Det vil mænd og kvinder have ud af sex

Sex er ikke bare sex. De to køn har forskellig indgangsvinkel og mål med excesserne, forklarer sexologen

Hvis kvinderne tillader mænd at lege mere og giver dem mere plads til at udfolde deres spontane lyst, og hvis mændene omvendt er mere opmærksomme på at skabe en god og kærlig kontakt forud for sex, så vil en stor del af et af parforholdets største kilder til konflikt være om ikke løst, så løst op for. (Foto: shutterstock.com)
Hvis kvinderne tillader mænd at lege mere og giver dem mere plads til at udfolde deres spontane lyst, og hvis mændene omvendt er mere opmærksomme på at skabe en god og kærlig kontakt forud for sex, så vil en stor del af et af parforholdets største kilder til konflikt være om ikke løst, så løst op for. (Foto: shutterstock.com)

Hvad er det egentlig, det andet køn vil have ud af sex?

Det kan ofte virke, som om det er det modsatte af, hvad du selv vil. 

Men nu løfter sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen sløret for, hvad kvinder og mænd håber på at få ud af seksuelt samkvem.

Derfor har kvinder sex

Man kan godt generalisere, lyder det fra Bentzen. Således har mange mænd et mere instrumentaliseret forhold til sex end kvinder:

- Det er ikke så underligt, for det første møde de har med sex er ofte glæden ved at hive sig i dillernes som små drenge - og så den store, sjove overraskelse, når der begynder at komme noget ud, når de rammer klimaks. Og sikke en wow-oplevelse det da også må være må at finde ud af, at ens krop kan det. Lidt som at være Alladin, der ved at gnide på lampen fremkalder lampens ånd.

- Mænd bruger sex til flere forskellige ting end kvinder gør. Fx bruger mænd ofte sex til at koble af - både hjemme og som afbræk i arbejdstiden eller direkte som en slags sovepille lige før sengetid.

- En del mænd, især de yngre, forfalder desuden til sex, når de keder sig og ikke ved, hvad de ellers lige skal lave. Her taler taler jeg selvfølgelig primært om den sex mænd har med dem selv. Men har de mulighed for det, vil nogle mænd, igen især de yngre, også forsøge sig ned at få deres partner med på disse typer sex.

Her er hemmeligheden bag et sexet sexliv

Fokus
Kvinder bruger i mindre grad onani, når de keder sig, er anspændte eller har svært ved at sove, forklarer sexologen:

- Det skyldes måske primært, at det generelt tager meget længere tid og kræver flere kræfter og længere tids koncentreret fokus at få kvindekroppen til at komme.

- Pigernes udgangspunkt er et andet. Deres køn ’kan’ jo ikke noget særligt på den måde. Hvis pigerne har være heldige, er de vokset op i et miljø, hvor det var ok for dem at røre ved dem selv, og så har de hen ad vejen lært dem selv at opnå klimaks.

- Men mange kvinder er ikke slet ikke vant til at gøre det selv. For dem er sex udelukkende noget, de har med andre mennesker. For dem, men også for de fleste af de kvinder, som onanerer, er fokus altså ikke rettet synderligt meget imod deres køn. De er ikke særligt optaget af, hvad deres kønsdele ’kan.’

Mænd: Sådan er vores diller

De fleste kvinders tilgang til det seksuelle handler derfor lige så meget (hvis ikke mere) om dét, hun kan komme til at opleve følelsesmæssigt sammen med partneren, som at hendes krop opnår klimaks og får orgasme, mener terapeuten:

- Fordi lysten til at have sex oftere udspringer af en lyst til at være tæt på/opleve nærhed med sin partner end decideret liderlighed og altså sex for den seksuelle tilfredsstillelses skyld, så betyder det faktisk en enorm forskel for kvinder at blive mødt der.

Danske kvinder: Mig og min f....

- At manden engagerer sig i hende for hendes skyld og udviser en lyst til at være mentalt og følelsesmæssigt forbundet med hende - i modsætning til at opsøge hende for at få taget trykket - giver hende lyst til at gå med ind i det seksuelle rum med ham.

- Men jeg kender altså også mænd, der oplever, at de slet ikke kan tænde på en kvinde (eller mand), uden at de først oplever, at de er følelsesmæssigt og mentalt 'in tune' med deres partner.

- Og jeg kender kvinder, der næsten har det med deres køn, som mænd har det med deres. Disse kvinder efterlyser oftere sex end deres medsøstre. Deres libido ligner mænds, og deres adfærdsmønstre, når det angår sex, ligner også mere mændenes end kvindernes.

 Sex: Derfor er mænd lettere at lokke

Konflikterne
Konflikterne mellem de to køn og deres mål med sex opstår ofte, fordi mændene oftere føler spontan seksuel lyst end kvinder, og fordi deres oplevelse af, hvor let det er at have sex, er en helt anden end kvinders, mener Bentzen:

- Mange mænd beretter, at de sagtens kan midt i deres arbejde og alligevel være i gang med at afspille en lille sex-fantasi oppe i hovedet. Den slags hører jeg sjældent fra kvinder, ja nærmest kun når de er helt nyforelskede, og deres krops seksuelle kemi næsten ligner en mands.

Problemerne opstår, fordi mændene allerede har lyst til sex, når de initierer sex, mens kvinderne først skal indstille sig på at få finde lysten frem.

Derfor får kvinder orgasme

 Danske kvinder afslører: Derfor er analsex frækt

- Mændene oplever, at det seksuelle rum er noget, der er let at glide ind eller endda bliver drevet ind i, fordi lysten allerede dunker i deres pik, og at det også er relativt let at få en eller anden form for tilfredsstillelse ud af sex. Omvendt så oplever kvinderne oftere det som vanskeligt eller ligefrem besværligt at kalde liderligheden frem, og at det i det hele taget kræver meget mere af hende at få det ud af sex, som hun har brug for for at føle sig tilfredsstillet.

Derfor skal du satse på efterspillet

Det er selvfølgelig ikke problematisk i sig selv, at der er denne forskel, men problemerne kommer, fordi de to køn ikke aktivt forholder sig til, at der ER forskel, og at det andet køn altså oplever det med sex helt, helt anderledes end dem selv.

- Vi kan jo udnytte denne viden til at komme vores partnere i møde i deres seksualitet. Hvis kvinderne tillader mænd at lege mere og giver dem mere plads til at udfolde deres spontane lyst, og hvis mændene omvendt er mere opmærksomme på at skabe en god og kærlig kontakt forud for sex, så vil en stor del af et af parforholdets største kilder til konflikt være om ikke løst, så løst op for.

Sex handler om magt - tag den!

Derfor kan kvinder ikke have sex, når de har hovedpine

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT