Annonce:
Annonce:

Sådan vil du føle, når du oplever utroskab

Det er ikke rare ting, du skal igennem...

Sexpert-tv: Sådan kommer I over utroskab
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Sådan kommer I over utroskab -

Chok. Raseri. Forvirring. Vrede. Svigt. Sorg.

Det er blot nogle af det frygtelige følelser, der vil rase i din krop, når du opdager, at din partner, dit livs kærlighed, din trofaste allierede, din bedste ven og fortrolige har været dig utro.

psychologytoday.com forklarer psykoterapeut og forfatter Robert Weiss, hvad der sker følelsesmæssigt for den person, der pludselig indser, at kæresten har været seksuelt sammen med en anden.

Weiss, der billedligt talt sammenligner oplevelsen med at blive kørt over af en lastbil, fortæller, at for den sårede er det store problem ved utroskab ikke så meget det konkrete seksuelle handling, men mere de bagvedliggende løgne, manipulationen og hemmelighederne.

Annonce:

Hvordan du umiddelbart følelsesmæssigt vil reagere på opdagelsen af din kærestes utroskab, kommer an følgende faktorer, ifølge Robert Weiss:

Hvad bestod utroskaben i?
Dette kan være den mindst betydningsfulde faktor - måske er du i virkeligheden ligeglad med, om din kæreste fik oralsex til julefrokosten af en kollega eller deltog i et swingerorgie eller viste sig frem på webcam - det vigtigste er, at vedkommende har brudt sine løfter og løjet om det, forrådt dig:

Din tanke er: 'Hvordan kan jeg nogensinde stole på kæresten igen efter dette?'

Måske lytter du til 'Ikke det du siger' af Anne Linnet og laver lidt om i Sannes Salomonsens sang: 'Det er ikke, det du gør, det er mere løgnen i sig selv.'

7 tegn på du skal tilgive utroskab

Annonce:

Hvor længe varede det?
Det giver sig selv, at et tilfældigt engangsknald er ikke lige så ødelæggende som en længerevarende affære. Det skyldes blandt at sidstnævnte kan få dig til at stille spørgsmålstegn ved hele jeres forhold i den tid affæren har været.

Du tænker: 'Alle de gange, du sagde, du elskede mig, må du have løjet eller tænkt på din elsker/elskerinde.'

Du synger måske med på Alanis Morissettes 'You Oughta Know':

'Cause the love that you gave that we made
Wasn't able to make it enough for you
To be open wide, no
And every time you speak her name
Does she know how you told me
You'd hold me until you died
'Til you died, but you're still alive'

Hvem var affæren med?
Du kan ikke lade være med at spørge ind til dette, og det er klart værst, hvis personen er en, du kender; en ven, et familiemedlem, en kollega. På den måde føler du, at der er endnu flere, der svigter dig og har gået dig bagom ryggen.

Fem gange du ABSOLUT ikke må være utro

Annonce:

Hvordan blev det opdaget?
De fleste tror, at man vil opdage tegnene på utroskab, men det er absolut muligt, at man overser selv de tykkeste signaler. Derfor kommer det næsten altid som et chok, når man finder ud af det.

Hvis den utro selv fortæller om affæren, er det ofte bedre, end hvis du tager vedkommende med bukserne nede, eller hvis du opdager afslørende sms'er, måske endda får det at vide af (lidt for nidkære?) venner - eller du finder ud af, du har en kønssygdom, selvom du ikke har været sammen med andre.

Måske sætter du Phil Collins 'In the Air Tonight' på:

Well I was there and I saw what you did, I saw it with my own two eyes
So you can wipe off that grin, I know where you've been
It's all been a pack of lies'

Din egen fortid
Har du selv haft en fortid med overgreb og svigt i barndommen eller tidligere forhold, kan du reagere endnu kraftigere på utroskab, fordi du i ligeså høj gradf reagerer på tildigere opelveser.

Chok er den mest gennemgående reaktion uanset hvilke faktorer der ellers er i spil. Også selv om du måske har haft en snigende mistanke om ugler i mosen.

Annonce:

Som hvis du går til lægen og frygter noget værre end infektion, der kan kureres med antibiotika. men så får at vide, at det er cancer. Det er et chok - på trods af du havde frygtet det.

Undgå utroskab og sats på forebyggelse: Herunder fortæller Sexperten, hvordan I kan få gnisten tilbage i forholdet:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: