan, at deres partnere kommer næsten hver gang - 95 procent.

Hele 67 procent af Cosmo-kvinderne angiver, at de har faket en orgasme, oftest for at ikke såre partneren og/eller for at få sex overstået.

Der er mange veje til kvindens orgasme. Penetration er kun en af dem. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 18. nov. 2014 - kl. 20:51 Kvinder: Bedre orgasme uden penetration

Se også: Sådan er ægte kvindeorgasmer - også

Se også: Disse kvinder får flest orgasmer

Og hvorfor får kvinderne så ikke orgasme?

Det kan se ud til at være deres partners skyld. 38 procent får ikke nok klitorisstimulation, mens 35 procent får den forkert. 32 procent angiver, at de er for meget oppe i hovedet eller tænker på, hvordan de ser ud, mens 50 procent bare siger, de ikke kan komme det sidste stykke. Deltagerne havde mulighed for at give flere svar.

De fleste kvinder kommer lettest ved egen hånd, og kun 12 procent ved penetration uden klitoris-stimulation.

Sex & samliv - 29. jan. 2015 - kl. 09:41 Bliv superelsker med disse fem tricks

Så meget om tal. Nu til det virkeligt sjove: Hvordan føles de her orgasmer så? Vi har spurgt fire danske kvinder:

Tina: En rus
Min orgasme er som en rus, der får mig til at svæve henover alt og kroppen bare intet vejer (selvom man er overvægtig). 
Orgasmen begynder i fingerspidserne og RISLER ud i resten af kroppen. Mærker den prikkende i hårbunden og mærker orgasmen i hele kroppen.

For det meste starter den med en form for kramper i underlivet - ikke de ubehagelige, men dem, som sitret vellystent, og man bare har lyst til at få mere og mere kraftfulde orgasmer.
 
Jeg skal stimuleres til orgasme ved berøring og leg af/med klitorisen, samtidig med jeg har en mand eller en dildo oppe i mig.

Desværre varer de for kort tid.

  Sex & samliv - 10. dec. 2014 - kl. 19:08 To orgasmer om dagen holder doktoren væk (måske)

Winnie: Bobler
Min orgasme er som små bobler, der bruser ud i hele kroppen. Min orgasme begynder i mit underliv, og den nederste del af maven og breder sig langsomt ud i min krop. Hvis det er en stor orgasme, mærker jeg den i hele kroppen - hvis det er en lille orgasme, mærker jeg den primært i mit underliv.

I begyndelsen føles det som små bobler, der ikke er der hele tiden, men dukker op, når jeg bliver stimuleret. Det kan både være fysisk stimulering eller ved ord, der stimulerer mine tanker. Efterhånden som den fysiske stimulering overtager, vokser boblerne og bliver mere intense.

Den varer fra nogle sekunder til 1 minut. Den slutter med bobler i hele kroppen og min krop, der er helt afslappet.

Jeg har kun oplevet at få g-punkts orgasme et par enkelte gange, men jeg får de mest intense orgasmer ved at stimulere min klit blidt - jeg mister helt fokus fra nydelsen, hvis jeg bliver stimuleret for hårdt. Min orgasme bliver mere intens, hvis jeg bliver berørt på kroppen og især mine bryster før og under.

Under hashtagget #notpee protesterer sprøjteorgasmekvinder mod en undersøgelse, der peger på, at de tisser i sengen... (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 27. jan. 2015 - kl. 12:55 Kvinder i oprør: Våde orgasmer er IKKE tis

Inge: Varme
Jeg kan for det meste mærke, at min muskulatur i benene begynder at bevæge sig, og jeg får varmen i fødderne, inden den breder sig til resten af kroppen.
Jeg mærker den mave, ben, ryg, lænd, fingre, fødder og varme og energi i hele kroppen. Muskler, der bevæger sig og spænder. Og en dyb afslappende følelse i hovedet og halsregion.
Den begynder næsten altid med, at min vejrtrækning bliver tungere, og jeg glider lidt ud af min bevidsthed. Kan først mærke, at mine fødder bliver varme og får så den kildrende fornemmelse fra lænden og underlivet.

Den slutter ved, at kroppen bliver afspændt, og jeg kan trække vejret helt tungt og næsten gabende. Får ro i hele kroppen selv om adrenalinen kører. Den varer et sted imellem to minutter og syv-otte minutter.

Jeg kan ikke få orgasme, hvis ikke klitoris bliver stimuleret, så det er et must!  Med gentagne bevægelser fra fingre eller tunge eller vibrator på klitoris og gerne penetration samtidig.

Se også: Dildopiger glade for sex

Tina: Rullende
Mine fleste orgasmer er som at komme helt op i skyerne og svæve rundt. Jeg mærker den komme rullende i mine ben som ruller op gennem underlivet og til sidst gennemryster min krop i velvære. Mit underliv får en masse sammentrækninger, og det spreder sig til resten af kroppen, som gennemrystes. Den klinger lige så stille af, og jeg bliver helt afslappet og nyder den virkning på min krop. Nogle gange varer den et par minutter og andre gange er det knap så længe,

Min klitoris skal påvirkes af enten vibrator, tunge, pik eller fingre. Er jeg alene, er det direkte på klitoris. Sammen med en fyr kan pikkens bevægelser få mig til at komme.

Se også: Glatte kvinder dyrker mere sex

SEXPERT-TV: Her sidder kvindens orgasme

Ved at blive ved med at kærtegne hendes balder, lår og nederste del af ryggen med langsomme, lette bevægelser og/eller dyb, langsom massage, viser han hende, at han har al mulig tid i verden. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Danske kvinder afslører: Derfor er analsex frækt

24 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere