Seks danske kvinder: Derfor er vi glatte

Ja, det har i høj grad noget med sex at gøre, når kvinder fjerner deres kønshår

Følg Sex & Samliv

Det kan godt være hårglade trendspottere og kønspolitiske hårfundamentalister mener, at dusken er på vej tilbage, men det ser ikke ud til at være tilfældet blandt vores læsere.

Kun 18 procent af de næsten 10.000, som deltog i vores afstemning, har fuld måtte og næsten halvdelen fjerner alle hår. Samtidig mener godt og vel tre ud af ti kvinder, at dusken er på vej tilbage. Og kun hver tredje af de næsten 15.000 mænd, som gav et kryds, tror på duskens fremtid.

Debatten på Nationen! har raset mellem en fraktion, der mener, at det nærmer sig pædofili, hvis man er til det hårløse, mens en anden gruppe omvendt synes, at det er lidt ulækkert med hår på.

I den anledning har vi spurgt den kvindelige del af vores læserpanel om deres hårlyster.

Mænd vil have det glatte kvinde-look

Tina, 45: Bedre sex
Jeg fjerner noget af min kønsbehåring. Enten trimmer jeg den helt ned, eller også skaber jeg det hele væk, så jeg er glat. Hader bare at være fuldt behåret. Fissen bliver mere følsom uden pels, og det virker mere hygiejnisk for mig, og jeg gør det bestemt ikke for andres skyld.

Hårfjerning er nok ikke kun for kvinder under 40. Tror der er mange over 40, som gør det - både for at virke mere lækker, og fordi det er bedre med en glat fisse.

Om dusken er på vej tilbage, ved jeg ikke. Min erfaring er, at fyre under de 30 helst vil have glatte fisser, mens dem over er ligeglade, bare man er ren og lækker. Det må være op til den enkelte selv at afgøre, om man vil fjerne det hele.

Intimbarbering er en sexting

Inge, 26: Dum debat
Kønsbehåringsdebatten er i min verden lidt overdrevet, for om det er trend eller ej, så tænker jeg, at det må være op til den enkelte, hvad vedkommende ønsker, og så kan ens partner jo evt være med til at bestemme. Kan jo være partneren synes, at noget andet er frækt, end det man selv tænker over. Og at få lov at barbere hinanden kan være vældig intimt.

Personligt fjerner jeg det meste, men sjældent det hele, da min mand synes, det er pænt med en lille smule. Men til tider fjerner jeg det hele. Kommer også lidt an på, hvad tøj jeg skal have på. For det er ikke pænt til en badedragt/bikini eller g-streng, hvis der stikker hår ud i kanten...

Krigen om kønshår raser (videre)

Jeg tror egentlig ikke, det har noget med alder at gøre, men jeg tror, de yngre generationer er vokset op med en anden holdning til behåring, og efterhånden er det blevet for meget, for man må jo snart ikke have så meget som et enkelt hår nogen steder andet end på hovedet.

Det er ikke så underligt, at der er et lille oprør af kvinder, som enten nægter at fjerne hår, eller som bare ikke ønsker at være en del af den hårløse trend, for der er stadig mænd, som gerne vil have, man er sig selv. Om det er en god ting, hvis busken vender tilbage, tja, personligt ville jeg blive ved med om ikke andet så at trimme, så det ikke vælter ud alle vegne. Men ellers er jeg egentlig ligeglad, da jeg stadig mener, det må være op til den enkelte. Og jeg tror, der er mange, som slet ikke kan forestille sig at skulle til at have hår igen.

Mænd vil have det glatte kvinde-look

Kirsten, 49: For min egen skyld
Jeg føler intet pres, gør det helt for min egen skyld. Ville gøre det, selv om jeg ikke skulle vise den frem. Det er rart og blødt at røre ved, når den er glat. Havde jeg tæt sort hår, ville jeg overveje at lave mønstre fx brazil. Det betyder mest for mig, at jeg selv synes, jeg er lækker. Er jeg helt alene i flere uger, gør jeg det stadig.

Begge mine døtre har gjort det hele tiden. Fremtiden er svær at spå om. Noget kan være oppe i tiden og smitte, andet gør man af helt personlige behov. Jeg er virkelig ked af at høre, at mine medsøstre opfatter det som et pres, de burde vide, at de alle er perfekte.

Dermed ikke sagt, at der ikke er dovne dage, hvor jeg har mere hår, end jeg kan lide, men det er min egen dom, der er interessant. Jeg synes, det er godt, der er en debat, at nogle råber vagt i gevær, når der fornemmelse er for det. Det får mig til at tænke over, hvor glad jeg er for, at jeg gør det for min egen og ikke for pressets skyld. Andre kan måske få mulighed for at frigøre sig fra et evt. pres.

Cath, 32: Klar til sex
Når det gælder kønsbehåring, fjerner jeg alt. Bruger bare en barberskraber. Har prøvet med voks for år tilbage. Men for satan, det gjorde ondt, så det gør jeg altså ikke lige igen.

Jeg vil ikke sige, at jeg føler et pres for at skulle være glat. Men personligt har jeg det ikke rart med at være sammen med en fyr, medmindre jeg er glat. Synes behåring er ucharmerende.

Der kan da godt være perioder, hvor jeg er single og ikke altid får barberet mig, men for det meste - uanset om jeg er single eller i forhold, så er jeg glat. Er hvad jeg selv har det bedst med.

TV: Intimbarbering - sådan vil unge ha' det

Jeg føler man mig bare mere sexet og klar, når man er glat. Plus undgår hår i munden. Også derfor jeg klart synes, det er fedest, hvis en fyr også barberer sig. Skæg og brysthår på en mand er frækt. Men kønsbehåring, nej tak!

Om det at være glat er mest for kvinder under 40 år - hmm det ved jeg faktisk ikke. Men jeg tror ikke, kønsbehåring er på vej tilbage. Siden jeg var teenager, har der været snak om i diverse medier, at kønsbehåring var på vej tilbage. Og efter så mange år har jeg stadig ikke set det hitte. Og ærlig talt, tror ikke det kommer til at ske.

Mange, der taler så positivt om kønsbehåring, de tror jo vitterligt, at kvinder kun er glatte for mandens skyld, eller fordi man føler sig presset. Men passer sgu ikke. Der er sgu en stor og behagelig forskel på fra at have behåring og til at være glat, og de kvinder, jeg kender, gør det for vores egen skyld. Og så længe folk har det fint, uanset om de er glatte eller ej, så er det jo sådan det skal være.

TV: Sådan skal hun barberes

Tina, 41: Pænest
Jeg fjerner kønsbehåring, dels fordi det er pænest uden hår under armene og hvad angår forneden, selvom kønsbehåring skulle beskytte mod bakterier og hvad ellers, så er det altså ikke kønt med hår, så jeg fjerner det meget gerne, selvom det er besværligt at gøre det selv. Nærmest også fordi det hurtigere lugter surt, hvis man sveder dernede. Ingen hår = ingen skarpe lugte af surhed.

Glatte kvinder dyrker mere sex

Randi, 39: Frækt og tøjtet
Jeg gør det af samme grund, som jeg tager make-up på, går til frisøren, smører mig ind i creme og betaler alt for mange penge for piller, der kan få min hud til at blive ved med at se ung ud. Og ja, jeg føler da et pres for at være lækker sådan i det hele taget. Det ville da være dejligt engang imellem, hvis det var helt lige meget, og jeg kunne vandre rundt med hår på hagen, lugtende af sved og i gammelt hullet tøj

Men omvendt, så er det jo også meget dejligt at mærke, at mænd tænder på en - altså gerne så meget at de savler på en - og helst sådan at de ikke helt kan styre det. Og det bliver man jo nødt til at gøre noget for

Kvinder: Så frækt er det at være glat

Så når jeg gør det for min egen skyld, så gør jeg det jo, fordi jeg synes, det er dejligt at tænde mænd. Og fysisk føles det jo anderledes uden hår, og det er dejligt. Og så er den den mentale side af det: Det er mere tøjtet, ligesom fx at have rød neglelak på. Tror faktisk kun det er en glat fisse og rød neglelak på fingrene, der får mig til at føle sådan tøjtet på den frække måde.

Barberede kvinder har bedre sexliv

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+