Derfor vil mænd ikke røre og slikke

Sexologklumme: Det handler blandt andet om at tage sig tid til at nyde hele kvinden

Sexpert-tv: Lær af de lesbiske

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Lær af de lesbiske --

Selv om man ikke er udstyret med bryster og vagina, er der flere ting, enhver mand kan lære af lesbiske.

Det mener sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen i dagens klumme:

Forleden offentliggjorde en stor amerikansk undersøgelse, at kun 65 procent af alle heteroseksuelle kvinder oplever orgasme, når de er sammen med en mand, mens deres mandlige partnere ligger helt oppe på 95 procent.

Det er desværre ikke tal, der kommer bag på mig. Tallene ligner meget de tilbagemeldinger, sexologer og gynækologer får, samt de danske og svenske undersøgelser, der har været gennem tiden.

Sex & samliv - 24. feb. 2017 - kl. 22:47 Disse kvinder får flest orgasmer

Men hvad er det, som mangler, når kvinder har sex med mænd?

Rigtigt mange kvinder, jeg kender - fra de mest frigjorte af slagsen, jeg taler old school-feminister, der lader måtten gro, hvor den vil, til de helt smukke, unge piger, der betror sig til mig i min konsultation - klager over, at deres partner springer over, hvor gærdet er lavest og undgår for megen nærkontakt med deres kønsdele.

Pikken undtaget forstås.

Ingen kontakt
Nogle mænd synes at lave en 'Fly By' - som det bliver kaldt i filmen Top Gun; de lader lige hånden flyve henover området, så kvinden fornemmer håndens bevægelse over området, men et reelt 'touch down' sker ikke rigtigt.

De samme mænd synes heller ikke så interesserede i at udforske området oralt. Hvorfor?

Mange kvinder tør ikke spørge ind til det. Nogle er måske bange for svaret. Måske synes manden, at de er ulækre, at det lugter eller smager grimt? Måske synes de, det er for besværligt? Eller at udbyttet er for ringe, hvis kvinden ikke kommer af det?

De seneste dage har jeg stillet disse spørgsmål til nærmest alle mænd, jeg kender. Her er, hvad jeg har fundet frem til:

Jo, nogle mænd synes ikke, at det er så lækkert at slikke fisse. De bryder sig ikke om lugten, om smagen eller om at ligge og få ondt i nakken.

Svært
Ingen af de mænd, jeg har talt med, havde det selv sådan - det var noget, de havde hørt andre mænd sige. Men hvorfor rører de så ikke ved kvinderne i stedet? 

Det fik næsten alle mine mænd til spontant at udbryde noget i stil med:

- Jamen, ofte ved man(d) jo ikke rigtigt, hvordan kvinden gerne vil røres ved. Det kan være rigtigt svært at gennemskue. Man kan jo ikke bare køre det af, man lærte af den sidste kvinde, man var sammen med, for hver kvinde er jo forskellig!

Okay, så der er altså noget med, at manden oplever, at han ikke har tilstrækkeligt know-how, og at han føler sig på usikker grund.

Flere fortalte, at bare han oplever den mindste smule tøven i begejstringen fra kvindens side, fx at hun flytter eller retter på hans hånd, er det nok til, at han ikke frivilligt rører ved hende fremover.

Noget, som flere mænd gjorde opmærksom på, var, at kvinderne nu ofte heller ikke var særligt meddelsomme eller gode til at give ordentligt feedback. På den måde flyver de jo i blinde - og så er det svært at ramme rigtigt.

Tabu
Endelig er der det helt store tabu, nemlig at nogle mænd frygter, at de ikke kan få den op at stå igen, hvis først de går ned på en kvinde.

Mange kvinder synes at forholde sig nærmest uforstående overfor, at det er en god investering at 'gengælde tjenesten' i mere eller mindre grad, for at give ham gejsten tilbage.

Det er jo helt naturligt, at når al hans opmærksomhed er rettet imod hendes glæde og lyst, så lægger erektionen sig oftest ned imens.

Det er altså både frygt for ikke at være god nok, ikke at slå til med et ordentligt jern og frygten for at få at vide, at de ikke slår til, der afholder mændene fra at røre og slikke.

Det synes jeg er synd for mændene. Og for kvinderne.

Så måske vi kunne indgå en aftale: Hvis nu vi kvinder er både tålmodige og sørger for at give jer mænd nænsom feedback fx i retning af 'Åh ja, lige der er det SÅ godt!' eller i det mindste variation i klynkelydene, der kan give jer et prej, om du er på rette vej - og hvis vi lover at hjælpe jer tilbage til begejstret tilstand (og der må I meget gerne give os nænsomme hints), vil I så ikke godt bruge lidt mere tid før og under (og ja måske endda også EFTER), vi har haft samleje?

Se, det tror jeg kunne blive begyndelsen på en ny seksuel revolution, der frigjorde os allesammen samtidigt.

Se også: Knaldede 100 mænd fordi hun IKKE ville være lesbisk

Se også: Sådan er ægte pigesex

Se også: Så meget knalder lesbiske

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen