Derfor vil unge kvinder have modne mænd

Ja, det har også noget med sex at gøre, siger sexologen

Ung - og klar til en voksen mand. (Foto: shutterstock.com)
Ung - og klar til en voksen mand. (Foto: shutterstock.com)

De seneste år har man talt så meget om modne kvinder - cougars - der tænder på unge mænd, og unge mænd, der er vilde med MILFs. Helt aktuelt: Louise Østergaard og præmiedigterperlen Yahya Hassan.

44-årig kvinde: Jeg tænder på helt unge mænd

Men der er en god, gammel klassiker, som til tider bliver overset og ofte ildeset: Unge kvinder og modne mænd.

Her vil sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen forsøge at forklare, hvad der er på spil for de unge kvinder, som har noget med modne mænd.

I det følgende defineres unge kvinder som under 25 og ældre mænd som over 40, så det handler det først og fremmest om en stor aldersforskel.

TV: Ung kvinde hungrer efter moden mand

Sex
Leder de her piger, som kan lide betragteligt ældre mænd, efter en far alle sammen?

- Det er vist meget forskelligt, hvilke underliggende psykologiske motiver der får helt unge kvinder til at søge ældre mænd. Men når jeg taler med unge kvinder om deres meget ældre kærester, kommer den seksuelle erfaring op som et af de allerførste grunde til forholdet. 40-plus-mænd har jo noget som en 26-årig ikke kan tilbyde.

- Regnestykket er jo i grunden simpelt; hvis en man begynder at have sex regelmæssigt fra 18-årsalderen, så har den 48-årige mand jo over 30 års erfaring at gøre godt med mod den unge mands sølle otte. En moden mand kender sin egen seksualitet meget bedre og kan fx styre ejakulationen bedre.

Ung pige: Jeg er vild med modne mænd

Tålmodighed
Men til gengæld er den ikke så stiv så ofte, og hans krop er vel også begyndt at falme?

- Jo, men for nogle kvinder betyder det ikke så meget, at huden er lidt løsere eller at håret er væk. Det, de søger, er manden, som bor i kroppen. Ham som kan give dem oplevelser, som den unge mand hverken har viden eller ro til at kunne tilbyde. De unge kvinder taler en del om den ro og tålmodighed, som ældre mænd har.

- Og ro og tålmodighed er rigtigt vigtigt for de fleste kvinder, hvis de skal have noget ud af sex. Der er mere ofte meget mere knald på, mere “porno”-knepperi og tilfældig fumlen hos de yngre mænd.

Mit liv som ung swingerpige

Så vi er ude i den der livserfaring og ’nu skal jeg vise dig verden, min pige,’ så hun kan se op til ham?

- Ja, der er selvfølgelig også det. Det kan jo være enormt fascinerende at blive lukket med ind i ’de voksnes verden,’ der hvor manden er veletableret. Han har allerede gjort karriere, er ved at nå det, han havde sat sig for, har måske egen bil, eget hus, børn etc.

Ung pige: Jeg knaldede 11 fyre på en weekend

- For en ung kvinde, der kun lige er begyndt på sit liv, som måske står med studiegæld, stadig spiser SU-pasta og i det hele taget er usikker på, hvor hun skal hen, kan det være en lettelse for en tid at låne sådan en mands liv. Bare læne sig ind i det og suge af det.

Dreng vild med modne kvinder

Kærlighed
Der er vel den der faderfigur og seen op til under det hele?

- Jeg synes, vi skal blande ham Far udenom det. For det handler jo sikkerhed, tryghed, ro og at få det, man har brug for. Og det er vel i grunden det, de fleste parforhold handler om.

Men det kan godt være, at det ikke er så holdbart fordi den unge kvinde selv skal have lov til at gøre sig sine erfaringer og selv skal begå mange af fejlene, men der er jo ikke noget i vejen med at tage en pause.

Sådan imponerer hun en gammel mand i sengen

Er det noget med at møde en mand, hun ikke kan styre? Eller måske netop være fascineret af at kunne styre sådan en voksen mand?

- Tja, det kan der måske være noget om. Det kommer nok meget an på den unge kvinde. Jeg kender et par stykker, som bestemt ikke har styret deres kærester og så kender jeg faktisk et par, hvor den unge kvinde styrer den ældre mand med hård og meget fast hånd.

Hvad skal man bære obs på, når man er i et forhold med stor aldersforskel?

Ung pige vil have fire mænd - på en gang

- Som kvinde skal man være opmærksom på, at han altså ikke er ung længere, selvom han prøver. En mand, der nærmer sig de 50, har brug for at passe på sin krop, passe sin søvn, motion og ikke drikke for meget alkohol.

Hun skal måske også tænke på, at han ikke skal have flere børn, at han allerede har set mange af de steder, hun drømmer om at se. Hans venner vil ofte tale om ting, som er sket i deres unge dage - da hun måske slet ikke var født.

150 partnere: Er hun er billig?

Han vil måske ikke gide hendes feste med hendes unge venner og vil ikke have en dyt at tale med hendes hjerteveninde om.

Det kan alt sammen være svært og betyder, at hun må leve to meget adskilte liv. På den måde kan man sige, at det er forhold med relativt kort udløbsfrist. Men jo ældre kvinden er, jo mere sandsynligt er det, at forholdet kan overleve, mener Signe V. Bentzen, sexolog og parterapeut.

MILF vs Teen: Så saftige er de