Annonce:
Annonce:

Sådan får du mere erotisk energi

Erogi: Dansk bog lancerer nyt seksualitetskoncept, der vil hjælpe dig med at få et bedre liv og stærkere gennemslagskraft

Erogi er sammensætning ordene (og begreberne) erotik og energi.
Erogi er sammensætning ordene (og begreberne) erotik og energi.
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Hvad er det, som gør, at nogle mennesker har en stærkere udstråling end andre?

Det er 'erogi,' mener coach Lucy Vittrup, der nu har skrevet en bog om emnet. Med 'Erogi - Gør din seksualitet til din personlige styrke' vil cand. mag. Vittup lære os, hvordan vores medfødte seksuelle energi er kilden til at leve et mere autentisk liv og få stærkere gennemslagskraft.

Vi bringer her et uddrag af bogen, der kommer på gaden 5. november. Det følgende er selve Erogimanifestet, der består af to præmisser og ti principper, man kan vælge at leve i overensstemmelse med.

Sådan er mænd - også

Præmis nr. 1: Jeg oplever erogi som en livskraft
Der er en kraft i mennesket, som er forbundet med seksualitet. Det er en livskraft, der samler køn, hjerte og sind og har styrke til at transformere mig som menneske. Det er en kilde, som er forbundet med oplevelsen af erotik som en skabende og iboende kraft.

Annonce:

Erogien findes i os alle. Den vokser indefra og ud og kan både udvikles i og uden seksuel kontakt.

Erogi trives i kaos og spontanitet. Den uddør under regler og kontrol, da den i sig selv er en størrelse, der nedbryder grænser. For at udfolde den i mig og give mig sin enorme kraft, må den sættes fri af begrænsninger, rigide normer og indre fordømmelse. Erogiens drift er at skabe sit eget. Erogi har brug for frihed til at vokse og så sine frø.

Når jeg lukker op for erogien, kan der være dele af mit liv, jeg må forandre. Modet til at skabe de forandringer henter jeg i troen på, at de åbner nye muligheder.

Når jeg forbinder mig med min erogi og giver den plads til at vokse sig stærkere, står jeg tydeligere frem i verden.

Annonce:

Præmis nr. 2: Jeg ved, at erogi kan transformere fængsler til frihed.
Erogi skaber samklang mellem mit køn, mit hjerte og mit sind. Når jeg forbinder mig til min erogiske kraft, får jeg adgang til en skaberkraft. Erogien giver mig modet til at leve i overensstemmelse med mine værdier.

Ingen kan tage min erogiske kraft fra mig. Den giver mig styrke til at skabe mine egne regler og træde min egen vej.

Jeg er ikke tvunget til at følge et livsmanuskript, andre har forfattet, eller søge en lykke, der ikke er min egen. Jeg behøver ikke at leve i et fængsel af længsel. Jeg har kreativiteten til at skabe mig det, jeg ønsker. Jeg er fri.

TV: Derfor skal du prøve tantra

De 10 principper

Princip nr. 1: Jeg har modet til at sige ja
Ved at sige ja til min elskede, åbner jeg for en omfavnende måde at være sammen på. At sige ja til mig selv og mine elskede er at sige ja til livet. Det er en stor gave at sige ja til en andens berøring – en gave, der går begge veje. Modet til at sige ja åbner hjerter og knytter sammen. Mange af os har lært, at det er vigtigt at lære at sige nej, men ultimativt: Hvad giver os den dybeste livsglæde? At sige nej eller ja?

Annonce:

Når jeg siger ja til en elsket på alle niveauer – ikke kun seksuelt – kan vi støtte hinanden i at gro og udfolde os i stedet for at stoppe hinanden. Det gælder både i forholdet til mig selv og til andre. Jeg siger derfor også ja til min egen lyst og nysgerrighed. Der er styrke i at vælge at sige ja.

Princip nr. 2: Jeg lytter til mine flashes
Når jeg i et splitsekund får et billede på min indre nethinde, får jeg et flash. Mine flashes er en del af den, jeg er. De fortæller mig noget om mig selv, jeg måske ikke er mig fuldt bevidst. Derfor lytter jeg til mine flashes med kærlighed og et åbent sind. Ved at gøre det, åbner jeg for indsigt. Når jeg bringer flashes, jeg skammer mig over, frem i lyset og deler dem med et andet menneske, bryder jeg fri af skam. Nogle af mine flashes forfølger og udlever jeg. Derigennem lærer jeg mig selv bedre at kende. Fantasier kan være lange historier, mens flashes er fantasi-glimt. Ikke alt, hvad der kommer til mig i glimt, skal udleves, men der er en styrke i at turde omfavne det som en del af mit indre liv.

Uanset om jeg reagerer på mine flashes eller ej, så lytter jeg til dem.

Annonce:

Princip nr. 3: Jeg er tro over for mig selv
Den vigtigste troskab er over for mig selv. Der begynder jeg. Først derefter kan jeg være tro, loyal og accepterende over for andre. Jeg bruger livet som en proces til at lære mig selv bedre og bedre at kende.

Jeg står ved mine følelser, lyster og behov, så jeg kan tage nye skridt i mit liv, der stemmer overens med den, jeg i virkeligheden er. Jeg tager skridtene. Store som små. Også når de fylder mig med usikkerhed og frygt.

På samme vis indgår jeg kun i nære relationer med dem, der møder mig, som den jeg er. Samtidig fjerner jeg mig fra det, der skader mig, og fra dem der ikke kan håndtere min vrede, da jeg ved, at de dybest set heller ikke kan håndtere min latter.

Kvinde - boost din sex appeal

Princip nr. 4: Jeg elsker, når jeg dyrker sex
Jeg udnytter mit seksuelle potentiale fuldkomment ved at åbne mit hjerte, når jeg har sex. Måske er det kun ét minut, måske er det et helt liv. Jeg skabes gennem ethvert øjeblik af mit liv, og ingen handling er nogensinde ligegyldig for mig. Intet menneske er uden betydning.

Annonce:

Det seksuelle møde er kroppenes intime kommunikation. Derfor elsker jeg altid, når jeg har sex. Jeg er til stede med alt, hvad jeg har været, er, og vil blive. Om jeg elsker en eller mange, over tid eller samtidig, så sammensmelter jeg mit hjerte med mit køn, når jeg har sex. Sådan baner jeg vejen til dybe forbindelser og ekstatiske tilstande.

Dating-coach: Der er en kæreste til alle

Princip nr. 5: Jeg er tilgængelig
At være tilgængelig er at sige: ”Jeg er her, og jeg byder dig velkommen”. Når jeg er tilgængelig, er jeg åben over for mig selv og min elskede. Jeg lukker mine tanker kærligt ind og er nærværende over for det, der er. Uanset hvad det er. Jeg lukker mine elskede ind og er til rådighed for det, der kommer.

Uanset hvor eller hvornår tager jeg imod med kærlighed.

Annonce:

Princip nr. 6: Jeg gør mig umage
Når jeg gør mig umage, lader jeg mine sanser guide mig. Jeg er opmærksom på, hvad jeg ser, hører, føler, lugter, smager. Min nydelse fylder mig op, så jeg også har noget at øse af til andre. Ved at give de små ting vægt hos mig selv og andre skaber jeg en overflod. Jeg gør en indsats for at pleje min skønhed, give detaljen opmærksomhed og være 100 procent til stede i mine sanser. Når jeg er fuldkomment nærværende, stiller mine sanser krav til skønhed. Jeg nøjes ikke, og jeg lader ikke stå til. Jeg værdsætter skønhed. Jeg gør mig umage for at skabe den.

Få sexråd, mens I knalder

Princip nr. 7: Jeg har hemmeligheder med mig selv
Når jeg gemmer på positive hemmeligheder, giver det mig spænding, livsglæde og styrke, som stråler ud af mig. Dermed ophober jeg en energi, jeg kan bruge som ressource. Jeg har et hemmeligt erogisk forhold til mig selv, og når jeg er i et rum, kan jeg mærke kraften fra mine hemmeligheder. De kan være friske i min krop eller være en erindring. Uanset hvad så holder de mig årvågen. Jeg tænder mig selv. Jeg giver mig selv lov til at have et rum, der er mit eget – og kun mit eget.

Har du erotisk kapital?

Princip nr. 8: Jeg tør udforske min seksualitet
Jeg opfatter seksualitet som en del af hele mit væsen. De følelser jeg rummer, udforsker jeg tillidsfuldt i det seksuelle rum. Jeg overvinder min frygt med mod. Jeg erobrer mig selv med kærlighed.

Annonce:

Jeg udforsker for sjov og med alvor. Jeg udforsker alene og sammen med andre.

Mens jeg udforsker, transformerer jeg mig og bliver stærkere. Derved bliver udforskningen af min seksualitet til en udfoldelse af min personlighed. Jeg ved, at udfoldelse af mod i det seksuelle livsområde er en kilde til mod på alle andre af livets områder.

6 måder at holde liv i kærligheden

Princip nr. 9: Jeg dømmer ikke
Vi er alle hele mennesker med lyse og mørke sider, og det anerkender jeg med ydmyghed og kærlighed. Jeg husker, at det jeg ser i andre, er mit spejlbillede. Dermed ved jeg, at det, jeg fordømmer hos andre, fordømmer jeg hos mig selv. Ligesom det jeg elsker i andre, elsker jeg i mig selv. Alt, hvad jeg ser i andre, er i mig, og alt, hvad andre ser i mig, er i dem.

Annonce:

Når jeg mærker, at jeg dømmer andre, spørger jeg mig selv: Hvad fortæller dette om mig? Og når jeg mærker, at andre dømmer mig, tilgiver jeg og accepterer det som det er. Når det er svært ikke at dømme andre, så husker jeg dette: Jeg sætter hjertet over dommen.

Erogien beder mig om at elske og acceptere mig selv som den jeg er.

Når jeg kan være med mig selv, kan jeg også være med andre. Derfor starter jeg med at se det, der er – uden at tage stilling til, om det er rigtigt eller forkert.

Sådan bliver du sexolog

Princip nr. 10: Jeg er ærlig
Når jeg er ærlig, er jeg det ikke kun over for andre, men også over for mig selv. Jeg accepterer mine lyster og behov. Jeg ved, at jeg nedbryder min integritet og selvrespekt, hvis jeg bedrager mig selv og andre.

Jeg respekterer mine grænser. Når jeg mærker blodet suse i årerne af glæde over noget, forfølger jeg det. Måske træffer jeg valg, der ændrer mit liv for at hengive mig til det, jeg brænder for.

Annonce:

Ærligheden er en ledetråd for mig, når jeg vælger. Jeg fjerner mig fra det, der er ukærligt over for mig, og samtidig forbinder jeg mig til det, der er kærligt for mig.

Du kan arbejde med hele ErogiManifestet på en gang eller arbejde intenst med et punkt ad gangen, i for eksempel en dag, en uge, eller indtil du føler, det sidder på din rygrad. Du kan også arbejde med punkterne et ad gangen, et per dag, og så starte forfra, når du er kommet hele listen igennem.

Erogi - Gør din seksualitet til din personlige styrke' af Lucy Vittrup udkommer 5. november. Pris: 249 kroner. Muusmann Forlag.

Kærlighed er nøglen til godt helbred

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: