Sådan får du ecstasy-orgasmen

Glem klitoris for et øjeblik og prøv den mest spirituelle af alle orgasmer

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Gå på vaginal opdagelse --

Cervix-orgasmen, der tager udgangpunk i stimulation af livmodermunden/halsen er tidligere beskrevet som at være ecstasy.

Vi har fået orgasmeeksperten Katrine Berling til at fortælle, hvordan man kan opnå den, selv om man er vant til klitorisorgasmen. Så behøver du ikke at gå på jagt efter en ecstasy-pusher.

Cervix sidder dybt i skeden, den trykfølsomme livmoderhalsåbning, også kaldet livmodermunden:

Og før du bare kaster dig ud i endnu en orgasmejagt, så vær advaret: Mange kvinder føler ubehag eller decideret smerte, når cervix berøres, mens andre kun kan lide det på visse tidspunkter i deres cyklus.

Nogle kalder det cervix-kysset, fordi det kan være så intimt og intenst.

Det skal også påpeges, at undersøgelser viser, at langt de fleste kvinder primært får orgasme ved stimulation af klitoris.

Berling forklarer, at der ifølge den taoistiske filosofi er tre porte for total nydelse for kvinder. Den første port er klitoris-orgasmen, så g-punktorgasmen og til sidst livmoderhalsorgasmen, som anses som den dybeste og mest spirituelle orgasme, en kvinde kan få.

- Grunden til, at livmoderhals orgasmen anses som den dybeste orgasme, en kvinde kan få, er, at livmoderhalsen har direkte forbindelse til kvindens hjerte, ligesom mandens penishoved har forbindelse til hans hjerte.

- Derved kommer der hjerte til hjerte-kontakt, når de to mødes. Man taler om, at penissen kysser livmoderhalsen. Ifølge tantraen har kvindens livmoderhals forbindelse til vores syvende chakra, som er vores spirituelle center, så der ligger meget power, feminin og spirituel visdom gemt i denne form for orgasme.

- Men i dag taler man ikke meget om livmoderhalsorgasmen, og de fleste kvinder anser faktisk deres livmoderhals som et sted, der kan være smertefulgt og helst ikke skal røres. Men det kan der ændres på. For alle kvinder kan med tiden opnå nydelse her.

 

Undersøg

Berling peger på, at undersøgelser viser, at de fleste kvinder kun bruger deres klitoris, når de elsker med sig selv:

- Så vores livmoderhals er fremmed for os. Vi har simpelthen glemt kontakten hertil. Men det kan vi ændre på - ved at genskabe forbindelsen, begynde at mærke vores livmoderhals, massere den selv eller lade vores partner massere den.

- Nogle kvinder vil være helt følelsesløse her, men det er ikke ensbetydende med, at der skal opgives, for med masser af kærlighed og berøring kan vi langsomt åbne vores krop op igen, siger Berling.

- Når du begynder at udforske din livmoderhals, er det så vigtigt, at du glemmer alt om de orgasmer, de kender fra din klitoris. Livmoderhalsorgasmen føles helt anderledes. Derfor er det også endnu mere vigtigt, at du er til stede i din krop og virkelig fornemmer og mærker det, der sker her, uden at dømme det eller tro, at det skal være anderledes.

Katrine Berling påpeger, at det også vigtigt, at du slapper helt af og kan stole på din partner:

- Ofte når kvinder har smerter ved eller omkring livmoderhalsen, er det, fordi vi er bange for, at det skal gøre ondt, og derfor spænder vi op, hvilket skaber en ond cirkel. Orgasmen her opnås gennem dyb afslappelse, siger Berling, der her kommer med en quick guide til cervix-orgasmen:

Sådan gør du:
Find din livmoderhals med en finger, den sidder dybt inde i din skede og mærkes som en lille næse.

Masser den forsigtig, enten med din finger eller en dildo.

Din partner kan også massere din livmoderhals, enten med hans finger, en dildo eller penis.

Du skal være ophidset, når I starter på massagen så masser af forspil inden - der skal bruges meget tid (45 minutter).

Det skal være bløde, langsomme, masserende bevægelser. Eller små fine pulserende stød.

Bruger manden sin penis, skal det også være bløde, dybe, langsomme cirkelbevægelser.

Undgå hurtige, kraftige stød.

Mærk din krop, træk vejret og brug gerne lyd her.

Slap af, slap af, slap af.

Vær opmærksom på dine tanker, negative tanker som 'der sker ikke noget', eller 'det kan jeg ikke' vil blokere for din oplevelse.

Er du en af dem der har en meget sårbar livmoderhals med mange smerter i, kan det være en ide at opsøge en seksuel bodyworker, der kan lave en dearmoring og massere din livmoderhals. Din partner eller dig selv kan også gøre det.

Klumme: Jeg fik vaginal mapping - og jeg elskede det

Sådan får hun den dybe orgasme

TV: Signe, 45: Så vild var min vagina-massage

Få sandheden om kvinders orgasmer her