Annonce:
Annonce:

Sexolog om Nicki Minajs sexkrav: Man skylder ikke nogen en orgasme

Kan man kræve en orgasme af sin partner? Og er det feministisk?

Minaj kræver orgasme - men kan man det? (Foto: All Over)
Minaj kræver orgasme - men kan man det? (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Den baldebegavede popdronning Nicki Minaj stod forleden frem i Cosmopolitan og erklærede bombastisk, at hun kræver at blive tilfredsstillet i sengen:

'Jeg kræver at få orgasme. Det burde alle kvinder gøre!' lød det, og dermed anslog hun et feministisk tema.

Så vi spurgte sexolog og journalist Sara Skaarup, om det er feministisk at kræve en orgasme af sin partner:

- Jeg synes ikke, det er feminisme at kræve andet end lige rettigheder, siger Skaarup, der mener, at det et sidespor, hvor krav og performance bliver vigtigere end nærvær.

- Orgasmer er ikke noget, man kræver af en anden. Det synes jeg er en uheldig indstilling til sex, som en udveksling af services. Men det er fint nok at have den holdning: 'Jeg vil gerne komme når vi har sex' - men så må man jo selv medvirke, tænker jeg.

Man kan vel også se det som et udtryk en feministisk empowerment-ting?

Annonce:

- Ja, men med hendes formulering lyder det, som om hun mener, manden skylder hende noget - det gør han ikke. Hvis man vendte udsagnet om, og en mand sagde det samme, 'jeg KRÆVER udløsning,' ville det opfattes som sexistisk.

Det har mænd jo gjort til alle tider, vil nogle mene?

- Det bliver det ikke rigtig af!

Tag ansvar for egen orgasme

Slår en prut
Nina Søndergaard, historiker og medstifter af forummet prosexfeminisme, er mere positiv overfor Minajs udtalelser:

- Minaj lader til at være mere afbalanceret end overskriften antydede, når hun siger, at det er fifty-fifty. Altså at det er både kvindens OG hendes partners ansvar, at hun får orgasme. Det ene skrækscenarie er der, hvor det tager to minutter: Han får udløsning, slår en prut, falder i søvn, mens kvinden knap nok nåede at blinke og da slet ikke opnår orgasme.

Annonce:

- Det andet er orgasmejagten, hvor manden knap nok mærker sit eget begær, fordi han skal slikke i mindst 20 minutter og mose løs i mindst en halv time bagefter og hun SKAL komme med et brag. Ingen af delene er særligt fede eller givende i længden. Orgasme er bonus, men jeg vil godt have flere kvindelige orgasmer i denne verden - det vil øge lykken! lyder det fra Søndergaard, der mener, at den amerikanske rapper kommer med endnu et guldkorn i sin udtalelse i Cosmopolitian:

- Minaj og hendes veninder har vist en orgasmeløs veninde, hvordan man kan gøre. Det er god stil: Snak om det, se porno, læs om det, køb en dildo eller vibrator, tag på orgasmekursus eller i swingerklub. Mulighederne er heldigvis mange nu om stunder, det er bare med at gribe dem, så vi får flere lykkelige, lettede og velfungerende mennesker.

Er feministisk empowerment at kræve orgasme?

- Uha, kræve er for hårdt et ord i lige præcis sengen. Jeg vil klart opfordre til, at man taler om det og befitter sig fra begge sider på, at kvinden får orgasme, men sådan noget pis med, at alle samlejer SKAL udmunde i en jordskælvsorgasme, er dumt og dræbende for lysten. Omvendt fatter jeg ikke, hvis ikke man føler, at man har vundet ved at give sin kvinde orgasme. Det er jo virkelig godt, når hun kommer, og det ER sgu da synd for Minajs veninde, der aldrig har fået én.

Annonce:

- Bare at en kvinde kræver orgasmer er stort. Som historiker er jeg begejstret for den bagvedliggende tanke, men du får mig altså ikke til at sige, at trunter nu SKAL have orgasme, og at hun bare kan forvente, at den bliver serveret på et sølvfad.

Se hvem der har ansvar for kvindens orgasme

Unge mænd vil give pigen nydelse

Terapeutens opråb til mænd: Tag ansvar for dit parforhold

Nicki Minaj: Orgasme-pligt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: