Få en ny knaldedag

Vores sexolog har et enkelt sexråd, der kan få liv i et slunkent sexliv: Skift sextid

- Alene det, at vi bryder med vores egne forestillinger om, at sex altid skal foregå på et bestemt tidspunkt, gør, at vi stimulerer hjernen til at åbne sig for nye ting, forklarer Signe V. Bentzen.
- Alene det, at vi bryder med vores egne forestillinger om, at sex altid skal foregå på et bestemt tidspunkt, gør, at vi stimulerer hjernen til at åbne sig for nye ting, forklarer Signe V. Bentzen.

De fleste af os dyrker sex på faste tidspunkter. Men ifølge sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen kan der være fordele i at ryste posen lidt.

- Der er skam ikke nogen problemer ved at have sex på et fast tidspunkt. Men der kan være meget godt at hente i bryde vanen. Vanerne opstår som regel af nødvendighed, eller fordi det er det mest belejlige, det nemmeste - det som kræver mindst af os. Fx kan det være nemmest for os at have sex, når ungerne er lagt og vi alligevel skal have tøjet af og ind under dynerne, siger Bentzen.

Men hvis vi altid gør det, som er nemmest, så bliver vi hurtigere dovne og uengagerede. Og det duer ikke, hvis vi godt vil holde sexlivet kørende mange år frem, mener sexologen.

Se også: Lørdag er Store Knaldedag

- Pudsigt nok viser det sig ofte, at det tidspunkt, hvor mange har valgt at lægge deres sex, slet ikke er det mest optimale for dem selv. Fx indrømmer mange, at de er langt mere søvnige og ugidelige lørdag aften efter kl. 21 end på noget andet tidspunkt af ugen.

- Når jeg spørger, hvorfor de så har sex der, når de er trætte ovenpå rødvinen og de røde bøffer og en lang tv-aften, så ser folk ofte lidt forvirrede ud og svarer: ’Jamen hvornår skulle vi da ellers gøre det?’, lyder det fra Bentzen, som så har følgende råd.

Men hvad med at gå i seng, ligge i ske og få en god nats søvn indtil uret ringer til 30 minutters sex kl 5.30 søndag morgen? For morgensex er dejligt.

- For det første så er mandens erektion hårdere om morgenen. Det skyldes, at hans testosteronproduktion topper der. For det andet er man helt afslappet og blød af søvnen. Mange kvinder har faktisk lettere ved at komme om morgenen af samme grund. Oven i det så er dagen slet ikke begyndt endnu, dvs alle dens problemer og gøremål har ikke fået ram på dig endnu. Du er helt ren og tom i hovedet, så evt tendenser til stress er lavest her.

Læs:

Plus Her er vores sextid

Det er vel også sådan, at de nye påfund og spændende eksperimenter er svære at få plads til i kl gå-i-seng sex?

- Alene det, at vi bryder med vores egne forestillinger om, at sex altid skal foregå på et bestemt tidspunkt, gør, at vi stimulerer hjernen til at åbne sig for nye ting. Når vi er mere åbne, bliver vi også mere kreative, og så begynder hjulene at rulle på den gode måde.

- Ting, som før var enten for besværlige, uladsiggørlige eller for farlige, vil blive mere mulige, hvis vi gør hjernen lidt mere elastisk.

Se også: Spontan sex hitter

Så det er noget med tid af til på skemaet eller overraske sin partner?

- Eftersom vi taler om at bryde en vane, som TO mennesker har, så kræver det sjovt nok tit, at man planlægger det sammen. Dog er det lettere at overraske en mand, idet hans libido er hurtigere til at reagere end en kvindes system, som har stor gavn af at blive varslet om, at der sex i farvandet. Giv hende gerne nogle timer, så er der mindre sandsynlighed for, at hun trækker sig eller skubber dig, fordi hun er optaget af alt muligt andet

Det kan altså være rigtigt sjovt at lægge en ’skæv ’plan for sexlivet sammen: Onsdag: Du afleverer Anton til fodbold og så mødes vi i bil din på p-pladsen bag ved Føtex og har lidt sex, og så er der indkøb og derefter afhentning af Anton og hjem osv.

- Du kan jo prøve selv at udfordre din kæreste til at lave et par sex-dates på de skøreste, mest ubelejlige tidspunkter, I kan komme i tanke om og se, hvad der sker med jeres sexliv.

Så hvordan får banket mere ligestilling ind i soveværelset? Jo, vi tager os sammen! skriver Signe V. Bentzen i sin klumme. (Foto: colourbox.com) Plus Læg en slagplan og få mere sex

Skæv sextider
Signe Bentzen anbefaler:

- Disneysex lyder jo kinky. Men jeg mener selvfølgelig de 55 minutter, hvor ungerne sidder klinet til skærmen med fredagsslikket på skødet. Det er super-velegnet til lidt lir i køkkenet. Behold bare tøjet på og hav sex på teenager-facon på en stol i køkkenet. Skift evt til en nederdel - det er vældigt praktisk, hvis en af ungerne kommer ud efter forsyninger, siger Signe V. Bentzen, der også foreslår et møde med din elskede til en lille tête á tête ude i byen.

- Gå fx tidligt fra arbejde og mød din partner på cafe til en fyraftenskaffe. Lidt hyggesnik-snak og så lige ud på toilettet og komme lidt tættere på hinanden.

Søndag eftermiddag er heller ikke dum. Mor og far tager lige en lur, mens ungerne leger. Og har I slet ikke børn, ja, så er der ingen undskyldning for ikke at knalde døgnet rundt.

Læs:

Se også: Så mange har mere sex på ferien

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere