Annonce:
Annonce:

Sandheden om dick pics: Det er bare ærlig kommunikation

Mandeklumme: Mandlig sexolog forsøger at forklare, hvorfor nogle mænd tilsyneladende ikke kan lade være med at sende fotos af egen penis til fremmede kvinder

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Ser kvinder efter buler i bukserne? --

Vi har nu haft netdating i cirka 20 år - og alligevel kan der være kludder i kommunikation mellem kønnene.

Et af de fænomener, hvor forskellen på mænd og kvinder bliver sat på spidsen, er de berømte 'dick pics,' mener dagens klummeskribent, Bastian Larsen. Han er sexolog og parterapeut og har skrevet om sex og dating i mere end 20 år:

- Hvorfor pikbilleder? er jeg blevet spurgt af adskillige kvinder igennem årene. Som en af dem, der har arbejdet med netdatingbølgen næsten fra starten, er det stadig et svært spørgsmål at svare på. Særligt fordi der er mange forskellige svar og forklaringer.

Annonce:

I starten troede jeg næsten ikke rigtigt på, at der virkeligt var mænd, der sendte pikbilleder, indtil det gik op for mig, at det var ret udbredt. Efter at have skrevet om netdating og mænd og kvinders seksualitet gennem rigtigt mange år, er jeg ved at være nået frem til noget, der ligner et svar, i hvert fald for nogle mænd.

Nogle sender dick pics for at provokere, eller fordi de er stolte, men for mange er dick pics faktisk for nogle mænd kulminationen på en lang proces med at prøve at trænge igennem til kvinderne på den anden side af skærmen.

Forklaring følger.

Det starter lidt som med min egen begyndelse i netdatinguniverset. Første gang jeg skrev et brev til en kvinde. var på dating.dk helt tilbage i 2004. Jeg læste hundredvis af profiler igennem først for at finde den helt rigtige kvinde, som skulle passe helt perfekt til mig. Jeg endte med tre kandidater, som jeg granskede nøje, og endelig skrev jeg et laaaaangt og seriøst brev til en af dem, og så satte jeg mig til at vente… og hvis jeg ikke var blevet utålmodig, så havde jeg nok ventet endnu.

Jeg fik aldrig noget svar.

Annonce:

Efter lidt betænkningstid skrev jeg til kandidat nummer 2… og efter yderligere en uges ventetid til den sidste. Stadig intet svar.

Da jeg havde skrevet til mange flere kvinder, begyndte jeg endeligt at få svar. Godt nok afslag i mange tilfælde, men dog alligevel en slags respons. Jeg begyndte at blive en anelse bitter over, at mine seriøse breve, som de fleste kvindelige datere efterlyser, overhovedet ikke blev taget seriøst. Og det er her det går galt for mange mænd, og udviklingen fra seriøse breve til dick pics begynder.

Dillerfotos - det nye visitkort

Annonce:

Kønsroller
Det gik langsomt op for mig, at de fleste kvinder bliver bombarderet med mails, og enten ikke har tid til at læse dem alle, eller simpelthen ikke gider længere. Det er her nogle af de traditionelle kønsrollemønstre bliver slæbt med fra nattelivet til nettet. Det er nemlig stadig i langt de fleste tilfælde mændene, der tager initiativet og skriver til kvinderne. Det ender hurtigt i en konkurrencesituation med hundredvis af andre mænd. Særligt nye kvindeprofiler bliver jaget hårdt, og det bliver tit meget overvældende for kvinderne.

Som en veninde forklarede mig:

- Når jeg laver en ny profil, så venter jeg typisk en uge, sletter alle de mails, jeg har fået, og så starter jeg forfra der.

Samtidigt føler kvinderne sig presset ind i en passiv rolle, hvor de sidder og vælger imellem de breve de får, i stedet for at løfte blikket fra horden af mails i deres indbakke og selv tage ansvar for at søge efter en partner ude blandt de mange andre mandlige profiler, der måske ikke har skrevet.

Det er her, kvinderne begynder at miste respekten for mændene. Særligt når det flyder over med penisbilleder i deres indbakke.

Hvis bare Dyrby havde brugt dette site...

Annonce:

Ignoreret
Når man som mand er blevet afvist eller ignoreret tilstrækkeligt mange gange, så gider man efterhånden ikke bruge tiden på at skrive lange seriøse mails. Selv om de fleste mænd ikke tænker over det, eller måske ikke vil tænke over det, så er det at skrive en seriøst ment mail på et datingsite en handling, der gør en sårbar. Og når man bliver afvist længe nok, så påvirker det en, bevidst eller ubevidst.

Mange mænd ender med at skabe en standardmail, der bliver fyret rutinemæssigt af til alle potentielle partnere, eller man skriver kortere og kortere breve og ender måske med: 'Skal vi knep? Eller endnu kortere, med et dick pic.

Der jo siger det hele, mener nogle mænd.

Og så er vi ved sagens kerne. Jeg spurgte en notorisk dick pic-sender, hvorfor han egentlig gjorde det, hvortil han svarede:

- Jeg prøver bare at være ærlig.

Pornostjernerne: Det synes vi om dine dick pics

Målgruppen
Og hvis man bare søger sex, så er det måske også en klar udmelding. Konklusionen må være, at dick pics tit er ment som ærlig kommunikation, men når man tænker på målgruppen, så er det måske også uheldig kommunikation.

Annonce:

Mænd og kvinder er også her meget forskellige, og fordi en mand er stolt af sin pik, så betyder det bestemt ikke, at kvinder synes, det er spændende at se billeder af den.

Da jeg spurgte min kilde ind til det, havde han utroligt nok også et klart svar der:

- Det virker ca. hver 35. gang..!

Godt så.

Jeg spurgte ham, om han ikke blev ked af alle afvisningerne eller folk, der gjorde nar ad ham eller hængte ham ud på nettet, men han forklarede, at han faktisk også fik noget ud af de negative reaktioner.

- Jeg ved ikke hvorfor, men der er noget bekræftende ved kvinder, der skælder ud.

Menneskets hjerne er forunderlig og selv negativ anerkendelse bliver opfattet som en slags anerkendelse imellem de grå celler.

Nu har jeg aldrig selv prøvet at sende dick pics, men jeg forstår godt følelsen, at man som mand føler, at man løber mod en mur i netdating universet, og det kan give en følelse af desperation.

Annonce:

Jeg tror ikke nødvendigvis løsningen er at sende penisfotos. Men på den anden side får man i det mindste meldt ærligt ud, og om ikke andet så giver det altid en god følelse i kroppen.

Selvom jeg aldrig har hørt en kvinde gøre andet end nar af dick pics igennem de mange år, jeg har fulgt med på netdatingscenen, så er der alligevel sket et eller andet.

For i dag findes der rent faktisk kvindeprofiler, der efterlyser disse fotos. Så måske har de titusindvis af blåpandede portrætter, der er blevet grinet af gennem årene, alligevel påvirket udviklingen bare en lille smule.

Læs mere om Bastian Larsen her

Sådan tager du et penis-selfie

Kvinde sender pussy-pics på dating-app - hvad svarer mændene mon?

Nu er penisbilleder blevet kunst

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: