Annonce:
Annonce:

Sådan kan du teste din sæd hjemme i stuen

Der er nok mange mænd, som kan have svært ved at gå ind på en klinik og tage en sædtest. Disse mænd kan nu få hjælp med en ny dansk opfindelse, der måler antallet af aktive sædceller. Se hvordan i klippet her

Se her, hvordan du tager testen
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Der har været gang i debatten omkring børneproduktion. Men hvis du er en af de mænd, der måske ikke vil aflevere klatten til en test på en klinik, så kan du gøre det derhjemme.

Siden ideen kom frem i 2010 har grundlæggere af MotilityCount, Jacob Møllenbach og Steen Laursen, udviklet på hjemmesædtesten SwimCount.

Det er ikke den første hjemmesædtest, men det er den første, der tæller antallet af aktive - eller motile - sædceller. Opfindelsen er tænkt som en mandlig version af en ægløsningstest. Det vil sige, at man kan få et prej om, hvorvidt man har en god, mellem eller ringe sædkvalitet.

Annonce:

- De produkter, der er på markedet, måler det totale antal af sædceller, men sædceller kan både være levende og ikke bevæge sig og være døde. Så vidste vi, at vi skulle lave et produkt, der målte motilitet, fortæller, Jacob Møllenbach.

SE HVORDAN MAN TAGER TESTEN I KLIPPET OVEN FOR

Joints får din sædkvalitet til at hænge med hovedet

Testen kan købes på apoteket og på nettet. Jacob Møllenbach håber, at dette kan tage toppen af det pinlige, for de mænd, der har det dårligt med at skulle ned at tage testen på en klinik.

- Jeg er uddannet fra Landbohøjskolen indenfor dyrebiologi og har arbejdet i 15 år inden for udvikling af produkter til fertilitet. Min kompagnon er fertilitetsbiolog og har en fertilitetsklinik, og han oplevede, at folk ikke var vilde med at komme op og aflevere en sædprøve, siger Jacob Møllenbach.

SE MEGET MERE OM TESTEN, OG SE HVORDAN MAN TAGER DEN I KLIPPET OVENFOR.

TV: Ny babybeskyttelse: Sæt en prop i sædlederen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: