Annonce:
Annonce:

Knald lidt mere - klynk noget mindre

Klumme: Der er så mange gode grunde til at dyrke sex, at det er en synd at lade være

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Hvor tit skal man have sex? Og hvad gør man, når den ene vil mere end den anden?

Det er en kilde til evig diskussion og forhandlinger parforholdet. Det har vores sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen skrevet om i klummen 'Så ofte skal du dyrke sex', ligesom Sexperterne har talt om det i tv-indslaget ' Sådan finder I lysten sammen, der ligger over klummen her.

Det følgende er husets anden sexpert, sexredaktør Tomas Roars klumme om dårligt synkroniseret sexlyst:

Selv for en sexnørd som undertegnede er det ikke så enkelt:

For nylig var kæresten stærkt ophængt (nej, ikke på the Tower of Power i s/m-klubben, din gris!) af flere jobs, flytninger og almindelig forvirring.

De perioder kommer hun jævnligt i, og hun reagerer blandt andet med at være ret ligeglad med sex. Hun vil blot have omsorg.

Annonce:

Da jeg er bedst til at føle og give kærlighed via kødelig kontakt, skal der ikke mange nej’er til, før jeg føler mig afvist på flere planer.

Læs: Fra brokbitch til sexprinsesse

Jeg er papiret godt klar over, at man ikke kan ikke kan dække hinandens behov fuldstændig, og at drømmen om krystalklar symbiose netop er en drøm.

Men hvis jeg ikke får lov til at gøre det, jeg synes, er det sjoveste i verden, og som gør mig glad - udover det rent fysiske øjeblik - bliver jeg sådan barnligt mopset og indadvendt.

Og for at gøre det rigtigt besværligt gider jeg ikke at stikke den ind og få det overstået fem minutter i godnat, for jeg vil have samme nærvær fra hende, som jeg selv investerer i det.

Ellers vil jeg sgu hellere onanere.

Læs: Masser af sex gør dig 10 år yngre

Nå, men nu er det så mig, der stresser ud i en situation, hvor jeg mærker murene snævre ind omkring mig. Og min reaktion er, at jeg trækker mig væk. Fysisk og mentalt.

Annonce:

Jeg undgår at komme i en situation, hvor sex overhovedet bliver en mulighed. Korte kram, hvor jeg koldt registrerer, at mit underliv ikke mødes med hendes. Bortvendte blikke. The works.

Skal der siges noget godt om det, er det, at jeg for en kort stund har forståelse for hendes periodisk manglende lyst.

Læs: Drop opvasken og hop i kanen

Men begge reaktioner, hvor forståelige de end er, er kontraproduktive, mener jeg. De tjener intet formål - andet end en passiv-aggressiv straf af partneren og en selv.

Alt for hurtigt kan det udvikle sig til den der berygtede onde cirkel, som i værste fald først brydes, når man skilles for bestandigt.

Der er så mange gode grunde til at dyrke sex - det er godt for både krop og sjæl - så det ikke bare synd at snyde sig selv og sin partner for alle de gode ting. Det er en synd at lade være.

Derfor siger jeg (mest til mig selv): Suck it up. Knald lidt mere. Klynk noget mindre.

Læs: Sådan giver du hende mere sexlyst

Journalist og cand.mag. Tomas Roar er hverken sexolog eller parterapeut. Men han har haft ansvar for Sex&Samliv på ekstrabladet.dk i seks år. Derudover har han arbejdet med sexjournalistik i yderligere 10 år.

Læs Tomas' klumme om, hvordan man kan klare penispanik

Hv

Hv

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: