Sexpertens skæve sexdebut

Klumme: Det er en evighed siden - og huskes mest for alt andet end lige sex

De fleste husker deres sexdebut - men måske ikke som noget frækt. (Foto: Colourbox.com)
De fleste husker deres sexdebut - men måske ikke som noget frækt. (Foto: Colourbox.com)

Det var på den tid, da vi ventede på tog, der aldrig kom, på tomme stationer i forblæste forstæder. Vi havde langt hår og armyfrakker. Vi var lillebrødre til sønnerne af den tavse tid.

Det var efteråret 1980, jeg var 14 og gik i 9. Denne regnvåde aften tullede jeg rundt i villakvarteret, hvor jeg boede, med en af kammeraterne fra klassen. Godt skæve af min storebrors pot, muligvis også en smule fulde.

Vi endte hos A., der var nyindmeldt i 10. klasse på min åben-plan-skole. Jeg havde vist nok kysset på A. et par gange inden. Sød og køn og givetvis væsentligt mere moden end mig. Men jeg var ikke voldsomt interesseret i hende. Måske forelsket i V.

Læs: Mediesex ikke skyld i sexdebut

Vi stenede lidt på hendes værelse, hvorpå kammeraten skred med et sigende blik. Jeg kyssede lidt på A. Det var hun ret god til. Så tog vi tøjet af.

Nøgne. Og i gang med at have en form for sex. Det var tydligt, at det ikke var hendes sexdebut. Det eneste, jeg egentlig tænkte på, var, hvor meget jeg skulle tisse. Og jeg faldt ud hele tiden, altså ikke af sengen, men ud af hende…

Læs: Sexpertens Signes første gang

Skæv og uerfaren kunne jeg ikke finde ud af at bare sige, ‘pause, jeg skal tisse’.

Det lykkedes mig vist til sidst at komme.

Da jeg gik hjem, tænkte jeg, ‘nå, det var første gang, er det nu, jeg skal føle noget specielt?’

Det gjorde jeg så ikke.

Og hvad kan vi så lære af det? Måske at man godt kan få et fornuftigt forhold til både kærlighed, sex og rusmilder, selv om man ikke har en holllywoodsk sexdebut.

Onde tunge kan så hævde det modsatte: at min lidt skæve startt er skyld i, at jeg er en fraskilt mand i 40'erne, der har arbejdet med sex i hele sit professionelle liv...

Eller noget.

Læs: Sådan var vores sexdebut

Journalisten Tomas Roar er sammen med sexolog og parterapeut Signe v. Bentzen ekstrabladet.dk's nye par, Sexperterne. Han har været ansvarlig for sex&samliv på ekstrabladet.dk i seks år. Hver søndag skriver han klummer i Ekstra Bladet med Signe. Dette er en af dem.