Selv om hun bliver våd af pigesex, betyder det ikke, at hun er biseksuel

Chok: Ny forskning peger på, at den kvindelige seksualitet er en kompliceret størrelse

Det her gør de fleste kvinder våde - det betyder bare ikke ikke, at de er biseksuelle... (Foto: shutterstock.com)
Det her gør de fleste kvinder våde - det betyder bare ikke ikke, at de er biseksuelle... (Foto: shutterstock.com)

Her er en nyhed, som for de fleste personer, der har været seksuelt sammen med en kvinde, næppe vil virke som et mentalt jordskælv:

Kvinder har en kompliceret seksualitet, der ikke sådan lige er til at sætte på formel.

Studiet, begået af den navnkundige sexforsker Meredith Chivers, belyser kvinders seksuel orientering og fysiske og subjektive ophidselse.

I det første eksperiment så en række kvinder af alle seksuelle orienteringer små frække film med heterosex og homosex. Og i det andet hørte de erotiske historier, igen med både heterosex og homosex.

Samtidig fik de målt deres fysiologiske ophidselse ved hjælp af fotopletysmografi, som viser blodgennemstømningen i vagina. Desuden skulle de angive, hvor ophidsede de blev.

Se også: Det tænder kvinder på (måske)

Det viste sig, at 100 procent heteroseksuelle kvinder havde samme genitale reaktioner på både kvindelig og mandlig erotisk stimulans. Heteroseksuelle kvinder, der angav en vis interesse i andre kvinde, havde et andet reaktionsmønster: De reagerede kraftigere på kvindelig stimuli - på samme måde som biseksuelle og homoseksuelle kvinder.

- Både entydigt heteroseksuelle kvinder og overvejende heteroseksuelle kvinder viser seksuelle reaktionsmønstre, der afviger fra deres selvrapporterede seksuelle orientering, siger Chivers og forklarer, at kvinder, der selv angav sig som biseksuelle havde genitale og selvrapporterede ophidselsesmønstre, der svarede til deres selvrapporterede seksuelle obeservans.

- Overordnet set belyser vores forskning den komplekse sammenhæng mellem seksuel identitet, seksuel tiltrækning, seksuel ophidselse og genitale reaktioner og seksuelle stimuli.

Det betyder ikke, at alle kvinder er biseksuelle i en eller anden grad - kun at en kvindes seksuelle lyster ikke kan blive deduceret ud fra hendes seksuelle reaktionsmønstre.

Nu vil Chivers så se på, om kvinders ophidselsesmønstre påvirkes af medierne, hvor pigesex er fremtrædende.

Meredith Chivers har flere gange arbejdet med kvinders seksualitet, hvor hun blandt andet har konkluderet, at selv om kvinden måske er ophidset, betyder det ikke, at hun vil knalde (arousal is not consent).

Se også: Hendes krop siger ja, men munden nej

Se også: Adr - dette skal du IKKE gøre for at tænde hende

Se også: Derfor har kvinder sex

Se også: Her vil kvinder penetreres

1 af 2 
2 af 2 Det her gør de fleste kvinder våde - det betyder bare ikke ikke, at de er biseksuelle... (Foto: shutterstock.com)
12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere