Se hvem der har ansvar for kvindens orgasme

Enhver ordner vel sit - eller hvad?

Får hun orgasme? Og hvis ansvar er det?

Det fik canadiske forskere en række unge studerende til diskutere i små, kønsopdelte grupper. Samtalerne blev delvis styret og selvfølgelig båndet.

Og det fremgik af undersøgelsen, publiceret i 'Journal of Sex research,' at både mænd og kvinder i høj grad bekymrede sig om, hvorvidt kvinden får orgasme eller ej. Og begge køn mente, at mandens ego-følelse er afhængig af det.

Det ER bare sjovest, når hun også kommer

Ligeledes syntes både kvinder og mænd i undersøgelsen, at det fysisk set er mandens ansvar, at kvinden får orgasme, og at det så tilgengæld er kvindens ansvar at være mentalt klar til at komme.

Der var dog også kønsforskelle i opfattelserne. Kvinderne anså i langt mindre grad kvindens orgasme som et mål med sex - god sex kan sagtens være uden orgasme, som mere ses som en bonus.

Desuden afholder mange kvinder sig fra at bede om klitoris-stimulation eller selv at gøre det, af frygt for at såre mandens følelser og af frygt for blive set ned på.

Pudsigt nok angav mændene, at de godt vil give klitorisstimulation, og at de gerne vil have at vide, hvordan de skal gøre, ligesom de intet har imod, at pigen selv hjælper til.

Derfor får kvinder orgasme

Sådan kommer I samtidig

Sådan støder du hende i den 7. himmel

Den store orgasmekrig

Danske kvinder: Sådan takler vi sexræset

Du kan ikke presse orgasmen frem
 

Signe V. Bentzen, sexolog og parterapeut, forklarer, at fleste kvinder kun får orgasme, hvis klitoris bliver stimuleret enten manuelt eller oralt.

- Med mindre kvinderne onanerer, så bliver det op til mandens viden og 'fingerfærdighed at hjælpe kvinden til sin orgasme. Man kan sige at ansvaret ligger hos begge parter. Kvinden er nødt til at vise manden, hvad der virker for hende. Så ansvaret for den fælles glæde, orgasme hos begge parter giver, ligger hos begge.