5 juletips til singler og par

Sexperterne hjælper dig med at komme helskindet gennem julen

Følg Sexperternes råd og få en glædelig jul. (Foto: colourbox.com)
Følg Sexperternes råd og få en glædelig jul. (Foto: colourbox.com)

Julen er muligvis den hyggeligste tid på året, men også den farligste tid for parforholdet. Det vil Sexperterne gerne gøre noget ved.

Signe V. Bentzen juletips til par:
Januar måned er en af de travleste måneder på året for en par-terapeut. Når vi møder på jobbet første uge i januar, så er in-boksen fuld af mails fra desperate familiefædre og mødre, som håber på en tid her og nu.

Mange, især kvinder, har meget store forventninger til julen. De håber, at den vil kunne indfri alt det, som ikke rigtigt er lykkes det forgangne år.

Det SKAL være hyggeligt, romantisk og ’julet’. Ja, det skal føles helt RIGTIGT. Og enhver ved da, hvad der skal til for at det bliver helt rigtigt jul, ikke?

Forkert!

Derfor er det en god ide at tage snakken med din familie - og især din mand allerede nu:

Se også: Sådan tæmmer du kæresten før julefrokosten

Kvinde: Forventninger
Ved du, hvad der skal til for at I har nogle gode jule-oplevelser? Har du nogensinde opremset alt, hvad du ’har brug for’ - fra røde lys i (pudsede) stager til hovedrengøring, syv slags hjemmebagte småkager, marcipan-dag, klippe-klistre-dag, gløgg-aften for naboerne til hjemmelavede adventskranse og juledekorationer til hvert rum i huset.

Ved du hvor meget tid der skal bruges, før du er tilfreds med din jul? Ved du, hvem der skal gøre alt/deltage i alt dette?

Ved at liste samtlige ingredienser op, kan det være, at du opdager, at din ’jule-opsætning’ faktisk er ret omfattende og kan være noget af forklaringen på, at ingen i dit hus synes, julen lykkes særligt godt. At du går rundt og er utilfreds og alle andre føler sig stressede.

Se også: Her går grænsen for utroskab

Mand - tag skeen i den anden hånd
Julen er sådan set også DIN jul (og børnenes) - men måske du har glemt det, fordi din kvinde har overtaget styringen fuldstændigt. Og måske har du glemt at fortælle hende hvad du inderst inde drømmer om?

Byd ind med, hvad der ville gøre din jul perfekt. Måske drømmer du en velsignet jul, hvor du slipper for at pudse stager, for hendes farmor eller for overhovedet at tage tøj på 1. juledag.

Inviter din kone på middag (yes - med stearinlys og hele svineriet!), og fortæl hende om dine inderste drømme. Gør det helt uden at drage sammenligninger til ’hendes jul’, så I slipper for et skænderi. Kompromisets kunst er svær, men det kan lykkes, hvis begge byder ind.

Se også: Sådan får du mere sex i julen   

Juleaften
Hele familien er samlet. Unger en masse, søster med sin mand, bror med den nye, og også mor har medbragt Svend, som hun måske, måske ikke har mødt i swingerklubben.

Du er den eneste uden partner. Og du får ikke lov til at glemme det. Mor spørger, hvorfor du ikke har en kæreste, svigerinden vil høre, hvad der gik galt den sidste, og du ser med gru frem mod de kommende timer i julehelvedet.

Se også: Sådan overlever dit forhold juleflirten

Se på den gode side: Observer aftenens par. De små, bidske bemærkninger til forretten, spydigheder, der hvisler ud gennem de lidt for buttede sideben, angsten der flyver henover over anden, rødkål med sure opstød, svoger, der drikker sig i hegnet under ris a la manden, og de gennemtrængende hørm af skuffelser og falske smil, der følger hver udpakning.

Se også: Sådan overlever du julen som single

Juleferien
Juledagene truer. Halvdelen af landet er draget til familietamtam i provinsen. Alt er lukket. Du fælder en tåre til ’It’s a Wonderful life’. Du får en klump i halsen af ’Nøddebo Præstegård.’ Du er grådlabil. Juledepressionen truer. Sommeren og drømmen om en kæreste synes uendelig langt væk.

Løsning: Du har stadig et par venner, der er singler. Spred rygtet: Lav jeres egen julefest kun for singler med kulørte cocktails, hadegaveleg (jeps, du fik igen skovmandsskjorter af mor) og rundedans.

Og så er der et helt år til næste jul.

<b>Læs: Knald din kollega til julefrokosten</b>

Kvinde: har du været utro til en julefrokost?

Se resultat

Kvinde: har du været utro til en julefrokost?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Mand: har du været utro til en julefrokost?

Se resultat

Mand: har du været utro til en julefrokost?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen