Annonce:
Annonce:

Drømmesex: Sådan vil danskerne ha' det

20.000 danskere har angivet, hvordan det perfekte sexliv er

- Det er fint med ambitioner, men hvorfor have ambitioner, som man i virkeligheden ikke gider? Så synes jeg måske hellere, at vi skal være lidt bedre til at gøre det, vi er gode til, og måske være lidt mere omhyggelige de 1,4 gange om ugen, vi har sex, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)
- Det er fint med ambitioner, men hvorfor have ambitioner, som man i virkeligheden ikke gider? Så synes jeg måske hellere, at vi skal være lidt bedre til at gøre det, vi er gode til, og måske være lidt mere omhyggelige de 1,4 gange om ugen, vi har sex, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Vi spurgte mere end 20.000 danskere om, hvordan de ser det perfekte sexliv. Og vi bad sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen om at udlægge teksten.

Under artiklen her kan du se den omfattende afstemning, hvor brugernes drømme om alt fra frekvens til længde og stillinger anskueliggøres.

Her er vores perfekte sexliv

Er der stor forskel på det sexliv, folk har, og det, de drømmer om?

- Gennemsnitsdanskeren har ikke sex tre gange om ugen, men de har 1,4 gang i snit. Og når man går folk på klingen, så orker de ikke eller vil ikke opgive det, de ellers laver for at have sex tre-fire gange om ugen, som mange ønsker.

- Så der er en skævhed mellem, hvor meget sex vi tror, vi længes efter, og hvor meget vi i virkeligheden ønsker at bruge tid eller kræfter på sex, siger Bentzen.

Danske kvinder: Sådan takler vi sexræset

Flere mænd end kvinder vil knalde alle mulige steder - hvad går det ud på?

Annonce:

- Det undrer mig ikke så meget. Af to grunde. For det første er mænd generelt hurtigere til at føle spontan liderlighed. Partneren kommer lige gående forbi på vej til stuen, hendes hånd stryger dig lige hen over maven... Doing, så står pikken og dirrer og vil ha’ - her og nu, hvor end man lige befinder sig.

Så hurtigt går det ikke for kvinden, forklarer Bentzen:

- Hendes liderlighed vågner langsommere, og så hun skal bruge tid på at komme ned i de følelser og fornemmelser i kroppen.

6 kvinder: Sådan føler vi os sexede

- Det bringer mig frem til grund nr 2. Kvinder har generelt brug for at kunne slappe af og vide, at hun har tid nok for at blive rigtig liderlig. Der er sengen ved sengetid jo oplagt frem for en quickie i bryggerset med ungerne rendende ind og ud ad havedøren, siger Bentzen.

Kvinder: Derfor nyder vi analsex

Lang tid
Seks ud af ti mænd og kvinder vil helst have sex mellem et kvarter og halv time - det vil sige, de drømmer ikke om timelange knald, men mere driftsikre ture - som de er vant til?

Annonce:

- Jeg tror, det hænger sammen med det der med, at man i virkeligheden ikke orker at bruge så meget tid på det. Eller rettere: Man tror, man ikke orker. Det kommer jo an på, hvad der skal ske i den halve time. Hvis sex er fem minutters petting med spyt og så ind med kalorius og køre to-tre stillinger af i hurtig og vanlig rækkefølge, så kan jeg godt forstå, at man ikke gider bruge mere tid. Hallo - så er et kvarter da rigeligt!

Mænd: Det tænder vi på

- Men hvis nu sex også handlede om at være åbne og tætte med hinanden og om at hviske søde ord og ae kinden OG om at vove at gøre noget, man måske troede kunne være sjovt eller frækt, så kunne det måske godt være, at man gad bruge lidt mere tid på sex.

Vildt og trygt
Syv ud af ti af begge køn drømmer, at sex er vildt og trygt - og langt de fleste vil faktisk helst bare have sex med en fast partner - det er da interessant i en tid, hvor der tales om swingere og åbne forhold og utroskab?

Annonce:

- Det giver SÅ meget mening. Ikke nok med, at en fast partner kender din krop bedre, og at jeres rytme er mere synkron. Den faste partner er jo den, du betror dig til, som du ved, elsker dig og VIL dig. Det gør, at sex både bliver noget lækkert, man gør sammen, men også et sprog eller en måde at bekræfte på, at man hører sammen, at man elsker hinanden. Sex i parforhold har altså et lag mere end casual sex.

Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

Missionær
Det eneste, der virkelig adskiller kønnene, er, at mænd prioriterer kvinderidning højere end kvinder, der hellere vil have missionæren ...

- Ja, det hører jeg også i min praksis. Det, jeg hører fra kvinderne, er enten, at de ikke får noget særligt ud af at sidde og hoppe og og ned som i en anden pornofilm. Eller/og at de føler sig utilpasse med kroppen ubehageligt udstillet ved, at deres mand har frit udsyn til det hoppende kød og krop fra den vinkel.

- Så er missionæren meget mere flatterende. Manden har for det første kun udsigt til ansigtet, og alle deller bliver fladet ud af den barmhjertige tyngdekraft. Og så skal man heller ikke glemme, at i missionæren er der rigtig god mulighed for både at kigge hinanden i øjnene og for at kysse.

Mere nærvær - færre sexperimenter, tak

Annonce:

- Men jeg synes jo, det er synd, for der er meget at hente for kvinder i ’kvinden rider manden’. For det første giver det hende mulighed for at styre - både tempo og måden, der penetreres på. Der skal IKKE hoppes lige op og ned, hvis det skal være godt for kvinden. Næ, der skal gnides og vrides, så den ydre del af klitoris får så meget kontakt med mandens lem og nedre del af maven som overhovedet muligt.

Læserne: Sådan er vores sexliv

Ambitioner
Bentzen ønsker, at danskerne generelt var mindre utilfredse med sig selv og med, hvor ofte de har sex:

- Det er fint med ambitioner, men hvorfor have ambitioner, som man i virkeligheden ikke gider? Så synes jeg måske hellere, at vi skal være lidt bedre til at gøre det, vi er gode til, og måske være lidt mere omhyggelige de 1,4 gange om ugen, vi har sex.

Annonce:

- Prøv blot at ændre en lille, bitte smule, f.eks. tænd eller sluk lyset, alt afhængigt af hvad I er vant til. Eller sæt dig for at kysse lidt mere, lidt oftere og dybere op til, I skal have sex. Eller vær bare en lille smule mere opmærksom på din partner og på, hvad din partners krop ser ud til at nyde - og giv lidt mere af netop det. Det er da meget sjovere at være god til noget og så gøre dét lidt mere end at gå og have dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ofte nok, siger Signe V. Bentzen.

Kvinder: Sådan er vores våde orgasmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: