Snerpet hvis hun ikke vil knalde veninden?

Klumme: De kæmper for accept af deres sexlyster, men viser sig at være knap så tolerante overfor andre menneskers seksualitet

Sex er frihed - også selv om den for nogle kræver bånd for at blive forløst. (Foto; All Over)
Sex er frihed - også selv om den for nogle kræver bånd for at blive forløst. (Foto; All Over)

Måske er det helt naturligt.

Du har kæmpet hele livet for at acceptere dig egen seksualitet og for at få omverdens accept af din måde at gøre det på.

Du møder andre ligesindede i universer som netfora og sexklubber, hvor du kan være fri til at blive lige præcis den du er.

Du har fundet hjem.

Men dette hjem kan blive et fort, hvor dem udenfor, dem med de andre lyster, dem der ikke har fundet Sandheden, og dem der dyrker vaniljesex, bliver betragtet med mistænksom, medlidenhed eller måske endda med foragt.

Det skriver sexskribenten Tracy Clark-Flory på salon.com, hvor en række personer med kendskab til diverse seksuelle subkulturer fortæller om deres erfaringer med fordomme - fordomme som personer fra de sexpositive seksuelle minoriter har overfor mainstream-seksualiteten.

Sex: Alt er ok mellem enige voksne

I den stærkt personlige artikel med den rammende titel 'What wrong with vanilla?' (vanilje er, hvad folk i den kinky subkultur kalder 'almindelig' sex, red.) fortæller Steven, der blev mester i Air Sex i 2010, at han blev grinet ud af et sexorgie, fordi han først ville kende navnet på pigen, der tog ham på pikken.

- Jeg indså, at jeg en en halv-kinky romantiker med forkærlighed for seriel monogami.

Læs:

Kvinde: Sådan blev jeg masochist

Forskel på folk
Der er forskel på folk i de seksuelt progressive miljøer, som advokerer for frisind. For at parafrasere George Orwell (ham med 'Kammerat Napoleon' og 'nogle er mere lige end andre'), er der nogle friheder, der er mere fri end andre. Privat monogami rangerer nederst med offentlig poly-alt muligt er det mest frigjorte.

Seksuel frihed betyder forskellige ting for forskellige mennesker. Lynn Comella, der forsker i sex og køn på University of Nevada, har datet folk, som har undret sig over, at hun ikke swinger i lysekronerne og knalder i gruppesexfilm:

- Men monogami virker bare bedst for mig, Jeg har altid følt mig mere seksuelt fri og eksperimenterende i et forhold.

Læs:

Bliv sex-master med det frække grej

Emily, en kvinde fra Los Angeles, fortæller om en veninde, der har fundet sine dybeste lyster. Veninden mener, at alle i verden i hemmelighed føler, som hun gør, og vil have de samme ting. Veninden anser sig selv som mere udviklet, fordi hun er i kontakt med de ting. Og hun hævder, at andre umuligt kan forestille sig, hvor gode hendes orgasmer er.

Også i Danmark
40-årige L, der i cirka ti år var en del af det københavnske s/m-miljø, først som masochist/submissiv, siden som domina og switch, kan godt genkende problematikken om fordomme:

- Der er en vis arrogance overfor vaniliesex og folk, der dyrker det. De bliver set som nogle, der bare ikke har set lyset - underforstået. 'Det har vi s/m'ere.' Især blandt blandt masters er der også en udtalt selvhøjtidlighed, som måske følger med kontrol-rollen, siger L, som ikke er med i SMil længere.

- Men jeg vil sige, at de største fordomme er indenfor miljøet. Altså nogle går meget op i, om det nu er 'rigtig s/m, man dyrker, om man mestrer begrebsapparatet. Så her er en elite. Men sådan er det nok i alle subkulturer, siger L. til ekstrabladet.dk.

Læs:

Sådan styrer jeg manden seksuelt

Seksualangst
Også forfatteren bag artiklen på salon.com, Tracy Clark-Flory, har oplevet fordomme:

'Min villighed til at pette med min pigeven eller deltage i et orgie, er flere gange med mødt med: Du er den mest snerpede sexskribent, jeg har mødt, skriver Tracy Clarck-Flory.

Læs:

Vi er nordiske mestre i sex

Det giver hende lyst til at liste alle de seksuelle udskejelser, hun eller begår sig i - som et forsvar mod anklagerne om snerperi. Hun falder dog ikke i fælden.

Da denne klummes forfatter for nylig blev kaldt så seksualangst at det drypper fra mine fingre og meget umandig på een og samme dag, tilsyneladende fordi jeg luftede lidt ironi overfor 'Fifty Shades of Grey'-fænomenet, var jeg også lige ved at opremse diverse sexlege, jeg har prøvet - helt barnligt bare for at vise, at jeg skam ikke er bange for sex.

Læs:

Sådan dyrker vi swingersex

Ret skal være ret: Fordomme går så sandelig også den anden vej. Alle former for seksuelle imser, der falder uden for rammerne af danskernes seksuelle kakkelbord, får let nedladende kommentarer med på vejen - det kræver blot et par gennemsyn af læserreaktioner under diverse sexartikler på de danske medier.

Læs:

Lesbiske tænder på heteroporno

Men det er jo netop her, jeg må sige noget følgende: Fuck de der fordomme.

Det vigtige er, at der er åbenhed over for andres lyster, og at man ikke fordømmer, peger fingre og sætter folk i små, trange kasser med 'Vil have smæk/tænder på tis/BDSM/vaniljesex en gang hver 14 dag/aseksuel.'

For seksualiteten er mangfoldig. Seksualiteten kan være frigørende og seksualiteten er i mange tilfælde flydende.

Amen.

Læs:

Hetero dag - homo i morgen

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.