Singlesex vs parsex: Hvad er bedst?

Klumme: 'Ja, det er da dejligt, når konen derhjemme stripper for dig. Men det er også en smule Tutti Frutti-komisk'

Følg Sex & Samliv

Der er fordele og ulemper ved det meste. Således også med singlesex og parforholdssex.

Vores sexpertklummeskriver Tomas Roar forsøger at afgøre kampen på følgende parametre: Følelser, potentiale, eksperimenter, hyppighed og kvalitet.

Læserne: Sådan er vores sexliv

1. Følelser
Man kan sagtens komme helt ind i sig selv og sin sexpartner, selv om man ikke elsker hinanden. Er man åben, kan man for en stund føle, at man rent faktisk virkelig elsker vedkommende med hud og hår.

Men intet - absolut intet - overgår den svimlende fornemmelse af at falde og blive grebet, når man har sex med den særligt udvalgte sjæleven.

Ja, der er nok pligtsex og småtriste tirsdagsture på menuen (bare ikke for ofte) i selv det mest intense og passionerede parforhold. Men i det seksuelle møde med din elskede, hvor I klamrer jer til hinanden som grådige kannibaler, er alt muligt.

1 point til parsex.

6 måder at holde liv i kærligheden

2. Forelskelse/potentiale
Nyhedens sprudlende interesse er som en forårsdag i skoven med dragende dufte, lyde og sansepirrende oplevelser. Når hende, du lige har mødt, lader dig få et lokkende kig til godterne, når det våde kys er overrumblende og saftigt udforskende, når hun viser sig at være alady in the street, but a freak in bed, når du er lige så interesset at mulighederne som af realititerne, og når du pludselig opdager, at din favoritstilling har skiftet, fordi sådan klikker I bare sammen, så ved du, at overraskelse er kodeordet i dine hjernesynapsers forelskede nyhedseksplosion.

Singler: Sådan får vi sex

Et par kvinder, der er denne redaktion bekendt, fortæller, at deres bedste orgasmer får de med mænd, de lige har mødt. Her er den rene, dyriske sex og tiltrækning i højsædet, fri for hangs og alskens tyngende parforholdsproblemer. Her er spørgsmålene, hvordan mon han kysser, hvordan mon han knalder, hvordan mon hans pik ser ud og smager, benzin på bålet.

Og redaktionen er bekendt med en hel del herrer, som mener, at mænd er genetisk disponerede til at sprede sæd, hvor de kan.

Læs:

Singler vil have sex - nu

Ja, det er da dejligt, når konen derhjemme stripper for dig. Men det er også en smule Tutti Frutti-komisk. Og ja - de helt særligt sanseligt åbne kærlighedsforhold kan holde nyhedsgnisten i live ved at udvikle sig og indkorporere hinandens fantasier i et stadig udviklende sex- og, nåja, samliv - men for mange er erotisk her-og-nu-forelskelse kun noget, de oplever som singler.

1 point til singlesex.

Læs:

5 grunde til at elske uforpligtende sex

3. Eksperimenter
Dyb kærlighed skaber tryghed. Og tryghed danner rammen for de seksuelle eksperimenter. I parforholdet har vi tillid til, at vores partner ikke løber skrigende bort, når vi åbner døren til det ellers lukkede rum med intime fantasier.

Man skal være sikker på, at kæresten ikke griner, når man hvisker: 'jeg kunne godt tænke mig at...'

Læs:

Vær pervers for en dag

Bevares - for nogle scor.dk-mennesker kræver det anonyme møder i mørke kældre for at udleve deres fulde erotiske potentiale. For andre kan visheden i, at man aldrig skal møde den eller de forhåndenværende partne(e) igen, være med til, at de tør gøre, lige hvad de vil.

Men for de fleste danner tryghed og tillid rammen om det frigørende møde med egne og partnerens inderste hemmmeligheder.

1 point til parsex.

Dyrker sex efter manuskript

4. Mængder
Nogle få udvalgte mænd og kvinder, der er friske med den, som har teknik og udstråling med sig, og som har oparbejdet en fast liste af bollevennner og veninder, får masser af sex. De får måske endda mere, end da de var i forhold. Og nogle af dem har sikkert topgejlede knald hver gang, fordi de kun mødes med sexparterne, når alle er på toppen og klar til den store tur.

Læs:

Læserne: Derfor elsker vi bollevenner

Men for resten af singlerosset ser det mere pauvert ud. Måske falder der et fordrukkent knald af en heldig weekend, måske forbarmer en ekskæreste sig og deler lidt ud godterne. Resten tørster.

Par, hvor mange issues og børn de end har, dyrker lidt mere sex. Man 'glemmer' måske de små hyggeput, som ikke tager sig ud af meget, men som alligevel fungerer som lim i det dagligdagen.

1 point til parsex.

Danskerne: Vi får for lidt sex

5. Kvalitet
Du kan opleve sindsoprivende god sex med en person, hvis navn du knap kender. Det svinger bare. Alt går op i en højere enhed. I hvert fald for en stund og i hvert fald for dig.

Desværre er der stor sandsynlighed for, at der er langt mellem de oplevelser - mange singlesexseancer er famlende og febrile og måske forsøgt fuldført i en firs hestes fiskefjæsbrandert. Andre gange kan man opleve, at man i singlesex er statist i en sexfantasi end egentlig legekammerat.

Partnersex har den åbenlyse fordel, at begge deltagere ved lige præcis, hvilke knapper der skal trykkes på hvornår. Hver gang.

1 point til parsex.

Vinderen af denne højst uvidenskabelige sexkamp er således parsex med 4-1.

Læs: Ti bud til bedre sex Ti bud til bedre sex

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind