Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sådan er kvinders voldtægtsfantasier

Mange piger sexfantaserer om at blive taget mod sin vilje

- Ved at bruge fantasien kan vi komme ind alle de steder, i alle de kroge, hvor vores udadvendte sexliv ikke kan komme, siger Bentzen. (Foto: All Over)
- Ved at bruge fantasien kan vi komme ind alle de steder, i alle de kroge, hvor vores udadvendte sexliv ikke kan komme, siger Bentzen. (Foto: All Over)

I hendes fantasi kilder det helt vildt at blive overmandet af en fremmed mand, der tvinger hende til sex. I virkeligheden er det enhver kvindes skræk.

I en afstemning på ekstrabladet.dk, hvor over 4000 kvinder har deltaget, angiver mere end halvdelen, at de ofte fantaserer om at blive tvunget til sex mod sin vilje.

Det er tilsyneladende en helt grundlæggende og udbredt kvindefantasi - hvad går den egentlig ud på?

- Det er meget vigtigt at vide, at der er stor forskel på den slags ting, man kunne drømme lidt om skete i virkeligheden med sin partner, som fx at man ville synes, at det ville være vildt ophidsende og dejligt, at han holdt ens arme fast over hovedet, mens han trænger ind. Og så på de fantasier, som er vores private samling af onani-film, som ikke skal udleves, men som kan få kroppen til at reagere og sætte dig i rette stemning, forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen.

Sexperterne - 24. maj. 2012 - kl. 20:22 TV: Derfor er piger til s/m

- Der findes voldtægtsfantasier i begge kategorier, men dem, vi taler om her, er de ufarlige, som det aldrig har været meningen skulle udleves. Det er meget vigtigt at forstå, at tanke-legen med en voldtægtsfantasi er kun leg, så længe det er en ufarlig fantasi. At have dem fantasien betyder ikke, at man i hemmelighed ønsker, at noget skal ske i virkeligheden.

Det kilder
Hvad er det, der kilder ved den fantasi?

- Jamen, det er jo, at du kan gå ind i den og lege med alt det forbudte. Menneskers følelser er jo uhyre sammensatte - og det er alle vores seksuelle følelser og fornemmelser også. Ved at bruge fantasien kan vi komme ind alle de steder, i alle de kroge, hvor vores udadvendte sexliv ikke kan komme, siger Bentzen.

- I fantasien har det fx ikke nogen konsekvens at blive trængt op i krog af to store politibetjente, der synes, du skal straffes for at køre rundt uden lys og trusser på.

Se også: Det betyder kvinders frække fantasier

Derfor
Der eksisterer flere teorier om, hvorfor vi tænder os selv med voldtægtsfantasier, forklarer Bentzen:

- Nogle mener, at det skyldes at vi har brug for at lade som om, vi ikke selv kan gøre for det, som sker. Så vi ikke føler os skyldige over at have nydt sex og kan slippe for at skamme os.

- Men noget tyder på, at det faktisk er det ofte er mennesker, som i forvejen har det ret godt med deres seksualitet, som giver slip og udforsker forskellige måder at føle på. Teorien her er altså, at sunde mennesker tør lege med måder at føle og fornemme sex ved hjælp af fantasier som disse, lyder det fra sexologen.

Sexperterne - 24. maj. 2012 - kl. 20:22 TV: Derfor er piger til s/m

Skam
Og samtidig ligger der pirring i skammen og blive taget i at nyde at gøre noget ’forkert’?

- Skam og skyld tænker vi ofte på som negative følelser, som kun kan bruges til at få os ’til at rette ind.’

- Men ifølge teorien her kan mennesker med en rummelig, indre seksualitet netop udnytte det kraftige rush af kropslige fornemmelser som fx rødmen, hurtigt hjertepuls og åndedræt, som især følelserne skyld og skam sætter gang i, til at pumpe endnu flere overvældende følelser i gang - og på den måde blive så fuld af følelser og fornemmelser, at man næsten ikke kan rumme mere.

Også mænd
Er voldtægtsfantasier er en udpræget kvindeting?

- Jeg tror faktisk, at der er lige så mange ’at blive taget imod sin vilje’-fantasier hos mænd. Lige som hos kvinder findes de i et hav af variationer - fra at blive taget i at onanere af sin vens mor og blive tvunget til at opleve, hvad en rigtig kvinde kan, til at blive overfaldet af en håndfuld kåde cheerleaders, som bare vil ha’ dig nu.

Se også: Mænd vil også domineres

Så hvad er dit råd til kvinder, der har disse fantasier (og til deres mænd)?

- Nyd dem! Og lad jeres partner have dem i fred, så de ikke bliver ødelagt af spørgsmål og af at skulle forklares/retfærdiggøres. De skal ikke udleves. Men har man lyst og synes, det kunne være sjovt eller frækt, kan man jo udveksle fantasier med sin partner. Det kan jo være skønt med nogle nye ideer til sine indre film.

Se også: Derfor vil kvinderne tages hårdt

Kvinde: Fantaserer du om at blive tvunget til sex

Se resultat

Kvinde: Fantaserer du om at blive tvunget til sex

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Mand: Fantaserer du om at blive tvunget til sex mod din vilje?

Mand: Fantaserer du om at tvinge en kvinde til sex?

Se resultat

Mand: Fantaserer du om at blive tvunget til sex mod din vilje?

Mand: Fantaserer du om at tvinge en kvinde til sex?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen