Sådan får du et langt og lykkeligt forhold

Parterapeuten lister seks indsatsområder - og ja, sex er på listen

Følg Sex & Samliv

De levede lykkeligt til deres dages ende.

 Sådan ender de fleste eventyr og romantiske film. Men for de fleste af os lyder det fuldstændigt urealistisk og ude af trit med virkeligheden. Statistikkerne viser da også, at hvert fjerde ægteskab ender før det første barn fylder fem år.

Men for nogle par ser det ud til at lykkes. Bevidst eller ubevidst har de indarbejdet nogle gode og sunde spilleregler, som holder forholdet levende og optimerer glæden ved at gå gennem livet sammen.

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen kommer her fem ting, du kan lære af de lykkelige par.

Rigtige kæreste
For det første skal du finde den rigtige partner. Vælg et menneske, som du beundrer og som har et stort hjerte og som er generøs med sig selv. Alt for mange binder sig til en, de egentligt godt ved er forkert til dem og det er faktisk begyndelsen til enden.

TV: Sådan ved du, om det er ægte kærlighed

Slap af
Lær at sige PYT! Lær dig selv at lade din partner slippe afsted med at begå småfejl, uden at du nødvendigvis behøver at påpege dem.

Hvis du aftaler med dig selv, at det faktisk er helt ubetydeligt for dig, at du lige samler de sokker op fra sofaen hver dag, så vil du være et meget gladere menneske end hvis du skal bruge energi på at småbrokke dig over det. Din partner er som hun er. Heldigvis.

 Det koster knald, når konen er en kran

6 tegn på, du er under tøflen

Loyalitet
Loyalitet er alfa og omega. Et af de mest sikre tegn på, at et forhold aldrig kommer til at holde er illoyalitet. Opfør dig derfor altid, altid loyalt overfor din partner.

Det er jer to imod verden. Irettesæt aldrig, når I er ude. Ydmyg fx aldrig din partner ved at omtale ham/hende i 3. person eller komme med sarkastiske stikpiller a la "Ja, det må være rart med en mand, der ikke kun nøjes med at SE på fodbold"

Kommuniker
Tal sammen. Det er helt i orden, at du har brug for at tænke over det, der går dig på - eller at du har brug for at vende det med en ven, men tal med din partner om det, som går dig på.

 Alt for mange går rundt og har indre dialoger om det. Men det duer ikke at have skænderier oppe i hovedet, hvor du forestiller dig, hvordan din partner vil reagere og svare dig.

 Åben munden. Er det svært at få formuleret, så bed din partner om at hjælpe dog med at give dig god tid til at præsentere dine tanker uden at afbryde. Og angrib nu problemet - ikke hinanden. Undersøg hvilke ressourcer og muligheder der er - sammen.

Det mener hun når hun siger...

 Det er også bare din skyld det hele..!

Mandens tre værste vaner

Sex
Bliv ved med at dyrke sex. Vær opmærksom på hvis der bliver længere imellem I har sex.  Måske er det kun naturligt fordi I måske har lige lovligt travlt lige nu, men tal om jeres sexliv og plej det. Tilpas det det aktivt, så det passer til jer.

I ændrer jer, bliver ældre og modnes, så hvis sexlivet ikke ændres, er det et sted, I må arbejde på at blive mere åbne og ærlige overfor hinanden.

Derfor keder I jer i sengen

Ny serie: Følg dansk pars sexperimenter

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind