Sådan kommer du over din eks

Ekskonen vil prøve det vilde sexliv, og nu er den modne mand i dyb sorg. Signe hjælper

(Foto: shutterstock.com)
(Foto: shutterstock.com)
For abonnenter

Hej Signe
Jeg er en mand på 55 år, der sidste år er blevet skilt fra min kone. Vi har været gift i 24 år og været sammen i mere end 30 år. Jeg havde godt bemærket, at min kone de sidste par år, ikke længere var så glad, og hun har også været igennem en depression, og overgangsalderen var hård ved hende. Men hun ville altså skilles, hvilket jeg absolut ikke ville, da jeg stadigvæk elsker hende overalt på jorden - hun er min livs kærlighed.

Men desværre nytter det ikke noget, når kærligheden ikke går begge veje. Jeg ved, at hun vil ud og prøve sexlivets mange sider af med forskellige partnere - noget vi aldrig har praktiseret i vores sexliv. Jeg ved, at fejlen er min, da jeg altid har arbejdet meget, også fordi vi ikke skulle mangle noget, men glemte min kone og familie og nok også hendes sexbehov. Hun har altid været en fantastisk kone, sød, mild, naturlig smuk,og rar overfor alt og alle, så jeg har intet at udsætte på hende.

Sex & samliv Brud uden bitterhed

Nu er det sådan, at hun har fundet sig en kæreste, og selv om vi har været skilt i over et år, så kører det med kæresten rundt i hoved på mig som et godstog. Jeg er virkelig ked af det og kan ikke længere få min dagligdag til at fungere, selv om jeg prøver alt det, jeg kan, også fordi jeg har en hjemmeboende datter. Hvordan kommer man videre, og hvordan får jeg det forbandet godstog ud af mit hoved.

Jeg har indset, at hun ikke ville have mig længere, hvilket det fornuftige i mig har indset, men mine følelser for hende er jo uændret, siden jeg mødte hende. Kan du give mig nogle gode råd, så jeg kan komme videre, ellers tror jeg, at jeg bliver skør.

På forhånd tak

P.A.

Sex & samliv Derfor er så mange mænd ulykkelige  

Kære P.A.
Åh, det er så svært og tungt, når man elsker et menneske, som ikke længere vil have en. Du sørger. Det er helt naturligt. Og det kommer til at tage tid, før du er helt oven på. Men det betyder ikke, at du ikke også kan begynde at tage nogle af de skridt, der skal til for at komme hen til dit nye liv.

 Især når du har sådan et 'godstog' af tanker, der kører afsted med dig omkring din kones nye forhold.

Den mindst effektive måde at få godstogstanker til at forsvinde er ved at blive ved med at prøve at få dem til at forsvinde. Tillad dig selv at de er der, og de vil hurtigt fylde mindre. MEN at tankerne er der betyder ikke, at du ikke har lov til at fylde dit hoved med ting, som er rigtigt gode for dig, som vil sørge for at gøre godt for dig og dit barn.

Sexperterne Så godt bliver dit sexliv efter skilsmissen  

For at lave de næste øvelser, skal du bruge et kladehæfte eller en lille bog, som du kan hive frem og skrive i, når du føler inspirationen komme over dig. Eller brug din smartphone, hvis du bedre kan lide det.

Begynd med at stille ind på fremtiden. Tænk fem år frem i tiden. Hvordan kunne du tænke dig dit liv ser ud den 1.11.2019? Del det op i områder. Hvor kunne du tænke dig at bo? Hvordan ser der ud? Hvad kunne du tænke dig at arbejde med? Hvem arbejder du sammen med eller for? Hvordan er dit forhold til din datter? Hvilke ting laver i sammen? Har du en kæreste? Bor I sammen? Brug så meget tid som der skal til for at beskrive det, indtil det står lyslevende for dig

Næste skridt er at træde et skridt baglæns for hvert område, du har beskrevet, og spørge dig selv: Hvad går umiddelbart forud for denne situation? Og så gentage spørgsmålet, indtil du står når en meget nær fremtid. Processen skal hjælpe dig med at se, hvilke første skridt du kan tage for at komme i gang med DIT liv.

Sex & samliv Mænd klarer skilsmisser dårligt  

Den bedst måde at komme ud af en livssituation, man ikke selv har valgt, er begynde at foretage valg med udgangspunkt i det, som er, og begynde at bevæge sig med små, enkle skridt i retningen af et liv, man ønsker for sig selv og sine børn. Husk at blive ved med at bevæge dig fremad og ændrer dine ønsker sig, så ret din handlingsplan til.

Held og lykke!

Signe

På den anden side af de 12 trin ligger du igen tæt sammenslynget med ny kærlighed, fordybet i elskov. Vi lover. Garantrisset. (Foto: All Over) Sex & samliv 12 trin til at komme igennem skilsmissen  

Læs videre med
Ekstra Bladet+

For79 kr./md.

Ingen binding: Opsig, når du vil.