Annonce:
Annonce:

Fem slags eks-kærester du IKKE skal være

Verden er fuld af eks'er - undgå at blive de værste af slagsen

Bevares, ikke alle eks'er er fra helvede. Nogle er bare meget, meget besværlige. (Foto: colourbox.com)
Bevares, ikke alle eks'er er fra helvede. Nogle er bare meget, meget besværlige. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det er så godt som umuligt at undgå eks'er - med mindre man er indre missionsk og bare ikke har kærester før ægteskabet - og i øvrigt ikke tror på skilsmisser.

Men for resten af os, der lever i en moderne verden af lunefulde muligheder, dragende tvivl, trial and errror og 'ned i sølet og op på hesten igen', er eks'er næsten umulige at undgå og lige så umulige at omgås.

Bevares, ikke alle eks'er er fra helvede. Nogle er bare meget, meget besværlige.

Alle par, der skal skilles, burde gøre som i Norge - gå i skilsmisseterapi. Men for dem, der ikke har råd eller overblik, så har vores sexpertjournalist Tomas Roar gjort sig disse tanker om eks'er og opstillet fem regler, der skal følges, hvis du vil være en god eks.

5 gode råd til den nyskilte

Forsvind
Kvalme.

Annonce:

Følelsen, du får, når du opdager din eks på et datingsite. Som du kun liiige var inde og snuse til, fordi du kedede dig i juledagene.

Eks'er, man ikke deler børn med, skal som udgangspunkt forsvinde fuldstændig fra jordens overflade - eller i hvert fald ikke have et liv efter jeres.

Hun skal helt sikkert ikke få mere og bedre sex, og han skal givetvis ikke finde en langbenet luksusmodel - og ingen af dem skal lave forelskede opdateringer på facebook.

Råd: Vær aldrig ven med eks'en på facebook, arbejd ikke sammen og find et andet datingsite end det, I mødtes på.

12 trin til at komme igennem skilsmissen

Bliv i kommunen
De blev skilt for fire år siden. To børn og to knuste hjerter kom der ud det. De kunne alligevel samarbejde om de der unger og institutioner.

Hun var endda med på råd, da han mødte en kvinde, som han siden flyttede sammen med. I den anden ende af landet. Helt anden ende.

Nu slås de om alt. Hvem betaler for nye sko og sport, hvordan skal ungerne klippes, hvornår ungerne skal flyves over. Alles.

Statsamtet truer.

Annonce:

Råd: Har du børn med din eks, bliver du i postnummeret: Eller i hvert fald kommunen. Til nød regionen. Du flytter ikke så langt væk, at det kræver en flyvetur at mødes med dit afkom.

Det sætter simpelthen børnene under pres og eks'en i et umulig situation, der uundgåeligt vil lede til gigantiske konflikter.

Læs:

Fem grunde til han skrider fra hende

2. Tag ikke ungerne som gidsler
Hun troede, han ville ændre sig. Alle sagde, at historien havde vist, at det ville han ikke. Så det gik ad helvede til efter deres første barn. Hun bliver kort efter gravid igen: 'Jeg vil have det,' siger hun: 'Det vil jeg ikke,' siger han.

I tågen af manglende søvn, bitter skuffelse og indestængt vrede bliver det, som hun siger. Og forholdet går helt i sort. Han bliver smidt ud.

Hvor han finder anden. Og så bliver børnene en kampplads. 'De skal have det og det tøj på', 'de skal ikke vaccineres', 'du skal tage dem dage, du kommer hjem fra nattevagt'. Alt sammen måder at kontrolle børnene OG at straffe eks'en - gennem børnene.

Nu er Statsamtet blandet ind - hun vil have den fulde forældremyndighed.

Læs:

De tre værste måder at redde et forhold

Annonce:

Råd: Træk vejret dybt, lyt til venner og bekendte - der er andre måder at opdrage end din. Gentag ikke din egen baggrunds elendige familiemønster. Du straffer i sidste ende kun børnene.

Læs:

Sådan undgår du bøvl med eks’en

3. Stalker
De gik fra hinanden. Det var måske hans skyld. Det var måske hendes skyld. Det var måske tidens skyld.

Nu sidder han fanget i bitter jalousi.

Han låser sig ind i hendes hjem, når hun er ude. Han går på hendes netbank. Han forfølger hende på datingsites under falsk navn. Han brænder endda hendes bil af. Hun skal mærke den smerte, som den brænder i ham.

Han er blevet ham stalkeren, som aviserne skriver om. Det fører intet godt med sig. I bedste fald evigt fjendskab og vrede, i værste fald fængsel og fortabthed.

Råd: Uanset hvor ondt det gør, og hvor meget jalousien og afmagten brænder er der ingen undskyldning. Gå i terapi, tænk over, hvordan du selv ville reagere, hvis nogen gjorde det samme mod dig. Just don't do it.

Og ja: Børnene er de største tabere.

Læs:

Flest skilsmisser i København

Annonce:

4. Den rette karens
Hun havde forsøgt at finde den mand, hun giftede sig. Han havde tabt ham et sted på vejen.

Han troede, de var gyldne. Intet kunne ramme dem i deres intime eventyr. Indtil den dag, hun skred.

Da hun kort efter fortæller, at hun har fundet en anden, mærker han for alvor de sorte huller åbne sig omkring ham. De suger som malmstrømme af besk fortvivlelse.

Fade to black.

Herfra blev det meste en kamp op ad bakke. Børnene. Pengene. Vennerne. Flere år senere kan han stadig ikke se hende og hendes 'nye' i øjnene.

Læs:

Sådan undgår du skilsmisse

Råd: Når man er over 20, kan man godt gøre et forsøg kontrollere sine følelser eller i det mindste udvise en respekt over for sorgen. Sin egen. Sin eks'. Om det så betyder, at man i en periode skal holde lidt igen og vise noget så gammeldags som mådehold og selvkontrol og lade sorgen få sin plads, så gør man det.

Spark ikke til nogen, der ligger ned - de bliver så kede af det.

Det betaler sig i længden.

Annonce:

Hvad siger du - hvilken slags eks er du selv? Og hvad er den værste slags eks, du har oplevet?

Læs:

Årets skilsmisseboom er begyndt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: