Bryd vanerne og få nyt liv i sengen

I kan vinde meget ved at lægge jeres knaldemønster lidt om

- I virkeligheden kan man begynde med det, som man i forvejen gør: Man bytter bare om på rækkefølgen, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)
- I virkeligheden kan man begynde med det, som man i forvejen gør: Man bytter bare om på rækkefølgen, siger sexologen. (Foto: shutterstock.com)

Vaner er gode og rare og trygge. Som sutsko på en kold vinterdag. Som kartoffelmos hos mormor. Men vaner kan også blive snærende bånd, som kvæler erotikken.

Det mener sexolog og parterapeut Signe v. Bentzen, som fortæller, at små brud på sexvanerne kan få sexlivet til at flamme op på ny.

Hvad er der nu galt i at have nogle sikre tricks og rutiner i sengen?

- Der er slet, slet ikke noget galt med alle de sikre tricks, vi har tillært os eller med de gode rutiner, som vi ved virker og giver det ønskede resultat både for os selv og for vores partner.

- Men rutinerne keder vores fantasi og kreativitet. Og hvis først fantasien bliver sløv, så bliver det svært at omsætte det, vi oplever under sex til noget, der virkeligt interesserer og tænder os, lyder det fra Bentzen, der forklarer, at allerede efter få gange sex med et nyt menneske, har de fleste par anlagte et knalde-mønster, som kun bliver brudt, hvis man bevidst arbejder med det.

Sådan undgår du sexdræberne

Man kan begynde med det, som man i forvejen gør:

-  Man bytter bare om på rækkefølgen. Så hvis man fx plejer at begynde med at han slikker hende, og så slikker hun ham, så er der penetration, hvor han kommer, og så kæler han for hende, til hun kommer. Ja, så kunne man jo fx i stedet begynde med, hvor hun slikker ham, derpå kæler han for hende indtil hun kommer, og så penetration igen, indtil han kommer.

Det plejer at være nok i første omgang til at rykke vores hjerner ud af tryghedszonen.

- Det gør det en lille smule uvant, og det kan være nok til, at det føles nyt og en lille smule farligt, men ikke for farligt. Især kvinders libido bliver boostet af en lille smule farlighed. Det viser mange laboratorieforsøg og videnskabelige rapporter. Men mennesket er også gearet til at være dovent og tage den vej, hvor gærdet er lavest. Så vi skal selv være på vagt overfor denne indbyggede dovenskab, hvis vi skal holde sexlivet frisk og sprudlende.

  Tre sikre tips: Sådan gør du hende glad

Sådan får du et langt og lykkeligt forhold

Initiativ
De fleste mænd kan godt lide at deres kvinde (eller mand) overtager ’fører-trøjen’ ind i mellem. Men hvis din partner ikke bryder sig om, at der byttes rundt på de roller, kan du med fordel tage en lille sengekants-snak med ham/hende, FØR I har sex. Åbn en flaske rødvin på fredag eller tag snakken over en kop varm te, mens I hygger jer i sofaen.

Lad din partner vide, at det sex, I har, er rigtigt dejligt, men at du har behov for, at I mixer det op og fx bytter lidt rundt på de skønne dele, I allerede nyder. Ved at snakke om det fx over en intim middag kan din partner beholde den trygge førertrøje på og samtidigt være indstillet på at bringe eventyret tilbage til soveværelset.

Man kan også bryde rutinen op ved at introducere en lille ting, man gør anderledes eller bare en lille ny tilføjelse. Man kan fx drible sammen ned i den nærmeste erotiske butik og få inspiration. Gå fx i min yndlingsbutik LUST, hvor personalet er søde, vidende kvinder, der altid har masser af ideer til hvordan man kan bruge det enkelte stykke legetøj. Eller I kan bestille det på nettet hvor jeg kan anbefale sinful.dk, der har et godt og spændende sortiment.

Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

Men det kan også være en ny teknik, fx når du slikker. Hvis du fx ikke plejer at bruge fingrene, når du slikker hende, så prøv at lade to fingre glide meget langsomt ud og ind af hende, eller prøv at lave meget langsomme “kom”-bevægelser rundt i hendes skede, så hun bliver masseret lidt. Spørg hende undervejs om det rart og tilpas så retning, tryk og hastighed derefter.

Har du prøvet at slikke flydende blomsterhonning af hans lem? Det er både lækkert og frækt for ham og for dig. Det kan også være den slags du, du tager med ind i soveværelset. Eller grib den første og bedste  flaske olie i køkkenskabet ( men endelig uden smag/chili etc) og pøs godt med olie på og giv ham et super-vådt blowjob undervejs. Det vil han elske.

Der skal såmænd ikke så meget til.

Bliv superelsker med disse stød

: Sexpert-tv: Sådan undgår du pikfælden

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby