Sex og politik i USA: Demokraterne er til smæk og dominans

Højrefløjen tænder på mere utroskab

Sexpert-tv: 50 Shades of Signe.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Derfor er BDSM frækt --

Demokraterne og Republikanerne i USA slås om vælgernes gunst ved Midtvejsvalget til Kongressen USA. De er tilsyneladende ikke enige om særlig mange ting, og stor undersøgelse af amerikanernes sexlyster afslører, at deres fantasier også er forskellige.

Den berømmede sexforsker og forfatter Justin Lehmiller interviewede flere end 4000 mænd og kvinder om deres sexfantasier, hvilket har resulteret i bogen ‘Tell Me What You Want,’ som vi har skrevet om før.

Deltagerne skulle blandt andet angive, hvor ofte de fantaserer om ting fra en liste med hundredvis af elementer. Politisk tilhørelsesforhold blev også spurgt ind til.

Forskelle
Analyser viser, at der er store forskelle mellem de to grupper, men også ligheder - fx fantaserer de lige ofte, hvilket er flere gange om ugen.

Republikanere fantaserer mere om en række aktiviteter, der handler om sex uden for ægteskabet, utroskab, orgier, partnerbytte. De fantaserer også mere om voyeuristiske elementer som strip og cuckolding, som handler om at se kæresten have sex med en anden.

Omvendt sexfantaserer Demokraterne i undersøgelsen mere om BDSM- elementer og magtspil; bondage, spanking, dominans og underkastelse og masochisme.

Se også: Rene hænder får styr på sexmoralen

Betydning
Men hvad kan de forskellige fantasier betyde, og kan man vitterligt drage konklusioner på den slags data. Well, ifølge Lehmiller skal det anføres, at de underliggende behov ofte er de samme, og Demokraterne og Republikanerne har en masse ting til fælles.

Det skal også påpeges, at her er tale om tendenser, så der er altså også mange Demokrater, som har utroskab på den indre spillefilm, og Republikanere, der tænder på BDSM. - men med fortolkerholger-kasketten sat på sned, kan man forklare forskellene således:

Ofte handler fantasier om noget, man IKKE kan få i virkeligheden: At Republikanere har uartige fantasier utroskab og voyeurisme kan således skyldes, at udenomsægteskabelig sex og mange sexaprterner er ildeset eller tabu og i hvert fald moralsk forkert i konserva(s)tive kredse hvor det traditionelle ægteskab har stor betydning.

Noget er det, der tænder os mest, uanset politisk observans, er det, vi har fået at vide, vi ikke må få, Tabuer er bare turn ons.

Dette kan også forklare Demokraternes tendens til at fantasere mere BDSM - for hos dem er ulighed tabu og forkert, Så at lege med netop dominans og underkastelse, sexlege med magt, hvor kvinder og mænd ikke er lige, og hvor samtykke på overfladen ikke er klar, er frække, fordi de er forbudte.

Selvfølgelig handler sexfantasier om meget andet også, og har langt mere komplekse psykologiske sammenhænge end politik og tabuer, anfører Justin Lehmiller. Og de har som sagt masser af ting til fælles: lysten til at prøve noget nyt; stillinger, steder, ting, personer. De bagvedliggende behov er også de samme: Man vil begæres og bekræftes.

Som lille pudsig detalje kan det tilføjes, at 27 procent af Demokraterne har fantasier om ledende Republikanere, mens det omvendt gjaldt for 17 procent af Republikanerne. Tallene er indsamlet før Trump blev præsident.

Se også: Skedekrampe hyppig blandt konservative

Frisindet
Andre studier fra USA peger i en lidt anden retning: Er man frisindet seksuelt, er man det nok også politisk. Og stemmer man politisk konservativt, holder man sig også til konservative udfoldelser i sengen.

Det ene studie bygger på svar fra et lille udsnit af den amerikanske befolkning. Her kobles politiske og seksuelle præferencer. Forskernes analyser viser, at personer, som er mere traditionelle i sengen og foretrækker missionærstillingen og kys, overordnet har mere konservative holdninger og ideologi samt et partimæssigt tilknytningsforhold til Republikanerne.

Omvendt peger studiet også på, at folk, som onanerer, har tidligere sexdebut, dyrker mere eventyrlysten sex ved fx at bruge sexlegetøj, dyrker oralsex, analsex, trekanter, har haft sex flere sexpartnere og engangsknald, er mere liberale (læs: venstreorienterede) politisk set.

Onani korrelerer helt entydigt med at være venstreorienteret. Onanister stemmer Demokratisk.

De konservative er dog stadig mere tilfredse med deres sexliv.

Utro
Det andet studie har en anden tilgang. Med udgangspunkt i lækagen af brugerdata fra det berygtede utroskabssite Ashley Madison sammenlignede forskerne brugernes kreditkortdata med deres vælgerregistrering i fem amerikanske delstater. I USA skal man registreres som vælger.

Ud af de 200.000 lækkede brugere fra Ashley Madison fandt forskerne 80.000, som var registrerede vælgere.

Analyserne viste, at libertarianere var de mest sandsynlige brugere af sitet. Libertarianisme er Liberal Alliance på speed og Viagra: Så lidt statsstyring som muligt, og enhver er sin egen lykkes med.

Demokraterne er de mindst sandsynlige brugere af Ashley Madison.

Republikanere, De Grønne og uafhængige vælgere ligger i mellem.

‘Det generelle mønster ser ud til at være, at medlemmer af mere konservative og mere højreorienterede partier bruger Ashsley Madison oftere. Vores studie er måske det hidtil stærkeste bevis på, at folk med mere seksuelt konservative værdier, paradoksalt nok, har en mere seksuelt ‘afvigende’ adfærd end liberale - selv om de hævder det modsatte’, lyder det i studiet.

Det kan forklares med, at folk har konservative holdninger i forhold til seksualitet af rent strategiske grunde snarere end ud fra, hvad de egentligt mener. Man kan være interesseret i tabuiseret sexadfærd, såsom utroskab, men vil skjule det. Og for at undgå mistanke hævder man så at gå meget op i seksuel selvkontrol,

I anledning af valget i 2011 herhjemme lavede vi en afstemning blandt brugerne for at se, hvilken blok der var frækkest.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen