Annonce:
Annonce:

Sådan gør bindelege og tabusex dig fri

Skamfulde sexlege kan være frigørende, mener psykoterapeuten Dorte Holbek

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Hvis du tør lege med din skam og dine tabuer, så er der masser af frække og frigørende sexmuligheder i at folde sin underkastende, submissive side ud.

Det og meget mere fortæller sex- og psykoterapeuten Dorte Holbek om her.

Hun mener, at de fleste nu og da brug for at lægge ansvaret fra og os være underkastede i et sexforhold:

- Når du skal tage en uddannelse eller finde din vej til lykken, er der id ag ikke nogle faste retninglsinier at gå efter. Vi skaber vores egen virkelighed og skal finde rundt i en enorm kompliceret verden. Det giver en overbelastning af ansvar på det enkelte menneske - og det ansvar har vi brug for bliver taget fra os engang imellem, siger Holbek:

- Vi har brug for, at byrden bliver løftet. Det er et spørgsmål om at turde hengive sig til noget, som for mange er angstprovokerende og skamfuldt: at give slip på kontrollen. Og det kan man gøre i en BDSM-leg.

Annonce:

- Ifald du kan finde en top - der kan styre og dominere dig - kan du lære at give slip. Og det kan blive den vildeste oplevelse at få løftet ansvaret fra dine skuldre i en sexleg. De fleste af os trænger til at være sub, den underkastede, nu og da. Også toppen, sadisten, herren, dominaen eller hvad den dominerende nu kalder sig.

Find dine mørke sexlyster og bliv lykkelig

Sådan undgår du at blive en fiasko-sadist

Kinky sex er ikke spor sygt

Missekat
Hvordan kan man lege med skam?

- Man kan feks. lege med roller. BDSM kaldes også 'Theatre of the Mind', fordi man kan lege med forskellige roller og udleve forbudte sider af sig selv. Måske finder du ud, at der indeni dig er en lille fræk missekat, en legesyg hund eller en lille vild tiger, der skal tæmmes. Dyr gør jo bare, hvad der passer dem, - de bider, kradser, roder og er rigtig uartige. Sådan nogle slemme dyr skal jo tæmmes. Og trænes. Og kæles for. Og lære at være lydige. Den slags leg hedder pet play.

Det kan også være, at du finder ud af, at der indeni i dig er en lille pige eller en lille dreng, der er så lille og uartig, at hun skal opdrages, afrettes, puttes og passes på.

Annonce:

- Denne form for leg hedder age play. hvor subben leger 'nedad' i alder og toppen forbliver voksen, men indtager en lærer/onkel-agtig rolle.

Hvordan finder man frem til sine indre skamfulde muligheder?

- Det skal din top hjælpe dig med. Han/hun skal gøre dig så tryg, at du tør at overgive kontrollen 100 procent. Det kræver naturligvis, at han/hun har interviewet dig først og ved præcis hvor dine grænser ligger. Altså, hvad du tør at kaste dig ud i, og hvad du umiddelbart tænder på.

Fem grunde til at elske tøjten

Sårbarhed
Der ligger en enorm sårbarhed i at lege med skam, så det kræver dyb tillid mellem parterne, forklarer Holbek.

 - Det er sindssygt grænseoverskridende at indrømme, at man skulle tænde på at være en lille missekat med halsbånd og madskål, der bare er liderlig og kælen hele tiden og som skal ligge i kurv og observeres, når man tisser.

Annonce:

- Derfor skal din top være snu. Toppen skal lokke sådanne lyster ud af sin sub, når hun er tændt og ophidset. Det vil også være en god ide at blindfolde subben, for skal man tale om noget der er skamfuldt, er det nemmere, hvis man ikke kan se.

Martin, 29: Der er frihed i at blive bundet

'Jeg smider benet, når jeg knalder'

Binde
For toppen handler det om at tage kontrollen superblidt i de fleste tilfælde:

- Spørger du en sub, om han/hun tænder på age play eller pet play, mens vedkommende sidder helt ved sine fulde fem ved dit bord med en kop kaffe, vil svaret i de fleste tilfælde være: ’Nej, det er absolut og helt igennem latterligt, og totalt nedgørende’.

Annonce:

Men 20 minutter efter, hvor din sub helt blidt har fået et blindfold på og er blevet sat forsigtigt fast med et par håndjern og en karabinhage til en krog i loftet, mens man snakker beroligende til hende, om hvor skøn hun/han er, og subben er blevet kælet ophidsende udenpå tøjet og måske fået et par blide lussinger ganske forsigtigt, så vil hun/han være på vej i det såkaldte subspace, som er den tranceagtige tilstand, en sub kan komme i, forklarer Holbek.

Nu er subben så småt på vej ned i subspace. Du kan høre det på at hendes/hans tale ofte bliver sløret og virkemr som om hun er påvirket af stoffer eller noget.

Udfordring fra 43-årige Linda: Tør du få den ultimative orgasme

Så spørger toppen langsomt om der måske gemmer sig en lille pige indeni hende eller en lille fræk kat, mens han/hun fortsætter med at kærtegne, og se, hvordan subben reagerer.

- Måske svarer din sub i en slags trance: ’Jaaaa, der er en lille pige...indeni.’ Og så kan man gå forsigtigt videre, mens man koncentrerer sig 100 procent om subben og ikke tænker på sin egen lyst som top.

Annonce:

Hvis subben responderer på at være en lille kat, kan man hviske: ’Måske den lille smukke kat er sådan en kat, der godt ville kunne lide at få et smukt halsbånd på..?’ Eller spørge meget blidt  ind til 'den lille pige': 'Er du en lille pige, der er så uartig, at du godt kan lide, at der er en onkel, der passer på dig? Og måske tager dig ud til nogle slemme folk, du slet ikke ved, hvem er, når du har blindfold på - slemme folk, der godt kan lide at røre ved dig?'

Og sådan kan det jo fortsætte dybere og dybere ind i en naaasty leg, hvor man leger med totale tabuer, mener Holbek.

- Men gå langsomt frem. Subspace er slowspace, og I er nede i den skyggefulde del af underbevidstheden, hvor subben viser dig sine inderste skamfulde lyster, så træd varsomt og hold øje med din sub konstant.

Derfor dyrker de kinky sex

Tabuer
- Vi har alle haft en spirende seksualitet mellem 8 og 12 år, hvor alt var totalt heftigt. Hvor det, at vi blev ophidsede over alting og hele tiden, var enormt angstprovokerende, nyt og forvirrende, og hvor vores far eller mor var sex objekt nr. 1, men at vi godt vidste, at dem måtte vi jo ikke kneppe, fordi det var tabu. Det med age play er jo egentlig klamt, når man ser det udefra. Men det er, fordi vi forbinder det med sexmisbrug. Altså den slags misbrug hvor en part misbruger en anden, uden at han/hun ønsker det.

Eller hvor et barn misbruges af en voksen.

Annonce:

Stor set alle mennesker har en erindring om, at deres seksualitet var tabuiseret på det tidspunkt, mellem de var 8 og 12 år. Man fantaserede om sine lærere og sine onkler og tanter, fordi det jo var dem, man havde kontakt med. Man vidste, at det var totalt tabu at have sex med de voksne. Derfor var sex ofte skambetonet i den alder.

- Men for mange voksne er det virkelig liderligt at lege direkte med den skam, man havde på det tidspunkt overfor seksualiteten. Og leger du med den skam, kan det virke dybt frigørende.

'Derfor tænder jeg på ammesex'

Frigørende
Så alle skam-lege kan være frigørende?

- Skam er en juvel i BDSM-legens krone. Toppen skal ind i ’skyggen’ på subben allerførst. Skyggen er vores ukendte side, alt det vi fornægter og fordømmer ved os selv. Toppens job er at fiske det ud indeni subben, der er skamfuldt.

- Jo mere skam, jo hottere leg, og alle har skam, de ved det bare ikke. Hvis du ser på skam som en knude, et sted hvor meget varm energi er samlet, et sted der knytter lyst sammen med angst, et sted, som, hvis man løsner det op og begynder at lege med alle snorene i knuden, kan det være totalt forløsende.

Sådan bliver du elite-sadist

Annonce:

Tit er skamknuden også forbundet med noget traumatisk, mener Holbek. Måske blev man opdaget, da man onanerede, eller blev opdaget i en leg, hvor man havde fingeren oppe i numsen på ens ven. Disse traumer, som mange har fået i forbindelse med forskrækkelsen ved at blive opdaget sammen med lysten, kan gøre, at man ikke tør være i sin liderlighed og for eksempel har problemer med orgasmen.

- Ved at lege med næsten at kopiere den samme situation bare 20 år efter, kan denne skam blive løst op som en maggi-terning i kogende vand. Og når det traume er løftet fra dine skulde, finder du pludselig en ny og mere hel kvinde eller mand indeni dig selv, fordi du ikke hele tiden længere bærer rundt på skyld over at være liderlig. Orgasmeproblemer kan forsvinde som dug for solen.

- Men går man ikke forsigtig nok frem, kan traumet blive endnu værre. Derfor skal man hele tiden holde god kontakt med sin sub og være klar til - dagen efter - at tale om alt dette har sat igang. For lege som disse kan sætte laviner i gang af erkendelse bagud i ens liv. Erkendelser, der har betydning for nutiden. Og som får kvinden eller manden indeni til at vokse og blomstre i en grad, man ikke troede var muligt.

Annonce:

Så når man har leget med dem, virker de vel så heller ikke længere som skamfulde og derfor heller IKKE som sexlege?

- Skam forsvinder jo ikke bare sådan knips. Men for de flestes vedkommende er der stof af skam til at lege frækt resten af livet, mens selve traumet kan blive opløst, jo flere gange man masserer det og går ind og ud af traumefeltet. Har man løst den første knude, kan man vandre ind i legen og finde flere. Det er hele tiden sjovt at finde nye knuder, og der er masser i et ganske almindeligt socialdemokratisk og velfungerende middelklasseliv.

Dorte Holbek holder foredrag om emnet 27. maj i København. Læs mere her

Sexolog vild med forbudt musikvideo  

Sextabuer vi ikke tør dele

Perversioner er godt for dit forhold

- Har man løst den første knude, kan man vandre ind i legen og finde flere. Det er hele tiden sjovt at finde nye knuder, og der er masser i et ganske almindeligt socialdemokratisk velfungerende middelklasseliv, siger Holbek. (Foto: Lena Paaske)
- Har man løst den første knude, kan man vandre ind i legen og finde flere. Det er hele tiden sjovt at finde nye knuder, og der er masser i et ganske almindeligt socialdemokratisk velfungerende middelklasseliv, siger Holbek. (Foto: Lena Paaske)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: